18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 52 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23

Tak wrzuciłem gdzieś, to mi się przypomniało.
Po tagach nie znalazłem, a wątek ciekawy, może się któryś sadysta zainteresuję.
A mianowicie pokazane jest tutaj ile piosenek jest zrobione w praktycznie takim samym rytmie i na takich samych chwytach.

Btw od siebie mogę dodać że jest tam też:
Red Hot Chilli Peppers - Hey oh
Scorpions - Still loving you
Ira - Parę chwil
Cośtam cranberries - Zombie
Nightwish - The islander
Iggy Pop - The Passenger
Adele - Someone like you
Feel - Jak anioła głos
Green day - holiday

I inne,których nie chce mi się dopisywać. (Te powyżej z pamięci wypisałem).

Jakby co to:
Akordy to: C, G, Am, F
Albo w innej tonacji jak ktoś nie umie zmienić pasujące pod granie jest też A, E, Fis, D.
Zgłoś
Bard_Zerald 2012-12-26, 15:04
Nie mam nauczyciela, pewnego dnia może się gdzieś zapiszę. Na razie to ja głównie po prostu gram sobie śpiewam i raz na jakiś czas coś przeczytam na ten temat.

Captain obvious napisał/a:

Ofc można, ale trzeba być przynajmniej dobrym w te klocki bo w innym wypadku to zwyczajnie amatorstwo.

A czy ja mówię, że nie gram amatorsko?
Zgłoś
Machol 2012-12-26, 15:05 1
@Captain obvious, nie wiem na jakim poziomie edukacji muzycznej jesteś, ja skończyłem tylko szkołę muzyczną I stopnia - ale wiem, o czym piszesz.
Widzę także, że Bard Zerald też dobrze ogarnia, wie co i jak z muzyką, tylko nie nazywa tego podręcznikowo, bo na chuj by mu to było - umiejętności praktycznej nie powiększy. Żeby wyrazić co chce w gronie amatorów muzycznych, jakim jest bez wątpienia grono sadoli (to kurwa nie forum muzyczne...) musiałby pierdolnąć jeszcze pół strony wyjaśnień. Wobec tematyki wątku to bez sensu.
Także gadanie takie by się poduczyć żeby się poduczyć, chociaż nikomu z tych DO których się odzywa to w niczym nie pomoże, z całym brakiem szacunku można sobie w pizdę wsadzić.

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Captain obvious 2012-12-26, 15:06
To mamy inne podejście do muzyki, dla mnie to raczej pasja więc jak już coś robić to na 100%
Zgłoś
Machol 2012-12-26, 15:06
A, bym zapomniał - co to jest ta "tercia", geniuszu?

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Captain obvious 2012-12-26, 15:11
Machol napisał/a:

@Captain obvious, nie wiem na jakim poziomie edukacji muzycznej jesteś, ja skończyłem tylko szkołę muzyczną I stopnia - ale wiem, o czym piszesz.
Widzę także, że Bard Zerald też dobrze ogarnia, wie co i jak z muzyką, tylko nie nazywa tego podręcznikowo, bo na chuj by mu to było - umiejętności praktycznej nie powiększy. Żeby wyrazić co chce w gronie amatorów muzycznych, jakim jest bez wątpienia grono sadoli (to kurwa nie forum muzyczne...) musiałby pierdolnąć jeszcze pół strony wyjaśnień. Wobec tematyki wątku to bez sensu.
Także gadanie takie by się poduczyć żeby się poduczyć, chociaż nikomu z tych DO których się odzywa to w niczym nie pomoże, z całym brakiem szacunku można sobie w pizdę wsadzić.

Ja tylko napisałem co sądzę na temat jego wypowiedzi. No i nie jestem pewien czy tu sami amatorzy, powyżej wywiązała się dyskusja i raczej laik by z tego nic nie zrozumiał.

Do każdej literówki się będziesz przyjebywał ? :<
Zgłoś
stif 2012-12-26, 15:18
mi się na żywo bardzie podoba
sadistic.pl/axix-of-awesome-vt37884.htm
Zgłoś
donRafael 2012-12-26, 15:47
Pierdolicie od rzeczy, a Docha to się strasznie uparła na ten prog rock... Ja bym zwrócił uwagę raczej na to, że kawałki zagrane w tym video, to zwyczajny, komercyjny szmelc. Dowodzi to tego, że te największe hity z ostatnich lat, to gówno, grane przez pseudo muzyków. Prawdziwa muzyka, grana przez osoby z umiejętnościami i/lub talentem jest słuchana jedynie przez garstkę fanów.
Zgłoś
Tuiq 2012-12-26, 16:15
Najprostsze piosenki są najlepsze w odbiorze.
Zgłoś
q................a 2012-12-26, 16:36
@Docha, przez kilka Twoich pierwszych postów przyznawałem Ci racje, fajne tłumaczenie itd itd. Niestety w dalszych postach wzniosłaś się na wyżyny egoizmu godnego kretynów z tzw. 'akademii muzycznych' ksztalcacych kaleków niemogacych znalezc pracy nawet na dworcu pkp w budce z hotdogami.
Wyluluj troche, a muzyke tłumacz muzykom. Pardon 'muzykom', bo pewnie kazdy bez AM to kretyn i nieuk. Pozdro
Zgłoś
Docha 2012-12-26, 18:09
queke3arena napisał/a:

@Docha, przez kilka Twoich pierwszych postów przyznawałem Ci racje, fajne tłumaczenie itd itd. Niestety w dalszych postach wzniosłaś się na wyżyny egoizmu godnego kretynów z tzw. 'akademii muzycznych' ksztalcacych kaleków niemogacych znalezc pracy nawet na dworcu pkp w budce z hotdogami.
Wyluluj troche, a muzyke tłumacz muzykom. Pardon 'muzykom', bo pewnie kazdy bez AM to kretyn i nieuk. Pozdro

Teraz mnie rozjebałeś. Kiedy niby dałem dowód egoizmu? (tak, zapomniałem dodać że piszę z konta mojej dziewczyny, gdyż moje konto: sadistic.pl/uzytkownik/dzamal,155334 zostało zablokowane). Po za tym, nigdy nie kończyłem akademii muzycznej, a nawet szkoły muzycznej, gram od wielu lat, bo od czasów moich nastoletnich i po prostu edukowałem się na swój sposób. Nut i podstaw kiedyś uczono w szkołach podstawowych (gdy nie było jeszcze takiego wynalazku jak gimnazjum), a reszta sama przychodziła, wypożyczałem/kupowałem książki, grałem z innymi muzykami itd. Czemu twierdzisz że muzykę mam tłumaczyć tylko muzykom? Jak ktoś sam wchodzi na temat muzyczny i robi to błędnie, to nie mam prawa go poprawić czy skrytykować? Założenie godne miłośnika bezstresowego wychowania.
Zgłoś
James_92 2012-12-26, 19:46
Dlatego w muzyce(jakiejkolwiek) powinno się stosować eklektyzm.
Zgłoś
taziu 2012-12-26, 19:59
W triadzie a-moll można zagrać 90% piosenek biesiadnych, cygańskich i "polskich ogniskowych klasyków". Tak jak każde popularne piosenki wykorzystują zazwyczaj tonację C i G. Żadna nowość.
Zgłoś
qbak 2012-12-26, 21:07
Typowa zasciankowosc muzykow wszelakiej masci: "ja jestem najlepszy i ja zawsze mam racje"
Zgłoś
Docha 2012-12-26, 21:51 1
taziu napisał/a:

Tak jak każde popularne piosenki wykorzystują zazwyczaj tonację C i G. Żadna nowość.

A czym się różni obecnie C od G i od innych tonów i akordy na nich zbudowane? To że obecnie A1 (razkreślne) ma częstotliwość 440 Hz to tylko sztuczne założenie w celu ustandaryzowania, chociażby instrumentów o stałym stroju, a wzięło się od założenia że C w subkontrze odpowiada najniższemu słyszalnemu przez człowieka dźwiękowi o częstotliwości ~16,35 Hz. Dawniej, zdarzało się że w dwóch organach w kościołach znajdujących się w leżących niedaleko od siebie miastach różnica w częstotliwości A razkreślnego wynosiła czasami i kilkadziesiąt Hz. Cały czas zresztą mówimy o europejskim podziale na tony w systemie dur-moll, zupełnie inaczej podzielone są dźwięki u hindusów czy arabów, ale to nie miejsce na ciągnięcie wywodu, pamiętać należy że liczą się tylko naprawdę interwały. Warto poczytać czym jest strój równomiernie temperowany a czym strój naturalny, to bardzo ciekawe zagadnienia.
Zgłoś
misio1631 2012-12-26, 21:56
Kurwa mać znów to samo ktoś wrzuci filmik w komentarze a za parę godzin jakaś ciota wrzuca go jako osobna wrzutę nosz kurwa mać ale się zdenerwowałem nie chce mi się szukać ale to było pod taka Chinka co gangam style na gitarce dawała
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów