📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
Nie no szacun za ogarniecie sytuacji już się balem myślałem ze nie pierdolnie.
czy mi się wydaje że uchwyt się urwał od butli? Piękny przykład przemian fizyko- chemicznych.
To Chiny więc jebło to jebło, nie rozumiem na chuj drążyć temat xd
Do czwartej może dojść po zamieszkach na granicy polsko - chińskiej.
Piątej raczej nie będzie, bo się z Hindusami dogadamy co do kontroli granic.
acetylen:mieszanka wybuchowa
tlen:palna
hel:palna
propan butan:palna wybuchowa.
metan:palna wybuchowa
pierdy twojej starej:atomowa.
Głupie Chińczyki. Przepraszam głupków.
wunhei napisał/a:
najgorzej to upierdolić zawór z jakiekolwiek butli i spowodować wypływ gazu.bo powietrze atmosferyczne jest jak zapalnik potrzeba tylko iskry.
Widać efekty "edukacji" w szkole, która w programie ma 800 godzin religii i 160 chemii. Powietrze nie jest żadnym "zapalnikiem", tylko zawiera tlen, bez którego acetylen, propan butan i metan się nie palą.
I nie, tlen + powietrze, to nie jest mieszanka palna, o helu nawet nie wspominając.
mwaski napisał/a:
I nie, tlen + powietrze, to nie jest mieszanka palna
Jak to nie? Tlenek tlenu z tego powstaje, czyli ozon
A tak serio, to Cię zmartwię, to nie jest skutek "800 godzin religii i 160 chemii", tylko rezultat podejścia "po co mam się tego uczyć, skoro wszystko mam w google, a google wie wszystko".
Butla chyba nie była pełna bo jakby od takiej ujebał głowicę z zaworem to typ przy kuchence by odleciał w kosmos.
Przejebana sytuacja, szczególnie na kuchni. Poza próbą ostrego wietrzenia pomieszczenia i odcięcia zasilania niewiele można zrobić. Najlepiej wywalić to na zewnątrz gdzie nie będzie się mogła wytworzyć odpowiednia proporcja do wybuchu, o ile jest czas i możliwość
Przejebana sytuacja, szczególnie na kuchni. Poza próbą ostrego wietrzenia pomieszczenia i odcięcia zasilania niewiele można zrobić. Najlepiej wywalić to na zewnątrz gdzie nie będzie się mogła wytworzyć odpowiednia proporcja do wybuchu, o ile jest czas i możliwość
Zero chęci przetrwania
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów