Nie było bo byłem najszybszy. huehuehuehu.
Nie było bo byłem najszybszy. huehuehuehu.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Demokracja zniszczyła nas wtedy, zniszczy nas i dzisiaj.
Widzę, że film i to co Wojtek mówił w ogóle do Ciebie nie trafił. Wracaj do chujowych spraw, a wieczorkiem to pewnie będziesz oglądać gwiazdki thn'u tańczą w rolkach na piasku, bo przecież nie da się nic zrobić. Nie zapomnij 10 maja Bronka odhaczyć
Dawniej i teraz w sumie bez zmian.
Mówi to osoba 3 lata młodsza
co to za pokolenia
Co to za pokolenie które najpierw patrzy na cyferki przy napisie "wiek" a potem na wypowiedź. Swoją drogą pisałem tak nie odnosząc się w ogóle do wieku.
Skończ mierzyć go swoją miarką i sięgnij po inne źródła niż kolejne youtubowe guru. Była jedna praprzyczyna upadku I RP. Doprowadzenie do wybierania władzy centralnej i lokalnych urzędników przez głosy motłochu ekonomicznego(gołota) i mentalnego(nie rządem kraj stoi a pan szlachcic równy wojewodzie). Od tego już droga prosta do chaosu wewnętrznego i sterowania przez kraje sąsiednie. Czyli tego co mamy dziś.
Widzę, że film i to co Wojtek mówił w ogóle do Ciebie nie trafił. Wracaj do chujowych spraw, a wieczorkiem to pewnie będziesz oglądać gwiazdki thn'u tańczą w rolkach na piasku, bo przecież nie da się nic zrobić. Nie zapomnij 10 maja Bronka odhaczyć
Demokracja zniszczyła nas wtedy, zniszczy nas i dzisiaj.
Chuja zrozumiałeś, albo próbujesz na siłę dopasować do mądrości krula.
Polecam hasło "kapitalizm kompradorski".
więc zacytuje: ".Złamać kręgosłup moralny Polaków, skłócić ich ze sobą... "
Wiem, że na tym portalu z uznaniem spotyka się głównie plucie na swój kraj i wieszczenie upadku, ale swoje zdanie wyrażę. Obecnie bliżej nam do zmuszonej do kombinowania północy, poza miedzią nie ma u nas źródeł łatwej kasy. Dlatego rozwijamy się w różnych dziedzinach - gry komputerowe, pociągi, ciuchy, a powinno być coraz lepiej, bo nasi przedsiębiorcy są coraz bogatsi i coraz więcej kasy mogą inwestować w rozwój. A nasz scenariusz sprzed ponad dwustu lat przerabia obecnie Ukraina. Wiele musimy jeszcze poprawić, ale jesteśmy na dobrej drodze, co powinno cieszyć każdego, kto kocha ten kraj.
Zależy co nazywasz "dobrą drogą". Jeżeli wyborcy naprawdę decydują o tym kto siedzi w sejmie, to za kilka lat będzie lepiej, ponieważ duża część społeczeństwa ma dosyć tego co się dzieje. A jeżeli jest tak jak podejrzewam, że demokracja to tylko hasło, to gówno się zmieni. Chyba że tłum podpali sejm (najlepiej z posłami w środku).
U nas trzeba wydobywać wszystko co się da: węgiel, gaz, ropę, miedź itd. nie patrząc na opinię niedojrzałych czerwonych (czyt. zielonych). Poza tym trzeba wprowadzić wolność gospodarczą, by firm produkujących dobre polskie pociągi było kilka, a nie jedna. Gdybym ja decydował, nie szedłbym drogą północy. "Oszczędnością i pracą, ludy się bogacą", a nie zasiłkami dla bezrobotnych.
Co do filmiku, goście robią naprawdę dobrą robotę. A ten odcinek to chyba najlepszy ze wszystkich.
Praprzyczyną wszystkich upadków jest zawsze ekonomia, słaba gospodarka. Polskę dotknęła choroba holenderska - bogactwo jednej gałęzi gospodarki (rolnictwo) zabija inne, ściąga ludzi, kapitał itd., w dodatku łatwa kasa powoduje, że nawet ta gałąź się rozleniwia, nie rozwija. Gdy to jedno źródło wysycha, nie zostaje nic. Korupcja, zdrada itd. to już tylko konsekwencje. To samo było w PRLu z węglem. Bogactwo klimatyczne i turystyczne rozleniwia południową Europę, surowcowe Rosję i Bliski Wschód. A bogate są kraje i regiony "na skałach" i w surowym klimacie - Austria, Bawaria, Skandynawia (Norwegia ma teraz ropę, ale najwyraźniej wieki biedy i ciężkiej pracy nauczyły ich szacunku do bogactwa).
Oczywiście - pełna zgoda.
Wiem, że na tym portalu z uznaniem spotyka się głównie plucie na swój kraj i wieszczenie upadku, ale swoje zdanie wyrażę. Obecnie bliżej nam do zmuszonej do kombinowania północy, poza miedzią nie ma u nas źródeł łatwej kasy. Dlatego rozwijamy się w różnych dziedzinach - gry komputerowe, pociągi, ciuchy, a powinno być coraz lepiej, bo nasi przedsiębiorcy są coraz bogatsi i coraz więcej kasy mogą inwestować w rozwój. A nasz scenariusz sprzed ponad dwustu lat przerabia obecnie Ukraina. Wiele musimy jeszcze poprawić, ale jesteśmy na dobrej drodze, co powinno cieszyć każdego, kto kocha ten kraj.
Znaczy się mamy optymistę w tym burdelu
Rozumiem punkt widzenia i pewnie bym go podzielał - ale niestety widzę jak wygląda choćby kwestia zapaści demograficznej, miałkość przywódców - którzy są gotowi sprzedać naród za czapkę gruszek, oraz niedojrzałe społeczeństwo, które dopiero uczy się co to racja stanu.
Posłowie są tylko odbiciem narodu, jeśli ktoś kłamie, zmienia partie jak rękawiczki, jest umoczony w kilku aferach, a potem dostaje się po raz n-ty do Sejmu, to znaczy, że ludzie nie zasługują na nic lepszego i powinni zacząć od podpalenia swoich durnych łepetyn. Ale to jest właśnie siła demokracji - jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz.
Północ właśnie jak nikt inny wzbogaca się oszczędnością i pracą, własny kapitał, własne firmy, Szwecja produkuje wszystko od mebli do myśliwców. Bezrobocie mają bardzo niskie, więc mówienie o ich socjalu jest trochę nie na miejscu. To co jest ich siłą to też jawność zarobków - trudniej tam w majestacie prawa dawać kupę kasy pociotkom, dyrektor zastanowi się dwa razy zanim podwoi sobie pensję po obcięciu pracownikom premii. Dzięki temu ogranicza się kolesiostwo, złodziejstwo i korupcję.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów