18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
Pan Grzegorz Sowa(ten od walki z zus'em) w Pytanie na Śniadanie. Bardzo dobrze zaorał "wolnościowo-przymusowy" socjalizm.

Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
Suty_dziobaka napisał/a:

To ja wrzucę.

Zgłoś
Kuriki 2013-05-25, 19:08 2
anonymousm napisał/a:

Niestety pan Grzesiu - podobnie jak większość użytkowników sadistica - padł ofiarą iluzji, że rozumie rzeczy, których ni ch*ja nie rozumie. Nikt nie ogarnia rozmiarów własnej głupoty, bo każdy jest na to zbyt głupi.

O ile dobrze Cię rozumiem to:

1. Wolność jednostki to mit, ludzie są zbyt głupi by panować nad własnym pieniądzem i trzeba im pasterza w postaci jedynych sprawiedliwych i oświeconych ludzi z rządu.

2. Pan Grzesiu Sowa jest głupi bo chce sam zarządzać swoimi pieniędzmi.

3. Jesteś jednym z tych oświeconych, którzy uważają, iż państwo ma za ludzi myśleć i wiedzieć lepiej.

Takich pojebanych lewicowców to się powinno trzymać na wystawach głupoty i wytykać palcami

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polish mustache second to none

youtube.com/watch?v=UckLRDKa7PA

Pisze jak jest.
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Zgłoś
pablo321 2013-05-25, 20:06 1
Drodzy sadyści, niestety polski system jest tak zjebany, że my nie doczekamy się pieniędzy z tego systemu. Więc mamy do wyboru (mówię to głównie o ludziach z własnym warzywniakiem, bo na um. o prace to nie mamy wpływu) - albo płacić i gówno z tego mieć, albo wydawać ten 1000 na własne przyjemności. Ja też nie płacę. Mam to w dupie. Nie chcę być w tym systemie i penis w dupkę tym, którzy to wymyślili.
Ubezpieczony jestem prywatnie, chodzę do lekarza bez kolejek.
Nie dajcie się wydupcać. Jestem całkowicie za p. Sową. Najlepiej byłoby, jakby przez 2-3 miechy przedsiębiorcy zawiesili swoje wpłaty. Teraz koszty odsetek karnych są nieduże, bo ok. 7% rocznie (czyli jakieś 30-40zł). A że zus ma gowno zamiast pieniędzy, puste skarbce, to w ciągu tych 3 miesięcy może zaczęliby pseudo rządzący myśleć, co z problemem zrobić. A nie kur*a mać udawać że problemu nie ma. Bo jest. I prawda jest taka, że obecni składkowicze nic nie dostaną.
Wiecie czym się różni Amber Gold od ZUSu? Marcin P. nie stosował przymusu.
Zgłoś
GrzesMk4 2013-05-25, 20:16
a ta śliczna pani ekspert to jak się zwie?
Zgłoś
zylasty 2013-05-25, 20:30
Odbiegając od głównego wątku...

Ta Pani, która siedzi obok Sowy jest piękna! Ślinię się I do tego te szpilki
Zgłoś
Dymekx 2013-05-25, 20:32
O jakim patriotyzmie ta tępa pizda gada?
Zgłoś
mks 2013-05-25, 21:17
szpakms napisał/a:

mks prosta odpowiedz te pieniadze które miałbym wpłacić na zus teraz beda wolne i mysle ze bez problemu mozna za nie utrzymac dodatkowe osoby

Widać, że nie pracujesz...
Zarabiając 4000 brutto (co pewnie zobaczysz za jakieś 10 lat) to wysokość składki na ZUS wynosi 550zł. Utrzymaj za to matkę, ojca, dziadka i ich psa. Nawet gdyby dodać do tego kwotę, którą odprowadza pracodawca to daje 1300zł.
Skromnie to życie by wyglądało.

A tu macie panią "ekspert":

http://www.goldenline.pl/katarzyna-gryga/
Zgłoś
barszczzuszkami 2013-05-25, 23:54 1
Kurwa, całkiem normalna kobieta a wy się spuszczacie jak banda prawiczków z gimnazjum. Znajdzie sobie dziewczyny i przestańcie pisać ruchałbym pod każdym filmikiem z kobietami! To takie żałosne...
Zgłoś
Rafao 2013-05-26, 0:27
Nihil napisał/a:

Nie chce mi się to oprę się tylko na tym filmiku.
Po pierwsze - Inwestycje - to jest takie magiczne coś, że te pieniądze wkładasz, a one pracują i przynoszą zysk, na przykład negując wpływ inflacji i utrzymując placówkę.
Po drugie - Obowiązek płacenia zus jest z dupy wzięty. Każdy robi na siebie, jak sprawa sądowa z tamtym gościem miała miejsce, ale to co my zarobimy leci na innych. To nie ma logiki. Ja jako wolny obywatel powinienem mieć wybór czy płacić czy nie, jak nie to nic mi się nie należy i czy zdechnę z głodu czy nie to tylko moja sprawa. Tak nie jest. Nie mówiąc już o tym, że naprawdę tych pieniędzy jest mało. Mówisz o inflacji, a czy obecne składki są wypłacane biorąc pod uwagę inflację? Nie. Moja mama zgarnia jakieś 800-900 złotych. Tyle kosztuje teraz czynsz. Kiedyś za te 800-900 (może 800 bo parę podwyżek bo starsi się wkurwiali to było, ale nigdy samo z siebie) można było i czynsz opłacić i kasa była na inne potrzeby.

Niestety, zus nie spełnia swojej funkcji logicznie. Każdy robi na siebie, płacąc dużą kasę, by ta kasa poszła na starszych, by tamci coś mieli, a młodzi będą płacić na nas. A tej kasy będzie mało. To jest chore i niebezpieczne. Co gorsza to jest przymus, a konstytucja gwarantuje mi że mógłbym tego nie płacić i sam bym musiał sobie odkładać.

Już kiedyś tak było, brak obowiązkowych ubezpieczeń społecznych przyprawił społeczeństwa o ogromne rzesze starych żebraków niemających co włożyć do garnka. ZUS i ubezpieczenia społeczne są efektem nauk wyniesionych z przeszłości. Osobiście zajmuję się inwestowaniem i nie musisz mnie uczyć co to oznaczy. Specjalnie podałem przykład złota bo o nim mówi się jako o najlepszym środku zabezpieczającym pieniądze przed utratą wartości.
Jedynie deflacja albo stabilna waluta mogłyby mogłyby tę sytuację zmienić, ale nie da się tego wykonać bo nasza gospodarka oparta jest na stałym wzroście. W tym momencie osiąga punkt krytyczny, a jest to związane m.in. z czynnikami demograficznymi.

Isoar napisał/a:

Obrazek
no kurwa rzeczywiście, w ogóle sie nie opłaca zabezpieczyć pieniędzy w złocie...

Obejrzyj wykres 100 letni i wtedy oceń czy się opłaca czy nie. Złoto nie jest najdroższe w historii. Jego cena jest także efektem inflacji.
Zgłoś
Isoar 2013-05-26, 10:25
Rafao napisał/a:

Obejrzyj wykres 100 letni i wtedy oceń czy się opłaca czy nie. Złoto nie jest najdroższe w historii. Jego cena jest także efektem inflacji.

wybacz ale nie chciało mi się szukać dalej aby znaleźć 100 letni wykres, ale mam 10 letni

i dalej nie widzę twojego "spadku" czy też nieopłacalności w inwestowaniu w złoto do tego znalazłem fajne podsumowanie z jakiejś tam innej strony

Cytat:

Światowa Rada Złota (World Gold Council) przeprowadziła kilka lat temu analizę wartości najważniejszych walut w stosunku do złota. Obejmowała ona okres od 1900 do 2006 roku.

Okazało się, że wartość walut w stosunku do złota spadła w ciągu XX wieku o ponad 90%. W 1900 r. cena złota wynosiła 18,96 USD za uncję (1 uncja jubilerska stanowi około 31,1 g). W 2006 r. notowania złota kształtowały się na poziomie 524 USD. Jednocześnie, aby kupić taki sam koszyk dóbr i usług, jak sto lat temu należałoby wydać 503 USD.

Jak widać, w okresie niezwykle burzliwego XX wieku i początkowych 6 lat tego wieku, pomimo silnych czynników inflacyjnych oraz deflacyjnych, złoto utrzymało swoją wartość, którą najlepiej opisuje siła nabywcza.

/thread
Zgłoś
olex 2013-05-31, 17:03
aha, czyli płace na zus całe życie, a potem chuja mam i jak moje dziecko nie bedzie wpłacać to nie ma?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów