Słyszałem, że samochod jest najbezpieczniejszym miejscem podczas burzy bo ma opony, i jak jebnie to nie zabije.
Miał ktoś z fizyki wiecej niż 2 i sie wypowie ?
Miałem 3, więc jestem ekspertem. Otóż jest masa bezpieczniejszych miejsc podczas burzy od auta.
nie ujebało kierowcy? ujebało? ktoś wie coś ?
Słyszałem, że samochod jest najbezpieczniejszym miejscem podczas burzy bo ma opony, i jak jebnie to nie zabije.
Dokładnie tak. Dlatego też na dachach budynków kładzie się opony - tak zwane instalacje odgromowe. Wyładowania atmosferyczne z nieznanych do końca przyczyn unikają opon, ale naukowcy twierdzą, że może chodzić o zapach palonej gumy.
Tak więc jeżeli chcesz być bezpieczny to polecam nosić oponę na szyi.
Jeśli nie dotykał metalowych elementów to nic mu się nie stało.
Samochód to zwykła klatka Faradaya, która "broni" obiekty znajdujące się w niej przed polem elektrostatycznym. Więc w wielkim skrócie jest to taki jak by domknięty układ i jeśli nie dotykamy metalowych części karoserii (a nie dotykamy, bo siedząc za kierownica wszystko jest wykonane z tworzyw sztucznych/skóry etc.) to jesteśmy bezpieczni.
bo siedząc za kierownica wszystko jest wykonane z tworzyw sztucznych/skóry etc.
Co za analfabeta...
nie ujebało kierowcy? ujebało? ktoś wie coś ?
Jak mnie wkurwia pierdolenie debili ze gdy podczas burzy pojazd stoi na oponach to jest odizolowany od ziemi... A kołeczka to są suchutkie jak pada deszcz a woda nie przewodzi prądu!
Proponuje zebyś odkrecił koło od swojego tico wrzucił do wanny pełnej wody stanoł na nim i wpierdolił do środka zelazko podłaczone do pradu. Zobaczysz jaki jestes odizolowany
@up
A widzisz by tam było mokro?
MAĆKU nie badź DOWEM i przemyśl to co napisałeś raz jeszcze..
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów