18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Czytając cytaty Lovecrafta trafiłem na taką perełkę.
Cytat:

Czarnuchy są biologicznie niższe od rasy białej a nawet mongolskiej, i trzeba co jakiś czas przypomnieć Amerykanom z północy o niebezpieczeństwie którym grozi dopuszczanie ich do przywilejów społecznych i politycznych... Ku-Klux klan to szlachetna choć oczerniana grupa Południowców którzy ocalili pół kraju przed zagładą... Rasizm to dar natury, który umożliwia zachowanie w czystości podziału ludzkości który ewoluował przez wieki..

Gdyby ktoś nie wiedział; Lovecraft (1890–1937) był amerykańskim pisarzem grozy. Znany jest z Mitologii Cthulhu.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Muzz 2013-08-08, 0:28 41
Genialny pisarz - niedoceniony za życia, legenda po śmierci. Ale brzydki był jak Cthulhu, brakuje tylko macek.
Zgłoś
i................y 2013-08-08, 2:01
Od jakiegoś czasu już zamierzam się zabrać za Lovecrafta (zachęcił mnie Project Nonagon zespołu Rabbit Junk). Może w tym tygodniu zacznę, jak będę miał czas.
Przy okazji, na tego typu tematy jest odpowiedni dział.
Zgłoś
Whiltierna 2013-08-08, 6:16 14
Icek666 napisał/a:

Gdyby ktoś nie wiedział; Lovecraft (1890–1937) był amerykańskim pisarzem grozy. Znany jest z Mitologii Cthulhu

Trzeba być największym ignorantem, by tego nie wiedzieć.
Zgłoś
V................t 2013-08-08, 9:04
Od siebie dodam, że jego rasistowskie poglądy znacznie zmalały w późniejszych fazach życia, więc te wypowiedzi można traktować jako coś w rodzaju "młodzieńczego" buntu.

Polecam zakupić sobie ten genialny zbiór opowiadań:

empik.com/zgroza-w-dunwich-i-inne-przerazajace-opowiesci-lovecraft-how...

Zakupiłem i kurwa nie żałuję. Naprawdę warto, za taką cenę otrzymujecie istne arcydzieło zbioru najlepszych opowiadań Samotnika z Providence.
Zgłoś
Hasky128 2013-08-08, 9:22 1
Polecam poszukać jego opowiadań na necie. Prawa autorskie są już martwe to po co komuś coś płacić.
Zgłoś
Whiltierna 2013-08-08, 12:58 5
Hasky128,

Mam nadzieję, że to przez te upały takie głupoty gadasz. Polecam Ci artykuł oraz książkę, którą kup, bo ktoś na niej aktualnie zarobi.
Zgłoś
CzarnyDevil 2013-08-08, 14:09 15
dlaczego dawac zarabiac posrednikowi, ktory z ksiazka nie ma nic wspolnego, skoro mozna to dostac za darmo bo prawa autorskie wygasly?
Zgłoś
H................g 2013-08-08, 14:21
I tak King lepszy, styl LOvecrafta jest średnio nadający się dla dzisiejszych czytelników
Zgłoś
k................u 2013-08-08, 14:22 1
@CzarnyDevil

Miałem pisać to samo, dobrze że w porę zauważyłem.
Zgłoś
myha 2013-08-08, 14:28 5
Nie ma to jak wstawiać wypowiedz człowieka z przed 100 lat, obecnie podział ras jest ciut większy niż 3(jedna ze szkół) druga podział na rasy ludzi odrzuca całkowicie.
Jeśli sformułowanie biologicznie niższe oznacza średnią inteligencje to rasa biała jest biologicznie niższa od rasy żółtej. Ale tak naprawdę poziomu inteligencji nie umiemy mierzyć w sposób w pełni obiektywny w dodatku jest on w bardzo dużej mierze zależny od wychowania i tego jak się spędza lata młodzieńcze.
Zgłoś
V................t 2013-08-08, 14:39 1
@Hasky128

Tłumaczenie opowiadań w sieci jest eufemistycznie mówiąc- spierdolone.

Ktoś pisał o Kingu...jest dobry, nawet bardzo- ale inna liga niż Lovecraft. Zupełnie inny styl. Ciężko ich porównać. Lepiej porównać już Kinga i Mastertona, tudzież Koontza.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-08, 14:40
Co za niedorozwój. Podobny do Giertycha jakoś tak.
Zgłoś
H................g 2013-08-08, 14:46
A i tak w ogóle, jak ktoś jest fanem grozy i jeszcze Kinga wypierdalać do biedronki po 8 złoty stoja dwie książki Kinga
Zgłoś
feranos 2013-08-08, 14:47 3
Uśmiałem się jak ktoś powiedział, że King lepszy od Lovecrafta Dobre, Lovecraft jest niepowtarzalnym i niedoścignionym wzorem, opanował styl narracji pierwszoosobowej nadając jej pewnego eterycznego oddźwięku jednocześnie odwołując się w opisach głównie do psychiki czytelnika nie do zmysłów. Przykro mi King jest dobry, ale to jest max.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem