Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie rozumiem ludzi wykonujących tak niebezpieczną prace jak np w hucie, ja bym za żadne pieniądze się jej nie podjął bo życie i zdrowie jest najważniejsze a dla nich zginać za grosze to jak splunać ;/
Też tak mówiłem. Popracowało się za chuj nie pieniądze, będzie w oczy zajrzało to filozofię zmieniłem.
Teraz jest kasa lecz śmierci w oczy zaglądam. I tak jest lepiej bo w miarę mogę żyć a nie wegetować.
[ Dodano: 2024-12-22, 01:33 ]
Biedzie w oczy zajrzało *
Nie rozumiem ludzi wykonujących tak niebezpieczną prace jak np w hucie, ja bym za żadne pieniądze się jej nie podjął bo życie i zdrowie jest najważniejsze a dla nich zginać za grosze to jak splunać ;/
Kurwa przwciez to jest gównostan. U nas ludzie sie nauczyli co wolno, a czego nie. Tam nawet żadnej odzieży ochronnej nie mają. Jebana manufaktura jak u nas sto lat temu.
Kurwa przwciez to jest gównostan. U nas ludzie sie nauczyli co wolno, a czego nie. Tam nawet żadnej odzieży ochronnej nie mają. Jebana manufaktura jak u nas sto lat temu.
Mój tata pracował jako konstruktor w latach 50/60 i wtedy jak robili zamówienie dla Indi to było zaznaczone aby jak najbardziej uprościć coby zwiększyć zatrudnienie.Wtedy było ich 500mln. teraz 1500mln.Wnioski pozostawian sadolom.
I tak lepiej niż w chłodni, w hucie przynajmniej ręce w cieple, trochę jak ginekolog.
ja tam robie w mroźni przy -23 , ostatnio jak sie nam agregaty spierdoliły było -18 i było w chuj gorąco z tego powodu ;d
Jeśli nie jesteś totalnym idotą i stosujesz się do zasad bezpieczeństwa to ryzyko jest zminimalizowane, a umówmy się jest spora rzesza mężczyzn która nie jest zbyt inteligentna. Dla nich taka praca może być jedynym sposobem na zarabianie godnych pieniędzy, do tego w takich krajach jak np: Indie, mogą zwyczajnie nie mieć wyboru. A zginąć można w każdej chwili, np: przechodząc wgapiony w telefon przez pasy. Cytując klasyka "nachlasz się, naćpasz, a wypadek i tak się zdarzy".
Rozumiem Twoje obawy i podejście, natomiast nie rozumiem takich komentarzy. Gdyby nie ludzie pracujący w hutach czy kopalniach różnych rud metali, to najprawdopodobniej siedziałbyś teraz w chatce ze słomy i gówna, a ten komentarz pisał byś patykiem na piasku czy tam glinianej tabliczce. Wszelkie technologie wymagają całych łańcuchów produkcyjnych, od murzyna w Afryce wydobywającego rudę kobaltu, przez fizyków pracujących przy reaktorach, by uzyskać izotop, po chińczyka składającego aparat do radioterapii nowotworów.
Ja nie rozumiem np tego, jak można tego nie rozumieć i że są i będą tacy ludzie, bo będą potrzebni. Zawsze byli potrzebni, często jako niewolnicy, dziś niewiele się zmieniło, prócz nazewnictwa.
Witaj.W Twojej wypowiedzi jest jeden zasadniczy błąd.W rozwinętej gospodarce takie czynności wykonują maszyny tj.automaty tugdzież roboty zautomatyzowane ,bez fizycznego kontaktu z niebezpiecznym materiałem .Robota można wymienić człowieka nie .
Jemu chyba chodziło, że ci, na których grzbiecie ten cały bajzel jedzie - gówno z tego mają. Popatrz na Ukrainę - biedacy gina, by bogacze mogli dupczyć ich żony w Niemczech czy na Malediwach.
A to, to wiadomo, co nie zmienia faktu, że wybrzmiewa tamten koment jakby odnosił się do każdej niebezpiecznej roboty, która też jest potrzebna. A że jest po chuju opłacana to osobna para kaloszy. Pan od tamtego komentarza po prostu nie rozumie jakie ma szczęście, że urodził się w Polsce, a nie w indyjskiej prowincji czy innym Bangladeszu. Bo w innym wypadku nie miałby czasu na zastanawianie się, tylko właśnie zapierdalałby w prowizorycznej hucie za miskę curry A hindusów to mimo wszystko szanuję, giną często w przekomiczny sposób, dostarczając mnóstwo materiałów
[ Dodano 2024-12-22, 14:03 ]
Witaj.W Twojej wypowiedzi jest jeden zasadniczy błąd.W rozwinętej gospodarce takie czynności wykonują maszyny tj.automaty tugdzież roboty zautomatyzowane ,bez fizycznego kontaktu z niebezpiecznym materiałem .Robota można wymienić człowieka nie .
Słowa klucz "rozwinięta gospodarka". Jak widać, Pan z tamtego komenta średnio też rozumie, że ma ogromne szczęście, że urodził się w Polsce
Poza tym chyba odnosił się jednak do każdej niebezpiecznej pracy, a hutę podał jako przykład. Ja jako przykład podałem kopalnie rudy kobaltu, gdzie normalne jest, że większe ich złoża występują właśnie w Afryce, gdzie bedą jebać za pół darmo w warunkach urągających człowiekowi i to się raczej prędko nie zmieni, a być może nigdy. Po prostu tak wypadło, że niektóre gałęzie światowej gospodarki muszą być umocowane w krajach 3 albo i 4 świata ale dzięki za konstruktywną krytykę.
On ma wybór. Zdechnąć z głodu albo iść do tej roboty. Czego w moim zdaniu nie rozumiesz wypieszczony cipciusiu? Gówno wiesz o życiu i w głowie masz gówno. Przyjdzie niedługo głód to zobaczysz co to życie i codzienna walka o przetrwanie. Już niedługo. Na pewno tego doświadczysz.
No dobra gościu uciekł nic sie nikomu nie stalo wiec opis chyba niezgodny z treścią
Tak, do kali, shiwy czy innego słonia z ogonem bobra, czy co oni tam mają.
Jak go ochlapała stal rozgrzana do 1500C, to każda kropelka która wpadła w ciało, zatrzymała się na kościach.
Jakby był ubrany, tak jak hutnik w cywilizowanym kraju, czyli przy takiej pracy odzież hutnicza, srebrna izolowane, rękawice, na głowę kaptur z maską i do tego pół metra krawędzi zachodzącej na tors i ramiona, to wtedy pewnie by mu się faktycznie niewiele stało, może jakieś oparzenia. A tak, to trup. Ale u nich za taki ubiór to jest tak z 20 pracowników.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów