18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
Pan Grzegorz Sowa(ten od walki z zus'em) w Pytanie na Śniadanie. Bardzo dobrze zaorał "wolnościowo-przymusowy" socjalizm.

Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
Suty_dziobaka napisał/a:

To ja wrzucę.

Zgłoś
plackie 2013-05-25, 16:41 25
1. łysy koleś prowadzący pyt. na . śnia. to jebany frajer a nie dziennikarz, wyjebać go
2. laska którą mu wrzucili do dyskusji specjalnie młodziutka i ładniutka, żeby zyskać oglądających bezmózgowców poparcie.
3.
Cytat:

Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego.

o demokracji mówi się tak samo. coś takiego istnieje bo najbardziej się opłaca rządzącym. dzięki demokracji mają możliwość ciągłego utrzymywania władzy bez zarzutów o totalitaryzm, dzięki zusowi mają ciągły napływ gotówki do swoich baaardzo głębokich kieszeni. więc nie pierdol, że nie wymyślono nic lepszego. poczytaj sobie sapkowskiego opowiadanie mniejsze zło tam masz bardzo łatwo akurat dla debila wykształciucha powiedziane jak bardzo atrakcyjny jest wybór między mniejszym a większym złem.
4. na miejscu pana sowy nie godziłbym się na tak poniżające wystąpienie. bo mimo, że mówi mądrze to go zrozumieją tylko nieliczni. reszta idiotów będzie mówiło: "taka młoda i wykształcona, a jak mądrze mówi. A ten starszy prowadzący mówi tak samo, oni muszą mnie racje. A nie ten zestresowany burak z piotrkowa."

eh jestem wkurwiony
Zgłoś
butcher25 2013-05-25, 16:45 25
Wy tutaj gadu gadu, a ta ekspertka wygląda na zajebistą dupcię ruchałbym
Zgłoś
m................k 2013-05-25, 16:48 59
Oni w tym gównianym programie są zajebiści.
Zapraszają gości, rozmawiają o poważnych tematach, na które
10 minut to za mało. Nic nie zostanie powiedziane, gówno człowiek się dowie
i już kończą rozmowę i przenoszą się do kuchni, gdzie pudzian napierdala
karpiem o szafkę. Wkurwia mnie takie dziennikarstwo.
Zgłoś
mks 2013-05-25, 16:50 1
Zastanawiają mnie te wszystkie osoby plujące na ZUS. Abstrahując od patologii, która tam panuje to zastanowiliście się jak utrzymacie dziadków/rodziców, gdy ZUS upadnie lub jakimś cudem ktoś go postanowi zlikwidować? Bo ktoś będzie to musiał zrobić, więc skoro nie ZUS to kto?
Zgłoś
Svenlee 2013-05-25, 16:53 6
Składki na ZUS powinny być dobrowolne tak samo jak aborcja i eutanazja. Oj przepraszam, zapomniałem, że żyjemy w iluzji wolności.
Zgłoś
rksrobert 2013-05-25, 16:54 1
Do Pani Katarzyny chętnie wybrałbym się na poradę prawną.
Zgłoś
Promek 2013-05-25, 16:59 3
Z aklad
U tylizacji
S zmalu
Zgłoś
ba1shun 2013-05-25, 17:05 14
Zgłoś
Ronoaro 2013-05-25, 17:08 14
Nie lubię tego łysego chuja, który non-stop pierdoli farmazony i przerywa osobie zaproszonej do studia.

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
apoteoza666 2013-05-25, 17:09 2
ZUS się mówiąc krótko opierdala, bierze pieniądze i jak to wspomniał Pan Sowa, wypłaca na bieżąco. Gdyby tylko chciało im się ruszyć dupę i coś z tymi pieniędzmi zrobić, zainwestować (bo na tym to się powinno opierać) to oni wolą podnieść wiek emerytalny. Co im to da? Przez dwa lata nie będą musieli wypłacać teoretycznie emerytur a pieniążki będą do nich napływały. Co jak co ale takie "myki" nasza władza lubi (wielka kampania "idź na studia, będzie zajebiście" no i przez 5 lat bezrobocie teoretycznie zmalało, teraz roboty nie ma, bo czasu upłynął). Jadą po linii najmniejszego oporu.
I teraz ludzie po studiach nawet jak znajdą robotę to pewnie nie mają co liczyć na państwową emeryturę, jak to dalej będzie szło w tym kierunku.
Zgłoś
ghost114 2013-05-25, 17:11 1
pierdolić zus, pracować na czarno, inwestować w nieruchomości i na stare lata to wszystko posprzedawać
Zgłoś
Klausu 2013-05-25, 17:12 1
musi to wyglądać po staremu: rodzice mają dzieci i one na starość ich utrzymują. kropka,

W Wenecji na gondoli pewna para się pierdo... ŻOŁNIERZU WRÓĆ! się kołysze bo zakłóca nocną ciszę
Zgłoś
kaiel 2013-05-25, 17:13
brawo Sowa, Uhu Uhu!

a co 5 pracujący to urzędnik

plotę bzdury

*sypki drift po blacie*
Zgłoś
Slais 2013-05-25, 17:15 1
@Rafao pisząc, że inwestycja w złoto jest narażona na inflację jesteś w dużym błędzie. Faktem jest, że ceny złota się wahają, ale złota nikt nie dodrukuje tak jak banknotów, dlatego nominalnie jego wartość w długim okresie będzie rosła. Według mnie idea ubezpieczeń społecznych jest dobra, ale na idei się kończy. Niedoskonałości ZUS-u wynikają z wielu przyczyn:
1. Koszty obsługi całego systemu, nagród, premii i limuzyn dla dyrektorów są co najmniej zastanawiające
2. Zmienia się struktura demograficzna. Kiedyś na jednego emeryta pracowało 5 osób, teraz 2,5
3. Dochodzi szereg przywilejów emerytalnych dla mundurowych, sędziów czy nawet górników.
W związku z tym nasze emerytury będą śmiesznie niskie albo cały system się wysypie i być może nic nie dostaniemy. Błędem było wprowadzenie repartycyjnego systemu ubezpieczeń społecznych zamiast kapitałowego. Byłoby to zdecydowanie bardziej sprawiedliwe rozwiązanie. Pozostaje jeszcze tylko kwestia kto zapewniłby utrzymanie osób niepełnosprawnych i tych,którzy z różnych przyczyn nie mogą pracować. To już pozostawiam do indywidualnego przemyślenia
Zgłoś
McMenel 2013-05-25, 17:31 1
Slais napisał/a:

@Rafao pisząc, że inwestycja w złoto jest narażona na inflację jesteś w dużym błędzie. Faktem jest, że ceny złota się wahają, ale złota nikt nie dodrukuje tak jak banknotów, dlatego nominalnie jego wartość w długim okresie będzie rosła. Według mnie idea ubezpieczeń społecznych jest dobra, ale na idei się kończy. Niedoskonałości ZUS-u wynikają z wielu przyczyn:
1. Koszty obsługi całego systemu, nagród, premii i limuzyn dla dyrektorów są co najmniej zastanawiające
2. Zmienia się struktura demograficzna. Kiedyś na jednego emeryta pracowało 5 osób, teraz 2,5
3. Dochodzi szereg przywilejów emerytalnych dla mundurowych, sędziów czy nawet górników.
W związku z tym nasze emerytury będą śmiesznie niskie albo cały system się wysypie i być może nic nie dostaniemy. Błędem było wprowadzenie repartycyjnego systemu ubezpieczeń społecznych zamiast kapitałowego. Byłoby to zdecydowanie bardziej sprawiedliwe rozwiązanie. Pozostaje jeszcze tylko kwestia kto zapewniłby utrzymanie osób niepełnosprawnych i tych,którzy z różnych przyczyn nie mogą pracować. To już pozostawiam do indywidualnego przemyślenia

Złoto będzie warte niewiele kiedy ludzie spostrzegą że tak naprawdę cały system szacowania ceny złota to jeden wielki bajzel. Ceny złota opierają się jedynie na przekonaniu ludzi co do wartości tego kruszcu. Zresztą jak większość współczesnej ekonomii i cen. Czyli nie sama wartość towaru ale to ile ludzie za niego chcą płacić. Co pokazuje jak bardzo chorym jest obecny system ekonomiczny oparty na życzeniowym działaniu. Złoto podrożało w ostatnich latach nie dla tego iż jest na nie zapotrzebowanie ale dlatego iż ludzie wierzą iż magicznie jest ono droższe.
Co do inwestycji. Pokażcie mi bezpieczną inwestycję na 50 lat. Która da dajmy na to 5% pewny zysk. Ba nie wiem czy istnieje taka która da pewne zwrócenie się środków. Nie w przypadku tak skrajnie rozchwianej gospodarki światowej. Gdzie ceny produktów wynikają z czystych spekulacji a nie z ich realnej wartości. Gdzie podając fałszywą informację o ataku na Biały Dom można na akcjach zarobić miliony w ciągu sekund. Gdzie poprzez odpowiednie ustawienie kolei czy autostrady można zmienić wartość gruntu o 100%. I nie są to wcale warunki losowe ale realne wpływy na kapitał zainwestowany. Widzę że pranie mózgów przez Balcerowicza i neoliberałów spod znaku Bilderberga działa. Wierzcie nadal w cudowną niewidzialną rękę wolnego rynku...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów