Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
oj jakie to piękne, katolickie podejście do bliźniego, ciekawe czy czytała ten wspaniały chrześcijański fragment biblii:
Od kiedy chwalimy się głupotą?
I to jeszcze jak - niebrzydka i nie głupia
tylko że to fota wygenerowana prze AI
co ty kurwa za strony przeglądasz?
To jest właśnie zjawisko na które wielokrotnie zwracałem uwagę - Sadol od jakiegoś czasu jest zalewany najgorszym sortem tęczowego lewactwa, które robi z tego portalu drugi Wykop. Tak jak murzyni przywożą do Europy Afrykę ze sobą, tak lewactwo przynosi nam tutaj swoje standardy.
BTW, nikt mi nie powie, że ten typ nie jest dewiantem, skoro odwiedza tego typu strony.
oj jakie to piękne, katolickie podejście do bliźniego, ciekawe czy czytała ten wspaniały chrześcijański fragment biblii:
I kurwa znowu się idioto skompromitowałeś
Nie masz pojęcia o tym, jaką rolę dla katolika pełni stary testament, ale pierdolisz farmazony, zrób z siebie jeszcze większego durnia.
Do tego podpierasz swoją niewiedzą stronką, z jakimś wysrywem lewackim, notabene gronem twoich znajomków, równie ubogich umysłowo, którym się wydaje, że coś wiedzą, a tak na prawdę w dupie byli i gówno wiedzą.
Edit: Żebyś zrozumiał dlaczego jesteś idiotą, jeśli potrafisz wskaż kogo i czego dotyczą cytowane przez ciebie słowa.
Bo tam ci, którzy nas wzięli w niewolę, żądali od nas pieśni, a nasi ciemięzcy – radości, mówiąc: Śpiewajcie nam którąś z pieśni Syjonu.
137:4
Jakże możemy śpiewać pieśń PANA na obcej ziemi?
137:5
Jeśli zapomnę o tobie, Jeruzalem, niech sama o sobie zapomni moja prawica.
137:6
Niech mi język przylgnie do podniebienia, jeśli nie będę pamiętał o tobie, jeśli nie postawię Jeruzalem ponad największą moją radość.
137:7
Pamiętaj, PANIE, synów Edomu i dzień Jeruzalem, gdy mówili: Zburzcie, zburzcie je aż do jego fundamentu.
137:8
O córko Babilonu, i ty będziesz spustoszona. Błogosławiony, kto ci odpłaci za zło, jakie nam uczyniłaś.
137:9
Błogosławiony, kto schwyci i roztrzaska twe dzieci o skałę.
Wskaż mi jakiś dokument (konstytucję apostolską, encyklikę, adhortację list apostolski), oczywiście wydany przez monarchę watykańskiego, mogą też być ewentualnie dokumenty zawierające stanowisko kongregacji nauki wiary w tej materii. Może Geraldinio podszedł do tego trochę dziecinnie ale co do zasady ma rację. tzw. ,,stary testament" jest nie odłączną częścią waszej tzw. ,,biblii". tutaj artykuł na stronie KUL, abyś nie gadał o jakichś ,,lewackich" źródłach: kul.pl/art_97599.html. Zawarte w nim nakazy i zakazy obowiązują was w takim samym stopniu jak te z tzw. ,,nowego testamentu". To, że tego nie robicie bo skończylibyście w ZK bądź w psychuszce to już wasz problem i waszej hipokryzji. Wasz katechizm w rozdziale 2 art. 3 pkt 121 - 123. Ciapasy, w przeciwieństwie do was, nie są hipokrytami i bez strachu ani obaw realizują to co nakazuje im ich psychopatyczne i sadystyczne bóstwo. Wasz bozia i ich niczym się od siebie nie różnią. Tylko wyznawcy. Ci od allaha mąją zdecydowanie większe cojones.
Zawarte w nim nakazy i zakazy obowiązują was w takim samym stopniu jak te z tzw. ,,nowego testamentu". To, że tego nie robicie bo skończylibyście w.....
Naucz się czytać ze zrozumieniem, Napisałem wyraźnie "jaką rolę pełni stary testament". Równie dobrze mógł bym napisać "Czym" jest w ogóle biblia. Do tego wszystko się sprowadza. Stary testament to podwaliny, sporo z tego co tam jest napisane, nie obowiązuje w kościele katolickim, a wręcz jest sprzeczne z wiarą katolicką. Oczywiście masz to napisane w linku, który podałeś, tylko niestety nawet tego nie przeczytałeś, albo po prostu jesteś zbyt głupi żeby zrozumieć. Masz także wyjaśnienie w katechizmie pkt .IV. "Kanon Pisma świętego". Nie znajdziesz też nigdzie stanowiska kościoła, w którym stwierdza, że "CAŁA" biblia to jedyny niezmienny zbiór praw i obowiązków. Oczywiście takim popierdolcom lewackim jak ty, nie przeszkadza w cytowaniu słów wyrwanych z kontekstu i pisaniu "MUSICIE" się do nich stosować. Nie pojmujesz w ogóle wiary katolickiej, nie znasz jej podstaw, nie znasz zasad, ale pierdolisz głupoty. Piszesz o muzułmanach, choć też nie masz pojęcia jak bardzo koran różni się od biblii (nie to nie są te same księgi, koran zapożycza niektóre teksty z biblii). Daj się wypowiedzieć lewakowi, a sam się zaora, Udowodniłeś tylko jakim jesteś ignorantem i hipokrytą.
Naucz się czytać ze zrozumieniem, Napisałem wyraźnie "jaką rolę pełni stary testament". Równie dobrze mógł bym napisać "Czym" jest w ogóle biblia. Do tego wszystko się sprowadza. Stary testament to podwaliny, sporo z tego co tam jest napisane, nie obowiązuje w kościele katolickim, a wręcz jest sprzeczne z wiarą katolicką. Oczywiście masz to napisane w linku, który podałeś, tylko niestety nawet tego nie przeczytałeś, albo po prostu jesteś zbyt głupi żeby zrozumieć. Masz także wyjaśnienie w katechizmie pkt .IV. "Kanon Pisma świętego". Nie znajdziesz też nigdzie stanowiska kościoła, w którym stwierdza, że "CAŁA" biblia to jedyny niezmienny zbiór praw i obowiązków. Oczywiście takim popierdolcom lewackim jak ty, nie przeszkadza w cytowaniu słów wyrwanych z kontekstu i pisaniu "MUSICIE" się do nich stosować. Nie pojmujesz w ogóle wiary katolickiej, nie znasz jej podstaw, nie znasz zasad, ale pierdolisz głupoty. Piszesz o muzułmanach, choć też nie masz pojęcia jak bardzo koran różni się od biblii (nie to nie są te same księgi, koran zapożycza niektóre teksty z biblii). Daj się wypowiedzieć lewakowi, a sam się zaora, Udowodniłeś tylko jakim jesteś ignorantem i hipokrytą.
Póki co to ty masz problem z tym aby posiąsć tą trudną sztukę. Sporo to znaczy ile? 2/3? 3/4? W linku, któy ci podałem, jest wprost napisane, że tzw. stary testament was obowiązuje i koniec. Nie ma tam napisane, że obowiązuje tylko to, to i to. To, że jak na katolika przystało jesteś zbyt tępy aby zrozumieć, że de facto nie ma żadnych wyjątków w kwestiach doktrynalnych to już tylko twój problem. ,,Stary Testament jest nieodłączną częścią Pisma świętego. Jego księgi są natchnione przez Boga i zachowują trwałą wartość, ponieważ Stare Przymierze nigdy nie zostało odwołane.". To jak to jest? Zachowują trwałą wartość czy jednak są zmienne?
Zdaję sobie oczywiście sprawę, że katolska spierdolina twojego pokroju, będzie łapała się każdej, nawet najbardziej żałosnej sztuczki erystycznej, byle tylko w swoim mniemaniu pokazać swoją wyższość nad adwersarzem. Ale będziesz pierdolił, że wszyscy naokoło się nie znają tylko ty jesteś alfą i omegą w kwestii interpretacji waszych katoliskich wysrywów.
,,Oczywiście takim popierdolcom lewackim jak ty, nie przeszkadza w cytowaniu słów wyrwanych z kontekstu i pisaniu "MUSICIE" się do nich stosować." Znowu to pierdolenie o wyrwaniu z kontekstu, bo przecież tylko wy prawilne katopolaczki znacie jedyny słuszny kontekst całego tego waszego bajdurzenia.
,,Nie pojmujesz w ogóle wiary katolickiej, nie znasz jej podstaw, nie znasz zasad, ale pierdolisz głupoty. " Z tego co poczytałem twoje wysrywy ktolku to pojmuję twoją religię (na kwestie wiary sram, możesz sobie wierzyć w dowolne gówno, nie moja sprawa) lepiej od ciebie. Co do jej podstaw to również zarzut pod moim adresem jakobym ich nie znał wyssałeś zapewne z tłustej dupy twojego proboszcza. Ewentualnie księdza katechety. To samo tyczy się jej zasad.
,,Piszesz o muzułmanach, choć też nie masz pojęcia jak bardzo koran różni się od biblii (nie to nie są te same księgi, koran zapożycza niektóre teksty z biblii). Daj się wypowiedzieć lewakowi, a sam się zaora, Udowodniłeś tylko jakim jesteś ignorantem i hipokrytą." Kolejny dowód na to, że katozjeby twojego pokroju nie są w stanie intelektualnie poradzić sobie choćby z podstawami czytania ze zrozumieniem. Poproś kogoś dorosłego aby przeczytał ci i wytłumaczył to co napisałem o ciapatych. Ty sam jesteś tak samo tępy jak oni, jednakże oni w przeciwieństwie do katolików nie są tchórzami. Co do samego koranu to nie musisz mi tłumaczyć tego o czym doskonale wiem. Moja wiedza na ten temat wykracza daleko poza twoją. Dałem się wypowiedzieć prawilnemu katolowi i tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że jest nie tylko tępym ignorantem ale też intelektualną spierdoliną. Nie pisałem o ich książce z bajkami tylko o wyznawanych przez was bożyszczach. Ale za bardzo się zesrałeś i nie zauważyłeś takiego drobiazgu. Na marginesie dodam, że posługujesz się słowami, których znaczenia, jak na katolskiego prymitywa przystajło, nie pojmujesz. Tu masz definicję hipokryzji. Poproś kogoś mądrzejszego niech ci wytłumaczy. pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów