18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:20
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:43
Hipokryzja straży wiejskiej
Adek1507 • 2014-05-31, 19:19
Wiem, dużo tutaj przewinęło się filmików ze strażą wiejską, ale udostępnianie takich materiałów, być może w końcu da jakiś efekt. Mam dość już tych kurew i trzymam kciuki, aby w końcu wyjebali tą całą służbę pieniężną z całej Polski.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Vinne 2014-06-01, 11:33
Pozwole sobie zacytować Cygana:
"[...] I tu straż miejską wyjebał... "
Zgłoś
S................n 2014-06-01, 11:44 1
winthek napisał/a:

I bardzo dobrze, ze wlepiaja mandaty za zle parkowanie... jak kiedys bedziecie miec samochod i wam ktos zastawi wyjazd to moze kruwa zrozumiecie cymbały. Najlepiej niech se kazdy parkuje gdzie chce prawda?

I nie rozumiem najezdzania na straznikow, to sa kurwa normalni pracujacy ludzie, i wykonuja tylko swoje polecenia.

I nie, nie jestem straznikiem ani nie mam nikogo w rodzinie z SM.

A ludzie, ktorzy ich nagrywaja telefonami podczas pracy to zwykłe kurwy i śmiecie.

Ok, to niech robią to uczciwie. Wlepiają mandat za złe parkowanie po tym jak też źle zaparkowali. Nikt ich nie nagrywa bez powodu ziomuś. Gdyby byli uczciwi i nie zajmowali się tylko wystawianiem mandatów co jest to tylko częścią ich kompetencji to nikt by ich przez to tak nienawidził. Pod marketami stoi pełno meneli, zdarza się, że po nocach idzie banda dresów i drze ryja na całe osiedle. Gdzie jest wtedy straż miejska? Tylko mi nie pisz, że wypisuje mandaty za złe parkowanie. W nocy gdzie parkingi wręcz pustoszeją.
Zgłoś
mp_toujane 2014-06-01, 12:02
Szeryfian napisał/a:

Ok, to niech robią to uczciwie. Wlepiają mandat za złe parkowanie po tym jak też źle zaparkowali. Nikt ich nie nagrywa bez powodu ziomuś. Gdyby byli uczciwi i nie zajmowali się tylko wystawianiem mandatów co jest to tylko częścią ich kompetencji to nikt by ich przez to tak nienawidził. Pod marketami stoi pełno meneli, zdarza się, że po nocach idzie banda dresów i drze ryja na całe osiedle. Gdzie jest wtedy straż miejska? Tylko mi nie pisz, że wypisuje mandaty za złe parkowanie. W nocy gdzie parkingi wręcz pustoszeją.

A gdzie mieli zaprakować według ciebie ziomuś? Mieli szukać parkingu 200m dalej? A ze do bandy dresów w nocy nie podejda to też się nie dziwie, oni nie maja tylu zezwolen co policja, w sumie to nic nie mogą zrobić, wiec sie po prostu boja. Wpierdol by dostali i tyle Nie bronie ich ale nie rozumiem ludzi, którzy ich tak nie nawidzą.

Niektorzy placza, że miasto marnuje na SM pieniadze. Ale gdyby nie marnowało na nich to marnowałoby na coś innego... Np. na jakieś premie dla urzędasów. Zwykli obywatele i tak by tej kasy na oczy nie zobaczyli.
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 12:10
@winthek

Bez obrazy, ale pierdolisz ziomuś farmazony i jak widać nigdy nie miałeś do czynienia ze strażnikami. Jak kupisz sobie kiedyś samochód to porozmawiamy
Zgłoś
jabol666 2014-06-01, 12:17 1
w gothicu straz miejska byla spoko
Zgłoś
tomaszott 2014-06-01, 12:35 1
Bez przesady. Służby mają prawo w trakcie interwencji zaparkować na niedozwolonym miejscu! Litości, przecież kiedy mają szybko zareagować na łamanie prawa, to nie będą krążyć pół godziny po mieście w celu znalezienia miejsca parkingowego.
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 12:48
@up

Tak, mieli bardzo ważny powód, żeby tam zaparkować. Musieli wypisać mandat kobiecinie sprzedającej truskawki. Jak widać strażnicy też mają swój sezon ogórkowy
Zgłoś
Apox 2014-06-01, 13:18 4
@tomaszott
Tak, bo kobietka z truskawkami ucieknie jak ich zobaczy... Kurwa nie mordowała człowieka na tym chodniku tylko truskawki sprzedawała. Nie ma potrzeby jak najszybszej interwencji.
Zgłoś
mp_toujane 2014-06-01, 14:29 1
@kenzol

jeżdżę własnym samochodem od 4 lat ziomuś i masz rację, nigdy nie miałem do czynienia ze strażnikami bo się trzymam przepisów. jeśli ty nie wiesz gdzie wolno parkować a gdzie nie to nie wiem kto ci dał prawo jazdy

Idąc tokiem myślenia co poniektórych tutaj, to niedługo będzie można się zabijać na ulicy. No bo po chuj przestrzegać przepisów?

'bo przeciez ona sobie tylko truskewcki spsedawała na chodnicku, a oni sie do niej dopierdalajo nie wiadomo za co' - jest kurwa zakaz sprzedawania to jest zakaz i tyle w tym temacie.

albo z tym waszym parkowaniem... prakujecie tam gdzie kurwa nie wolno i potem płakusiają że im ta niedobla straz mandat wlepiła...

jak z dziećmi
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 15:17
@up

Nie bądź taki przepisowiec, bo ci żyłka w dupie pęknie. Jak wprowadzą jakieś inne absurdalne prawa, typu nakaz oddania imigrantowi z Afryki i jego rodzinie swojego mieszkania, to też będziesz tak kurczowo trzymał się przepisów i oddasz mu mieszkanie? No przecież "takie są przepisy". Żeby nie było, że to jakaś bajka wymyślona na poczekaniu, to powiem, że takie prawo chcą wprowadzać w Szwecji jakieś ultraprawicowe organizacje.

Nie jestem za tym, żeby łamać przepisy, ale takie bzdury jak sprzedawanie truskawek na chodniku można w inny sposób załatwić, jeśli już tak bardzo im ta kobieta przeszkadzała. Mogli przecież pouczyć ją, albo powiedzieć, że ma się zabierać stąd albo wypiszą jej mandat. A tutaj co zrobili? Wypisali mandat i pojechali pewnie wpizdu, a babka pewnie dalej sobie dokończyła sprzedaż.

Organizacja taka jak straż miejska jest potrzebna, ale w naszym kraju jej ważniejsza funkcją jest nabijanie kasy samorządom. Im nie zależy, żeby było bezpiecznie, żeby auta bezpieczniej jeździły. Kasa ma się zgadzać i tyle. Jeśli chodzi o parkowanie, to zdarzają się przypadki szczególne, jak zastawianie bramy wjazdowej, za które należy się chuj w dupę, ale stawianie blokady na koło za to, że samochód zaparkował trzema kołami prawidłowo, a czwarte koło wystaje poza obręb linii parkowania woła o pomstę do nieba, a takiej sytuacji byłem świadkiem. Ostatnio rozmawiałem z kurierem Siódemki, który powiedział że rocznie płaci średnio 1000 zł mandatów za złe parkowanie. Na pytanie czy nie mają jakiejś taryfy ulgowej z powodu tego, że są kurierami odpowiedział, że jeszcze nigdy nie zdarzyło mu się, żeby dostał upomnienie. Zawsze walą mandat, nawet wtedy, kiedy chwile wcześniej zawoził przesyłkę do straży miejskiej. Jak wytłumaczysz fakt, że w Warszawie strażnicy miejscy mają OBOWIĄZEK codziennie odholować co najmniej 70 samochodów??? Przykłady można mnożyć. Więc nie mów mi, że to taka niezbędna i pożyteczna instytucja. Obyś się kiedyś na nich nadział.
Zgłoś
KrisCFC 2014-06-01, 15:55
Adek1507 napisał/a:

@KrisCFC

,,Działanie zapobieganiu przestępstwa" ... co kurwa?? człowieku, błagam odejdź... co najwyżej oni interweniują przy wykroczeniach, typu: wyplucie gumy na chodnik, naszczanie na drzewo, zaparkowanie w miejscu niedozwolonym i oczywiście muszą mieć doładowany codziennie telefon na minimum 30 zł, bo dzwonienie 50 razy dziennie po lawetę kosztuję...

Masz, aż kurwa sam musiałem poszukać...

Zgodnie z art. 11 ustawy do zadań straży należy w szczególności:

(...)

Informowanie społeczności lokalnej o stanie i rodzajach zagrożeń, a także inicjowanie i uczestnictwo w działaniach mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw i wykroczeń oraz zjawiskom kryminogennym i współdziałanie w tym zakresie z organami państwowymi, samorządowymi i organizacjami społecznymi.

Te piwa to chyba Ci gimnazjaliści dają, to że Straż jest zbędna i wkurwia to jedno, ale wypadałoby pierw poznać jakie mają obowiązki i co im wolno zamiast robić z siebie pajaca jak gościu na powyższym filmiku.
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 16:07
@up

Kwestia czym mają się zajmować, a czym tak naprawdę w głównej mierze się zajmują, to dwie różne rzeczy
Zgłoś
KrisCFC 2014-06-01, 16:27 1
kenzol napisał/a:

@up

Kwestia czym mają się zajmować, a czym tak naprawdę w głównej mierze się zajmują, to dwie różne rzeczy

Chodziło o uświadomienie mu, że straż też jest od zapobiegania przestępstwom...
Poza tym.. widziałeś strażnika miejskiego, który świadomie nie interweniuje gdy jest zagrożenie życia itp? Raczej wątpię... naoglądałeś się filmików o radarach i powielasz schemat. Niekompetencja strażników to jedno a obowiązki i prawa to drugie.

P.S. Dla mnie straż miejska jest zbędna. Jednak pozostaje pytanie kto będzie zbierał pijaczków z ulicy i odwoził na izbę, kto będzie wyłapywał ludzi niszczących ławki w parkach itp itd... Policja ma ważniejsze rzeczy na głowie jakby nie patrzeć...
Zgłoś
mp_toujane 2014-06-01, 16:42
@kenzol

Nie mówię, że to potrzebna instytucja, dla mnie mogłaby nie istnieć. Po prostu nigdy mi nie zaszli za skórę ani mi nie pomogli. Powiem więcej, pewnego razu jakiś kretyn zostawił auto na wyjeździe z mojej posesji i poszedł w pizdu. A że wtedy akurat zajebiście śpieszyłem się na uczelnie i przez niego nie mogłem wyjechać to wkurwiony zadzwoniłem do SM. Oczywiście by go nie odholowali bo nie mają takiej możliwości ale miałem nadzieję, że przynajmniej cwel dostanie mandat. Strażników oczywiście nie było grubo ponad godzinę i koleś zdążył odjechać. Po tamtej sytuacji byłem wkurwiony bardzo ale to nie znaczy, że teraz będę łapał telefon i zaczynał nagrywać strażników jak ich gdzieś tylko zobaczę... tak jak autor tego filmiku.

Nie rozumiem wiecznego najazdu na strażników, tak jak sam napisałeś, że mają OBOWIĄZEK wypisać ileś tam mandatów. Więc trzeba wrzucać na ludzi, którzy tym zarządzają, a nie na najniższych stopniem krawężników, którzy muszą pracować za najniższą krajową, wiedząc, że każdy kto ich widzi na ulicy w myślach nazywa ich chujami Oni wykonują tylko polecenia jakiegoś grubasa zza biurka...
Zgłoś
Shanne 2014-06-01, 16:45
A chuj im w dupska. Mojemu bratu wczoraj wjebali mandat za to że za nim leżała butelka po browarze a on już był po paru. Choć to nie jego to zaszantażowali go. Albo przyjmuje albo do sądu no i chuj.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem