Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
To ja wrzucę.
To ja wrzucę.
o demokracji mówi się tak samo. coś takiego istnieje bo najbardziej się opłaca rządzącym. dzięki demokracji mają możliwość ciągłego utrzymywania władzy bez zarzutów o totalitaryzm, dzięki zusowi mają ciągły napływ gotówki do swoich baaardzo głębokich kieszeni. więc nie pierdol, że nie wymyślono nic lepszego. poczytaj sobie sapkowskiego opowiadanie mniejsze zło tam masz bardzo łatwo akurat dla debila wykształciucha powiedziane jak bardzo atrakcyjny jest wybór między mniejszym a większym złem.Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego.
plotę bzdury@Rafao pisząc, że inwestycja w złoto jest narażona na inflację jesteś w dużym błędzie. Faktem jest, że ceny złota się wahają, ale złota nikt nie dodrukuje tak jak banknotów, dlatego nominalnie jego wartość w długim okresie będzie rosła. Według mnie idea ubezpieczeń społecznych jest dobra, ale na idei się kończy. Niedoskonałości ZUS-u wynikają z wielu przyczyn:
1. Koszty obsługi całego systemu, nagród, premii i limuzyn dla dyrektorów są co najmniej zastanawiające
2. Zmienia się struktura demograficzna. Kiedyś na jednego emeryta pracowało 5 osób, teraz 2,5
3. Dochodzi szereg przywilejów emerytalnych dla mundurowych, sędziów czy nawet górników.
W związku z tym nasze emerytury będą śmiesznie niskie albo cały system się wysypie i być może nic nie dostaniemy. Błędem było wprowadzenie repartycyjnego systemu ubezpieczeń społecznych zamiast kapitałowego. Byłoby to zdecydowanie bardziej sprawiedliwe rozwiązanie. Pozostaje jeszcze tylko kwestia kto zapewniłby utrzymanie osób niepełnosprawnych i tych,którzy z różnych przyczyn nie mogą pracować. To już pozostawiam do indywidualnego przemyślenia