Historia o 47 roninach jest w Japonii nie tylko opowieścią z dawnych czasów ale też częścią tradycji. To historia prawdziwa. Dziś przy niewielkiej tokijskiej świątyni Sengakuji (rejon Tanagawa) w cieniu starych rozłożystych drzew znajdują się: mogiła Asano i ustawione w równe szeregi kamiene nagrobki, pod którymi spoczywają prochy 47 roninów. Jak do tego doszło?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Piwko, dresiki zaraz zaczną rzucać gimbusiarskimi tekstami o Japonii, ale co oni wiedzą o kulturze.
@up
A mnie się wydaję, że ten bloger chuja wie o Japonii. Gdyby wywiadu udzielałby jakiś ninja bądź samuraj, chętnie bym obejrzał.
A mnie się wydaję, że ten bloger chuja wie o Japonii. Gdyby wywiadu udzielałby jakiś ninja bądź samuraj, chętnie bym obejrzał.
Samuraje i ninja byli zajebiści
Miej na wszystko wyjebane, a będzie Ci dane
internetowi wojownicy napierdalają na sadolu na lewactwo zapominając, że właścicielem jest lewak, który trzepie na nich siano. tyle wygrać.
Też miałem kiedyś fazę na Japonię, na szczęście się z tego wyrasta.
Dobrutro napisał/a:
Też miałem kiedyś fazę na Japonię, na szczęście się z tego wyrasta.
a co jarał cię seks z ośmiornicą albo innym owocem morza??
Książkę "Opowieść o 47 Roninach" J. Allyn'a czytałem jakiś czas temu, i bardzo się mi podobała.
Teraz pytanie do kogoś, kto również czytał ksiażkę i obejrzał film. Czy warto iść na to do kina? Czy raczej mocno odbiega od treści ksiażkowej?
Teraz pytanie do kogoś, kto również czytał ksiażkę i obejrzał film. Czy warto iść na to do kina? Czy raczej mocno odbiega od treści ksiażkowej?
Chmiel bezapelacyjnie najlepszy vloger na YT. Niestety ostatnio ma jakąś trzy miesięczną przerwę. Wie ktoś co z nim jest?
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
Jego dzieci muszą mieć zajebiscie, on tak ciekawie opowiada, że głowa mała.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów