📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
na to, żeby sobie narysować w domu kreskę od kompa do lodówki :]
kreskę od kompa do lodówki to i bez tego sobie moge narysowac bo i tak ta zabawka piwa ci niepoda..
polecam wyłączyć głośniki jeżeli kogoś wkurwiają piski markera na kartce.
wiekszosc z was nie ma pojecia jak one dzialaja... dla samej zabawy bym cos takiego zrobil
Cholera, miałem nadzieję że w komentarzach znajdzie się jeden z tych sadystów-specjalistów od wszystkiego który wytłumaczy na jakiej zasadzie to działa i jak to zrobic
Te małe robociki nazywa się line-followerami, działa to na takiej zasadzie że robocik ma dwa sensory na dole sprawdzające, czy podłoże jest czarne czy białe - potem po prostu zależnie od tego, czy oba sensorki wyczuły białość podłoża czy nie, kręci kołem lewym, prawym lub dwoma.
Jak to zrobić? W internecie jest sporo gotowych schematów, nawet łącznie z programami do mikrokontrolerów (takich małych komputerków, które tym stereują), ale nawet mając schemat i program trzeba umieć wytrawić płytkę, zaprogramować mikrokontroler i wszystko ładnie polutować.
Mam nadzieję, że nie straciłeś wiary we wszechwiedzę użytkowników sadistica.
gdyby jezdziły w moim zeszycie to ich droga przypominała by kutasa...
ŁAAAA , dźwięk markera na kartce podobny jak do dźwięku łamanego styropianu. wrrrrr.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów