Wiem, dużo tutaj przewinęło się filmików ze strażą wiejską, ale udostępnianie takich materiałów, być może w końcu da jakiś efekt. Mam dość już tych kurew i trzymam kciuki, aby w końcu wyjebali tą całą służbę pieniężną z całej Polski.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:20
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Powiedz lepiej gdzie kupujesz truskawki
kenzol napisał/a:
A swoją drogą, to co zrobiła im ta kobiecina sprzedająca truskawki koło Biedronki? Koniecznie musieli się do niej przypierdolić?
Nie miała zarejestrowanej działalności, nie miała zezwolenia na handel, brak kasy fiskalnej, brak badań SANEPID, brak szkolenia BHP. Jak ktoś się lepiej zna na tych przepisach, to pewnie znajdzie jeszcze z 10 "przestępstw". Pierdolony system.
A tak przy okazji, to pamiętam jak na kursie prawa jazdy na B instruktor na teorii opowiadał jak przysłali do niego na szkolenie te niemoty, bo krótko wcześniej dostali prawo pisania mandatów kierowcom, ale mało który z nich znał się na kodeksie ruchu drogowego. Któregoś dnia przyszedł jeden chcąc się pochwalić "sukcesem" i rozmowa wyglądała mniej więcej tak [SM] - strażnik miejski [I] - instruktor
[SM]: Wypisałem dzisiaj mandat kierowcy.
[I]: A za co?
[SM]: Za zatrzymanie się na przejściu dla pieszych.
[I]: A czy są sytuacje, w których można zatrzymać się na przejściu dla pieszych?
[SM]: Tak.
[I]: No, dobrze. A jakie to są sytuacje?
[SM]: Nie wiem.
Szkoda mi tylko było tego kierowcy, który wziął ten mandat pewnie dla świętego spokoju albo z braku czasu, żeby nie ciągać się z idiotą po sądach.
Ostatnio dużo było w mediach że Żory jako pierwsze miasto w Polsce ma darmową komunikacje miejską,ale chcę przypomniec ,że w Żorach też pozbyto się straży miejskiej najwcześniej w Polsce.Czas na inne miasta.
Oni są tylko maszynką do zbijania kasy a nie dla obrony społeczeństwa. Proszę o więcej takich interwencji społeczeństwa. Za 2min na chodniku by od razu kurwy podleciały i dali mandat, chociaż zostawiłoby się 1.5m przepisowego a sami jak na filmie zastawią cały chodnik i zablokują przejście.
Niestety, u nas są równi i równiejsi :/
Niestety, u nas są równi i równiejsi :/
co się takl tym jednym okiem łypiesz?! ja tez nie wiem.
pin napisał/a:
[I]: A czy są sytuacje, w których można zatrzymać się na przejściu dla pieszych?
[SM]: Tak.
[I]: No, dobrze. A jakie to są sytuacje?
[SM]: Nie wiem.
A swoją drogą to są takie sytuacje, w których można zatrzymać się na zebrze?
Ale sie do tej straży miejskiej przywaliliście... Ujęli groźną dilerkę truskawek niezgodnych z normami unijnymi. Ja tam się czuję bezpiecznie wiedząc że tacy ludzie narażają swoje życie zeby nas chronić
Te kurwy ze strazy wiejskiej powinni wypierdolic w kosmos jak łajke . Ostatnio od tych zjebanych pederastow dostalem mandat 100zł na przepraszam "usiłowanie picia " bo postawilem butelke kolo drzewa by nie wyjsc na zula ale nie kurwy wiedza lepiej wszysko lepiej od boga i chciales pic i nawet Ty to juz zrobiles bez nas wiedz huju malowany masz 100zl w karze z szarpanina i ogolnymi wyzwiskami zeszlo do 50zł kurwa mac !!! a wiec kurwy do burdelu a straz miejska do sprzatania gowniem po psach !!!
mniemam pewne ze chodzi o takie sluzy pederastyczne jak Straż Wiejska bo oni moga nawet stawac na miejscu dla inwalidi chodz z tym bym przystal bo co jak co ale z tym posunieciem to wiedzia ze spoleczesntwo ich szanuje a tak wracaja do tematu to słuzby porzatkowe i kareki moga stawac na przejsci dla pieszych w wyjatkowych sytuacjach
kenzol napisał/a:
A swoją drogą to są takie sytuacje, w których można zatrzymać się na zebrze?
mniemam pewne ze chodzi o takie sluzy pederastyczne jak Straż Wiejska bo oni moga nawet stawac na miejscu dla inwalidi chodz z tym bym przystal bo co jak co ale z tym posunieciem to wiedzia ze spoleczesntwo ich szanuje a tak wracaja do tematu to słuzby porzatkowe i kareki moga stawac na przejsci dla pieszych w wyjatkowych sytuacjach
w zimie ktoś złamie nogę na chodniku płaci obywatel bo nie posypał piaskiem ,nie odśnieżył chodnika na przeciwko domu
wystawisz straganik z truskawkami na chodniku mandat bo nie zapłaciłeś za stanie ze sklepikiem ... trochę chore
wystawisz straganik z truskawkami na chodniku mandat bo nie zapłaciłeś za stanie ze sklepikiem ... trochę chore
Tak stać może samochód uprzywilejowany na sygnale. Jeśli nie ma kogutów, to jest jak zwykły pojazd i chuj w to czy tam siedzi człowiek, pies czy kot. Pytanie, czy pojazd SM jest pojazdem uprzywilejowanym ?
I bardzo dobrze, ze wlepiaja mandaty za zle parkowanie... jak kiedys bedziecie miec samochod i wam ktos zastawi wyjazd to moze kruwa zrozumiecie cymbały. Najlepiej niech se kazdy parkuje gdzie chce prawda?
I nie rozumiem najezdzania na straznikow, to sa kurwa normalni pracujacy ludzie, i wykonuja tylko swoje polecenia.
I nie, nie jestem straznikiem ani nie mam nikogo w rodzinie z SM.
A ludzie, ktorzy ich nagrywaja telefonami podczas pracy to zwykłe kurwy i śmiecie.
I nie rozumiem najezdzania na straznikow, to sa kurwa normalni pracujacy ludzie, i wykonuja tylko swoje polecenia.
I nie, nie jestem straznikiem ani nie mam nikogo w rodzinie z SM.
A ludzie, ktorzy ich nagrywaja telefonami podczas pracy to zwykłe kurwy i śmiecie.
W cywilizowanym kraju, to video posłużyło by za podstawę do dyscyplinarnego zwolnieniach z pełnionych funkcji.
A, że u nas oni są bezkarni to robią co chcą.
A, że u nas oni są bezkarni to robią co chcą.
Gdyby ktoś miał problemy ze SM albo ITD, to polecam "Trzeci obieg". Jest to serwis, który w skuteczny (podobno) sposób pomaga walczyć z bezprawiem tych dwóch formacji. Przykładowo w świetle prawa SM i ITD NIE MAJĄ PRAWA żądać od właściciela pojazdu podania danych osobowych osoby, która PROWADZIŁA samochód, przekroczyła prędkość, i której przenośny fotoradar zrobił zdjęcie. Mało tego, SM nie ma prawa karać za nieprawidłowe parkowanie właściciela samochodu, lecz mają OBOWIĄZEK ustalić sprawcę, czyli tego kto ten samochód zaparkował, a przecież nie musi nim być właściciel Dodatkowo mamy prawo domagać się zwrotu zapłaconego mandatu w przypadku, gdy ten mandat zapłaciliśmy wcześniej, wskazując w liście zwrotnym sprawcę przekroczenia prędkości. I właśnie z tego ostatniego prawa mam zamiar skorzystać. Wygenerowałem sobie już niezbędne dokumenty w "Trzecim obiegu" i wysłałem do strażaków. Zobaczymy co będzie...jeśli mi się uda, to pochwalę się. Ale z tego co widać, to wielu kierowcom udaje się wygrać te sprawy, a Ministerstwo ma teraz problem, bo coraz więcej ludzi nie godzi się na takie okradanie. Stąd właśnie wchodzi teraz ustawa likwidująca granicę tolerancji, wynoszącą 10 km/h, czyli jeśli pojedziemy 51 km/h w terenie zabudowanym, to służby już mają prawo wypisać nam mandat. Nie ważne, że licznik samochodowy i fotoradar mają określoną dokładność pomiaru...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów