Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W Japonii produkują i cieszą sie nowymi technologiami a w Polsce szczyt marzeń to jest 500+
Bo polactwo to:
a) społeczeństwo nierobów. Po co pracować skoro "państwo musi dać". Po co pracować, nawet za 1500, skoro dostaną tyle zasiłku?
b) społeczeństwo nieuków. Dają sobie wmówić, że PiS to prawica, że będzie dobrze, tylko zmienimy rząd. Każda zmiana rządu w tym kraju to zmiana kursu rozwoju, bo mamy rząd i opozycję dążącą do zniszczenia rządu. Spróbuj postawić dom ciągle zmieniając architekta i ekipę budowlaną.
c) społeczeństwo bez wiary w siebie. Ciągle kupujemy zachodnie rzeczy bo "lepsze". Daliśmy sobie wmówić, że wszystko co zachodnie jest lepsze, nasze złe, a nie daj Boże wschodnie czy chińskie. Mamy dobre rzeczy, tylko bez tak intensywnej promocji jak te zachodnie.
d) społeczeństwo cwaniaczków. Tu zrobię coś na lewo, tu nie kupię biletu... Każde takie cwaniakowanie to mniejsze wpływy do państwowej kasy, co prowadzi do zadłużenia. Chyba każdy wie, że zaciągnięte kredyty trzeba spłacić. Spłacamy je z vat i podatków. Cwaniakowanie prowadzi do mniejszych wpływów.
Te pieniądze które dostaje państwo są rozpierdalane i rozkradane przynajmniej w połowie.
Pierwszy lepszy przykład, który rozkminiałem 30 minut temu- dlaczego w żadnym sukowozie nie ma podtlenku lpg?
80% kowalskich mając benzynę zakłada gaz, żeby jeździć za 60% ceny, przy tym produkując znacznie mniej zanieczyszczeń, a POlicja nie może, kręcąc tysiące kilometrów na patrolach i innych przejażdżkach po piwo? Gdyby to paliwo było wydobywane u nas w kraju to róbta se jeszcze co chceta- pieniądze zostają, ale niestety ropy nie mamy, a pieniądze wychodzą do emiratów albo ruskich. Zaoszczędzone pieniądze można by było zainwestować tak, żeby zostały w kraju.
Sami siebie dymamy, i póki to się nie zmieni, to sytuacja w kraju będzie jaka jest.
@Dsml widziałeś może porównanie "podatków" tak wyzyskiwanego chłopa pańszczyźnianego oraz aktualnych? Podpowiedź- dzisiaj są większe, więc przestań proszę pierdolić, jak to każdy powinien płacić podatki, a najlepiej jeszcze dorzucać coś od siebie...
Te pieniądze które dostaje państwo są rozpierdalane i rozkradane przynajmniej w połowie.
Pierwszy lepszy przykład, który rozkminiałem 30 minut temu- dlaczego w żadnym sukowozie nie ma podtlenku lpg?
80% kowalskich mając benzynę zakłada gaz, żeby jeździć za 60% ceny, przy tym produkując znacznie mniej zanieczyszczeń, a POlicja nie może, kręcąc tysiące kilometrów na patrolach i innych przejażdżkach po piwo? Gdyby to paliwo było wydobywane u nas w kraju to róbta se jeszcze co chceta- pieniądze zostają, ale niestety ropy nie mamy, a pieniądze wychodzą do emiratów albo ruskich. Zaoszczędzone pieniądze można by było zainwestować tak, żeby zostały w kraju.
Sami siebie dymamy, i póki to się nie zmieni, to sytuacja w kraju będzie jaka jest.
Gaz to jest do zapalniczki a nie samochodu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów