18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Pan Grzegorz Sowa(ten od walki z zus'em) w Pytanie na Śniadanie. Bardzo dobrze zaorał "wolnościowo-przymusowy" socjalizm.

Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
Suty_dziobaka napisał/a:

To ja wrzucę.

Zgłoś
Templariusz Mariusz 2013-05-25, 17:34
usiłują go zjebać skurwysyny

Masz problem? To lub to powinno pomóc.
Zgłoś
dagins 2013-05-25, 17:47 2
McMenel napisał/a:

Złoto będzie warte niewiele kiedy ludzie spostrzegą że tak naprawdę cały system szacowania ceny złota to jeden wielki bajzel. Ceny złota opierają się jedynie na przekonaniu ludzi co do wartości tego kruszcu. Zresztą jak większość współczesnej ekonomii i cen. Czyli nie sama wartość towaru ale to ile ludzie za niego chcą płacić. Co pokazuje jak bardzo chorym jest obecny system ekonomiczny oparty na życzeniowym działaniu. Złoto podrożało w ostatnich latach nie dla tego iż jest na nie zapotrzebowanie ale dlatego iż ludzie wierzą iż magicznie jest ono droższe.
Co do inwestycji. Pokażcie mi bezpieczną inwestycję na 50 lat. Która da dajmy na to 5% pewny zysk. Ba nie wiem czy istnieje taka która da pewne zwrócenie się środków. Nie w przypadku tak skrajnie rozchwianej gospodarki światowej. Gdzie ceny produktów wynikają z czystych spekulacji a nie z ich realnej wartości. Gdzie podając fałszywą informację o ataku na Biały Dom można na akcjach zarobić miliony w ciągu sekund. Gdzie poprzez odpowiednie ustawienie kolei czy autostrady można zmienić wartość gruntu o 100%. I nie są to wcale warunki losowe ale realne wpływy na kapitał zainwestowany. Widzę że pranie mózgów przez Balcerowicza i neoliberałów spod znaku Bilderberga działa. Wierzcie nadal w cudowną niewidzialną rękę wolnego rynku...

Zgłoś
d................a 2013-05-25, 17:47 1
A ja ubezpieczyłem sie prywatnie, dodatkowo. Z ubezpieczenia zdrowotnego, dodatkowego chodze do lekarza na telefon, zabiegi dentystyczne mam na max, sztuczne szczęki, albo wstawianie zębów, gdyby mi ktos wybił... Jak bede leżał w szpitalu to mi zapłacą dzieniie iles tam, protezy nogi, czy ręki, leki, wizyty domowe..Ludzie to kosztuje, ale to działa!!. Tak za szpital tez płacą...
Zgłoś
Kuriki 2013-05-25, 17:48
Niezły lachon z tej Katarzyny. Dajcie jej nazwisko to w google wrzucę i sfapię sobie

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polish mustache second to none

youtube.com/watch?v=UckLRDKa7PA

Pisze jak jest.
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Zgłoś
Dildowagins 2013-05-25, 17:51 1
Pani Katarzyna to chyba za ładna na fachowca w tej sprawie aczkolwiek w innych zapewne nim jest ^^

jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.pl
Zgłoś
Cirion 2013-05-25, 18:11
Niestety, ale twory typu ZUS są stworzone głownie z jednego powodu:
żeby biedni nie zjedli bogatych.

Większość społeczeństwa, gdyby nie było obowiązkowych składek, na pewno by sie nie ubezpieczała prywatnie, wychodząc z założenia, np. że i tak nie dożyje, albo że nie zarabia za mało, by móc cokolwiek odkładać.

I potem taki ktoś, gdy już nie będzie mógł pracować zostaje z niczym.A skoro zostaje z niczym, to nie ma za co żyć. A skoro nie ma za co żyć, to nie ma też co stracić. A skoro nie ma co stracić, to co co powstrzyma taka osobę przed chwyceniem kija i rzuceniem sie na kogoś kto cokolwiek ma?

I nie mówcie, że jakoś to to działało przez tysiąclecia, bo jakoś przestało działać w momencie, gdy świat ruszył z kopyta w wyniku rewolucji przemysłowej.

Wiem, że to obłudne, demoralizujące itp. Ale, jak ktoś wcześniej zaznaczył, nikt nie wymyślił czegoś lepszego.
Zgłoś
masabitumiczna 2013-05-25, 18:11
@RockyWood - Pan Sowa jest przedsiębiorcą, nie może przejść na umowę zlecenie.
Nie może też przejść na "czarno" bo kto z nim podpisze jakąkolwiek umowę dzierżawy/najmu/etc.?
Na czarno to możesz chodzić po sąsiadach i drzewo rąbać...
Zgłoś
Szerokikarq 2013-05-25, 18:11 1
mks napisał/a:

Zastanawiają mnie te wszystkie osoby plujące na ZUS. Abstrahując od patologii, która tam panuje to zastanowiliście się jak utrzymacie dziadków/rodziców, gdy ZUS upadnie lub jakimś cudem ktoś go postanowi zlikwidować? Bo ktoś będzie to musiał zrobić, więc skoro nie ZUS to kto?

I właśnie o to chodzi, że każdy jest kowalem własnego losu, jak sobie nie odłożysz i nie zainwestujesz pieniędzy za młodu, kiedy jesteś produktywny, to twój problem! Masz jeszcze możliwość wychować dzieci na porządnych ludzi, którzy wezmą Cie na stare lata pod swój dach, ale jak całe życie nie potrafiłeś sobie zabezpieczyć przyszłości, to sorry Batory, cierp.

Jakbym chciał być Matką Teresą to bym pojechał leczyć trędowatych, a nie wydawał pieniądze na mniej zaradnych, którym się w życiu nie udało. Precz z socjalizmem!

P.S. Fruzia fajna, ale rozumy pozjadała i już nie dociera do niej, że może chuja się znać na życiu.
Zgłoś
siwers3 2013-05-25, 18:12
Łysy przerywający Pan to Michał Olszański z całym szacunkiem do Niego ale nie radzi sobie w porannym programie.
Zgłoś
Rottensparrow 2013-05-25, 18:15
to są państwowe media a on sie państwu sprzeciwia więc kurwa wiadomo ze nie bedą obiektywne tylko będą przekonywały plebs że gościu jest bandytą
Zgłoś
szpakms 2013-05-25, 18:29
mks prosta odpowiedz te pieniadze które miałbym wpłacić na zus teraz beda wolne i mysle ze bez problemu mozna za nie utrzymac dodatkowe osoby
Zgłoś
dagins 2013-05-25, 18:37
Cirion napisał/a:

I potem taki ktoś, gdy już nie będzie mógł pracować zostaje z niczym.A skoro zostaje z niczym, to nie ma za co żyć. A skoro nie ma za co żyć, to nie ma też co stracić. A skoro nie ma co stracić, to co co powstrzyma taka osobę przed chwyceniem kija i rzuceniem sie na kogoś kto cokolwiek ma?

Praca znajdzie się ZAWSZE, tylko trzeba chcieć jej szukać. Nie, nie chodzi tutaj o pośredniaka, ale samodzielne szukanie okazji do zarobienia paru groszy.

Jeżeli taki menel nic nie ma, nie chce mu się pracować, nawet się nie stara i zaczyna napadać na ludzi, to niech trafi do więzienia, ale o charakterze obozu pracy, gdzie będzie zmuszony zarobić na własny posiłek (praca podstawiona pod nos). Jeśli i to nie pomoże, po wyjściu znów będzie napadał na ludzi, to należy mu się sprawiedliwa kulka w łeb od napotkanego obywatela, który nie życzy sobie być obrabowanym i pobitym.
- Oczywiście, kolejność dowolna...
Zgłoś
anonymousm 2013-05-25, 18:39
Niestety pan Grzesiu - podobnie jak większość użytkowników sadistica - padł ofiarą iluzji, że rozumie rzeczy, których ni chuja nie rozumie. Nikt nie ogarnia rozmiarów własnej głupoty, bo każdy jest na to zbyt głupi.
Zgłoś
bart3q 2013-05-25, 18:58
McMenel napisał/a:

Co do inwestycji. Pokażcie mi bezpieczną inwestycję na 50 lat. Która da dajmy na to 5% pewny zysk.

Np wino z potencjałem do dojrzewania, np. jakieś porto. Gwarantuję, że po 50 latach będziesz miał na nim spory zysk.
Zgłoś
Isoar 2013-05-25, 19:01 2
Rafao napisał/a:

Wszystko opiera się na inflacji. Dziś za 10 zł kupisz 1 dętkę do roweru, za dziesięć lat kupisz 1 dętkę za 20 zł, za kolejne 10 lat za 40 zł, tak więc po 30 latach pieniądze odłożone przed 30 laty nie mają prawie żadnej wartości i nie można ich wtedy zabezpieczyć (np. inwestując w złoto, ponieważ zmieniłaby się jego struktura cenowa i złoto nie stanowiłoby żadnego zabezpieczenia.). To właśnie sprawia, że zabezpieczenie finansowe obecnego starszego pokolenia pochodzi z kieszeni pokolenia młodego. Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego. Jeśli ktoś myśli, że wystarczy odkładać pieniądze, żeby na stare lata mieć kokosy to jest w poważnym błędzie. Łatwo jest policzyć, że przez 30 lat odkładania po 1000 zł miesięcznie odłożę 360 000 sęk w tym, że przez te lata spadnie wartość złotówki co wymusi podniesienie składek, których napłynie prawdopodobnie około 800 000 zł, przy czym będzie to pieniądz o zdecydowanie niższej sile nabywczej niż obecnie.

no kurwa rzeczywiście, w ogóle sie nie opłaca zabezpieczyć pieniędzy w złocie...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów