📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Sos curry kurwa .... Receptura to tajemnica ....
A to chyba standard. Pamiętajcie by nigdy nie kupować sałatki coleslaw bo przynajmniej w angielskojęzycznych krajach jest to jeden z bardziej popularnych memów — a więc spora szansa że dupek z żarciodajni uzna to za dowcipne.
A jeśli chodzi o indiańskie żarcie: ceny tam mają naprawdę nieziemskie, nie tylko w budkach jak powyżej ale i w sensownie wyglądających lokalach. Ale wszyscy mi mówili (i nasi, i tambylcy) żeby w żadnym wypadku tego nie jeść, tylko wyłącznie w drogich restauracjach które miały ceny 10x takie — a po pomnożeniu przez 10 wychodzą ceny jak w Polsce.
Grzecznie posłuchałam, dzięki czemu mogę wciąż zaszczycać was swoją obecnością.
Grzecznie posłuchałam, dzięki czemu mogę wciąż zaszczycać was swoją obecnością.
majeńka napisał/a:
A jeśli chodzi o indiańskie żarcie:
Czyli kozy, bizony, kukurydza, fasola...?
Indianie mieli dietę dość podobną do europejskiej.
;>>>
Autentyczny sos szefa kuchni
SkoPio1 napisał/a:
Jeszcze mi może powiesz że Cristoffa Corombo (czyli Cristóbal Colón) źle wskazał zachodnią drogę do Indii?Czyli kozy, bizony, kukurydza, fasola...?
Indianie mieli dietę dość podobną do europejskiej.
;>>>
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów