18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
Pan Grzegorz Sowa(ten od walki z zus'em) w Pytanie na Śniadanie. Bardzo dobrze zaorał "wolnościowo-przymusowy" socjalizm.

Nie mogę wrzucić filmiku do uploadera, więc wrzucam link:

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-05-25, 13:54 ]
Suty_dziobaka napisał/a:

To ja wrzucę.

Zgłoś
D................k 2013-05-24, 22:45 24
To ja wrzucę.
Zgłoś
RockyWood 2013-05-24, 23:03 3
Pan Sowa nie musi płacić ZUS - wystarczy że będzie pracował na tzw "czarno" lub będzie pracował na umowę-zlecenie/o dzieło. Chociaż podobno od tego też chcą wprowadzić opłatę ZUS (albo już to zrobili) co ogółem nie przyniesie nic prócz zmniejszenia podaży chętnych do pracy na takie umowy bo przestanie się to totalnie opłacać...

Rock.
Zgłoś
adresikpuma 2013-05-24, 23:16 13
trudno prowadząc własną firme zatrudnić siebie samego na umowe o dzieło
Zgłoś
Qunda 2013-05-25, 0:03 5
I jak zwykle jebnięta Popkowa nie dała dokończyć dyskusji, bo muszą w tej jebanej publicznej telewizji zmieścić się w ramówce. Dzień dobry tefałen jest pojebany, bo tam się kurwa promują i pod koniec promuje się jakiś mało znany zespół. Ale tu to już są kurwa szczyty
Zgłoś
teken 2013-05-25, 14:55 6
FUS

Zgłoś
zapsu 2013-05-25, 14:59 1
Też jestem z Piotrkowa.. jaaaaaaa ale moc!
Zgłoś
Lotus911 2013-05-25, 15:14 2
Ma rację !!! Jebany zus

Lotus 911
Zgłoś
Rafao 2013-05-25, 16:19 24
Wszystko opiera się na inflacji. Dziś za 10 zł kupisz 1 dętkę do roweru, za dziesięć lat kupisz 1 dętkę za 20 zł, za kolejne 10 lat za 40 zł, tak więc po 30 latach pieniądze odłożone przed 30 laty nie mają prawie żadnej wartości i nie można ich wtedy zabezpieczyć (np. inwestując w złoto, ponieważ zmieniłaby się jego struktura cenowa i złoto nie stanowiłoby żadnego zabezpieczenia.). To właśnie sprawia, że zabezpieczenie finansowe obecnego starszego pokolenia pochodzi z kieszeni pokolenia młodego. Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego. Jeśli ktoś myśli, że wystarczy odkładać pieniądze, żeby na stare lata mieć kokosy to jest w poważnym błędzie. Łatwo jest policzyć, że przez 30 lat odkładania po 1000 zł miesięcznie odłożę 360 000 sęk w tym, że przez te lata spadnie wartość złotówki co wymusi podniesienie składek, których napłynie prawdopodobnie około 800 000 zł, przy czym będzie to pieniądz o zdecydowanie niższej sile nabywczej niż obecnie.
Zgłoś
s................n 2013-05-25, 16:31 22
Kurwa to są dopiero media... zaprosili kolesia i go zgnoili bo przecie nasz eurokołchoz jest jedynym słuszym wyjściem i jest dobrze jak jest
Zgłoś
Panfel 2013-05-25, 16:33 8
Owoce żywota Twojego je ZUS.
Zgłoś
Nihil 2013-05-25, 16:34 31
Rafao napisał/a:

Wszystko opiera się na inflacji. Dziś za 10 zł kupisz 1 dętkę do roweru, za dziesięć lat kupisz 1 dętkę za 20 zł, za kolejne 10 lat za 40 zł, tak więc po 30 latach pieniądze odłożone przed 30 laty nie mają prawie żadnej wartości i nie można ich wtedy zabezpieczyć (np. inwestując w złoto, ponieważ zmieniłaby się jego struktura cenowa i złoto nie stanowiłoby żadnego zabezpieczenia.). To właśnie sprawia, że zabezpieczenie finansowe obecnego starszego pokolenia pochodzi z kieszeni pokolenia młodego. Tak działa system Bismarcki i nie wymyślono jeszcze nic lepszego. Jeśli ktoś myśli, że wystarczy odkładać pieniądze, żeby na stare lata mieć kokosy to jest w poważnym błędzie. Łatwo jest policzyć, że przez 30 lat odkładania po 1000 zł miesięcznie odłożę 360 000 sęk w tym, że przez te lata spadnie wartość złotówki co wymusi podniesienie składek, których napłynie prawdopodobnie około 800 000 zł, przy czym będzie to pieniądz o zdecydowanie niższej sile nabywczej niż obecnie.

Nie chce mi się to oprę się tylko na tym filmiku.
Po pierwsze - Inwestycje - to jest takie magiczne coś, że te pieniądze wkładasz, a one pracują i przynoszą zysk, na przykład negując wpływ inflacji i utrzymując placówkę.
Po drugie - Obowiązek płacenia zus jest z dupy wzięty. Każdy robi na siebie, jak sprawa sądowa z tamtym gościem miała miejsce, ale to co my zarobimy leci na innych. To nie ma logiki. Ja jako wolny obywatel powinienem mieć wybór czy płacić czy nie, jak nie to nic mi się nie należy i czy zdechnę z głodu czy nie to tylko moja sprawa. Tak nie jest. Nie mówiąc już o tym, że naprawdę tych pieniędzy jest mało. Mówisz o inflacji, a czy obecne składki są wypłacane biorąc pod uwagę inflację? Nie. Moja mama zgarnia jakieś 800-900 złotych. Tyle kosztuje teraz czynsz. Kiedyś za te 800-900 (może 800 bo parę podwyżek bo starsi się wkurwiali to było, ale nigdy samo z siebie) można było i czynsz opłacić i kasa była na inne potrzeby.

Niestety, zus nie spełnia swojej funkcji logicznie. Każdy robi na siebie, płacąc dużą kasę, by ta kasa poszła na starszych, by tamci coś mieli, a młodzi będą płacić na nas. A tej kasy będzie mało. To jest chore i niebezpieczne. Co gorsza to jest przymus, a konstytucja gwarantuje mi że mógłbym tego nie płacić i sam bym musiał sobie odkładać.
Zgłoś
butman 2013-05-25, 16:35 14
@Rafao. Sęk w tym, że przeciętna lokata bankowa oprocentowaniem przewyższa inflację.
Zgłoś
Yourichi 2013-05-25, 16:40 4
@up chciałem napisać dokładnie to samo. Inflacja nie jest na tyle duża, bysmy tracili, deponując pieniądze na lokatę
Zgłoś
S................l 2013-05-25, 16:40 1
ZUS to instytucja zlodziejska, jeden z wielu sposobow naszych rzadzacych aby wyciagac kase od coraz biedniejszego spoleczenstwa. Precz z ZUSem! Precz z preczami!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów