18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Historia o 47 roninach
DawrusMax • 2014-01-17, 15:40
Historia o 47 roninach jest w Japonii nie tylko opowieścią z dawnych czasów ale też częścią tradycji. To historia prawdziwa. Dziś przy niewielkiej tokijskiej świątyni Sengakuji (rejon Tanagawa) w cieniu starych rozłożystych drzew znajdują się: mogiła Asano i ustawione w równe szeregi kamiene nagrobki, pod którymi spoczywają prochy 47 roninów. Jak do tego doszło?

Zgłoś
Takeda 2014-01-17, 16:35 20
Piwko, dresiki zaraz zaczną rzucać gimbusiarskimi tekstami o Japonii, ale co oni wiedzą o kulturze.

Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą, Muminki cię dorwą, zabiją i zjedzą.
Zgłoś
jaccqu 2014-01-17, 17:24 29
Zgłoś
P................i 2014-01-17, 17:33 1
Półtorej godziny pierdolenia o kitajcach? Nie dziękuje, postoję
Zgłoś
Pszszemek 2014-01-17, 17:53 169
upx2 Na huj komentujecie ignoranci? Trochę kultury wam nie zaszkodzi. A ten baner wsadź sobie w dupę
Zgłoś
P................i 2014-01-17, 18:49 3
@up
A mnie się wydaję, że ten bloger chuja wie o Japonii. Gdyby wywiadu udzielałby jakiś ninja bądź samuraj, chętnie bym obejrzał.
Zgłoś
Diger11 2014-01-17, 19:19
Ciekawie gość pierdzieli +
Zgłoś
Riva 2014-01-17, 22:58 12
Samuraje i ninja byli zajebiści

Hold me, Thrill me, Kiss me, Kill me
Miej na wszystko wyjebane, a będzie Ci dane
Zgłoś
Gunerr 2014-01-18, 3:08 8
Za Chmiela zawsze piwko
Zgłoś
606 2014-01-18, 4:10
Film w kinach to i tematy na sadolu powstają.

internetowi wojownicy napierdalają na sadolu na lewactwo zapominając, że właścicielem jest lewak, który trzepie na nich siano. tyle wygrać.
Zgłoś
Dobrutro 2014-01-18, 6:53 2
Też miałem kiedyś fazę na Japonię, na szczęście się z tego wyrasta.
Zgłoś
g................k 2014-01-18, 8:44 8
Dobrutro napisał/a:

Też miałem kiedyś fazę na Japonię, na szczęście się z tego wyrasta.

a co jarał cię seks z ośmiornicą albo innym owocem morza??
Zgłoś
spartan 2014-01-18, 10:25 1
Książkę "Opowieść o 47 Roninach" J. Allyn'a czytałem jakiś czas temu, i bardzo się mi podobała.
Teraz pytanie do kogoś, kto również czytał ksiażkę i obejrzał film. Czy warto iść na to do kina? Czy raczej mocno odbiega od treści ksiażkowej?
Zgłoś
Sylarr 2014-01-18, 11:02 3
Chmiel bezapelacyjnie najlepszy vloger na YT. Niestety ostatnio ma jakąś trzy miesięczną przerwę. Wie ktoś co z nim jest?

Niech się prostuje nieszczęść splot
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
Zgłoś
longmanslownik 2014-01-18, 11:09 2
Jego dzieci muszą mieć zajebiscie, on tak ciekawie opowiada, że głowa mała.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów