18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Złodzieje ukradli 26-letniego kabrioleta z Sopotu, więc jego właściciel zaczął go szukać na własną rękę.

Skradziony pojazd został odnaleziony dzięki pomocy internautów, którym namierzenie auta zajęło tylko dziesięć godzin.

Pasjonat motoryzacji, który jest DJ-em w jednym z sopockich klubów, kradzież zauważył około godz. 6 nad ranem wracając z pracy. "Za bramą w podwórzu zobaczyłem tylko puste miejsce między samochodami sąsiadów. Złodzieje zabrali nawet pokrowiec, którym na co dzień przykryty jest samochód. Wpadłem w szał, bo ten samochód jest dla mnie jak dziecko. Wartość emocjonalna auta, które budowałem latami, jest nie do oszacowania" - mówi właściciel skradzionego kabrioletu.

Właściciel pojazdu nie poprzestał jedynie na zawiadomieniu policji o kradzieży i zaczął poszukiwania samochodu na własną rękę. W Internecie umieścił informację o swojej zgubie. Poszukiwania przerodziły się w gigantyczną akcją na portalu społecznościowym.

"Tylko na moim Facebooku przez trzy godziny było ponad 1,3 tys. ponownych udostępnień informacji o kradzieży. Na innych kontach i forach łącznie było następne 6 tysięcy. Według moich obliczeń, informacja mogła dotrzeć nawet do kilkuset tysięcy osób w całej Polsce. Szczęściem w nieszczęściu jest fakt, że była niedziela. Wielu młodych ludzi było przy komputerach. Gdyby byli w pracy, czy na uczelniach mógłbym nie mieć tyle szczęścia" - mówi właściciel samochodu.

10 godzin po kradzieży dostał telefon od nieznajomej osoby, która zauważyła samochód na osiedlowym parkingu w Lęborku. Auto miało zmienione tablice rejestracyjne i wgniecioną karoserię.

"Chciałbym bardzo podziękować każdemu, kto udostępnił informacje na swoim Facebooku oraz społeczności entuzjastów motoryzacji z regionu pomorza, którzy wykazali się ponadprzeciętnym zaangażowaniem w poszukiwania. Cała akcja przywróciła mi wiarę w ludzi - mówi.

Mimo odnalezienia samochodu, policjanci zapewniają, że dalej będą szukać sprawców jego kradzieży. "Policjanci cały czas zbierają materiał dowodowy, który pozwoli na zidentyfikowanie złodziei i ich zatrzymanie. Funkcjonariusze cały czas byli w kontakcie z pokrzywdzonym, który na własną rękę, przekazał informację o kradzieży na forum miłośników tego typu pojazdów. Na efekty nie trzeba było długo czekać" - mówi Karina Kamińska, oficer prasowy sopockiej policji.

Właściciel samochodu jeszcze go nie odebrał. Kabriolet wciąż jest w Lęborku na policyjnym parkingu. Technicy kryminalistyki muszą dokonać oględzin i zabezpieczyć ślady kradzieży.

Podebrane z motoryzacja.interia.pl

A tak od siebie gruby murzyński kutas w dupe wszystkim złodziejom w tym kraju łącznie z tym :

Zgłoś
Oko112 2013-06-24, 19:59
ZA tuska piwko !!!
Zgłoś
Matush5 2013-06-24, 20:00
Oczywiście, że bardzo miła inicjatywa niestety policja w Polsce a szczególnie dochodzeniówka kuleeeje. Podam wam doskonały przykład jaki miał w mojej rodzinie...

Mój brat cioteczny, pasjonuję się jak ja zresztą sprzętem car audio. Kupił sobie pełen zestaw głośników tj. Sub+wzmacniacz, 4 głośniki do drzwi, 2 nadszybie, 4 syczki firmy JBL - Jak może niektórzy wiedzą jest to dobra i droga firma. Zapłacił za to jakoś 3 tysiące. Pech chciał, że w TEN SAM DZIEŃ z pod domu zajebali mu je tj. rozjebali ŁOMEM drzwi i wszystko wyciągnęli. Wszystko było zgłoszone na policji itp. 2,3 dni nic, zero. Kuzyn zaczął szukać na własną rękę. W kilka godzin odnalazł złodzieja, wcale się z tym nie krył jeździł rozjebanym kadetem z głośnikami za 3 tysiące - subofer miał na siedzeniu z tyłu wiec kuzyn od razu rozpoznał swój sprzęt - wiedział, że ten typek jest złodziejaszkiem. Złapał go i zadzwonił na policje, policja przyjechała zaczęła się go pytać skąd ma itp. kuzyn pojechał po dokumenty i wszystkie paragony i karty z numerami głośników. Pokazał je dla policji, pokazał , że na głośniku widnieją takie same jakie on ma w dokumentach na co policjant powiedział, że ten człowiek kupił te głośniki legalnie na giełdzie - jak sam twierdził. Kuzyn nie odzyskał głośników, złodziej nie dostał ani mandatu ani wyroku za rzekome paserstwo ani kradzież. Policja pościła go wolno
Zgłoś
S................e 2013-06-24, 20:38
Brawo dla społeczności internetowej naprawdę jeśli będzie więcej takich akcji to kradzieży będzie mniej bo się kurwa nauczą nie zadzierać ze społecznością a nie w tv pierdolą o tym że jakiś jebany skurwysyński poseł czy jakiś inny kutas z rządu zjadł to na obiad albo ubrał się tak albo potkną i złamał nogę mógł kurwa sobie skręcić kark. CHUJA TO KOGO INTERESUJE. Brawa Pogratulować i Dać Zgrzewkę piwa za tą akcje a złodziejom Wielki Fiut w dupę i łapy po upierdalać! Brawo dla Wszystkich którzy pomogli odzyskać furę
Zgłoś
Lemon19 2013-06-24, 20:38
Fajny Golfik, widziałem go kilka razy w Sopocie

facebook.com/orzelczyreszkakraj
Zgłoś
nanab 2013-06-24, 20:43
Gdyby mi takiego rozkraczonego gofra ukradli to jeszcze bym im dziękował. prześwitu parę cm zostało, koła na boki się rozchodzą jakby miały odpaść. Złodzieje nieźle musieli się naćpać
Zgłoś
J................S 2013-06-24, 20:45
ale chabeta... zmarnowali czas na szukanie
Zgłoś
głodny_toster 2013-06-24, 21:08
No ale kurwa Golfa...!?
Zgłoś
monto 2013-06-24, 21:17
Internauci ! pomóżcie mi znaleźć robote
Zgłoś
zerodwadwa 2013-06-24, 21:21
Tak na marginesie. Lębork pod tym względem to jest jakieś pojebane miasto. Tam co trzecie auto to golf i każdy z naklejką VW mania Lębork. Połowa z tych aut to typowy agrotuning. W tym wypadku widać ktoś poszedł na gotowe.
Zgłoś
o................e 2013-06-24, 21:31
didżej + stary rozjebany golf i wieś się bawi
Zgłoś
Seba4444 2013-06-24, 22:14
Nie napisano, ze poszkodowany wyznaczyl nagrode 10 tys zł, to napewno poruszylo tą akcje bardziej
Zgłoś
genghiskhan 2013-06-24, 22:15
pewnie ta kradzież to ściema, koleś zyskał rozgłos i teraz spyli furę za worek dukatów
Zgłoś
Seba4444 2013-06-24, 22:15
Nie napisano ze poszkodowany wyznaczyl 10 tys zl nagrody
Zgłoś
adik300i 2013-06-24, 22:59 1
Ale niektórzy wyżej pierdolą głupio na temat golfa. Golf mk1, jest po prostu piękny, kultowy - na dodatek cabrio. Też bym takiego chciał I skoro to ten na zdjęciu to nie widzę wcale wiejskiego tuningu. Tylko dużo pracy i serca włożone w to auto.
Zgłoś
Gienek2 2013-06-25, 9:01
ciekawe ile te auto beda policjanci trzymać, może dopuki nie znajdą sprawców
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów