Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Coś tam słyszałeś, ale niedosłyszałeś.
"Poza wyładowaniami doziemnymi pioruny biją również w odwrotnym kierunku; z badań wynika, że takowe stanowią około 15% wszystkich wyładowań, a najpotężniejszy z badanych miał aż 70 km długości"
Kończę w tym roku Politechnikę Warszawską na wydziale elektryki, więc opinia jako tako eksperta: co Ty kurwa pierdolisz za kocopoły?
Ta Polibuda to chyba w piwnicy u kolegi?
Ja widziałem dwa uderzenia: jedno koło kontenera a drugie w pikapa z zieloną plandeką.
Wygląda na to że piorun uderzył w metal na aucie poszło po pace i haku do naczepy , cześć przez kolesia się uziemiła a część ładunku przeskoczyła dalej w prawo i uziemiła się koło kontenera.
Kończę w tym roku Politechnikę Warszawską na wydziale elektryki, więc opinia jako tako eksperta: co Ty kurwa pierdolisz za kocopoły?
Polechtales swoje ego i przez pół minuty czułeś się ze sobą lepiej.
Kończę w tym roku Politechnikę Warszawską na wydziale elektryki, więc opinia jako tako eksperta: co Ty k***a pie**olisz za kocopoły?
Kiedyś to kształcili elektryków, teraz same kurwa pizdy z tytułami za obciąganie dziekanowi i kanclerzowi. Może i potrafisz zmieżyć napięcie baterii AAA, ale o piorunach chuja wiesz, tyle co obciągałeś w dziekanacie! GAMONIU
Kiedyś to kształcili, teraz same kurwa pizdy z tytułami za obciąganie dziekanowi i kanclerzowi. Może i potrafisz ZMIERZYĆ!!! napięcie baterii AAA, ale o ORTOGRAFI chuja wiesz, tyle co obciągałeś w dziekanacie! GAMONIU
Ja skończyłem Poznańską 2 lata temu, weź sobie jeszcze inż. pierdolnij przed nickiem klaunie A o piorunach doczytaj (nie na wikipedii), to nie żadna wiedza tajemna.
" Przy zbliżeniu się kanału do ziemi, natężenie pola elektrycznego wzrasta na tyle, że z powierzchni ziemi rozwija się kanał długości około 10 metrów, spotykający się z kanałem rozwijającym się z chmury."
Mowa tutaj o wyładowaniach odgórnych.