Wiara, a kościół to dwie różne sprawy.
Wreszcie coś mądrego.
A tak w ogóle to jak czytam posty niektórych to ten kinderateizm produkuje równie dużą rzeszę popierdolonych ludzi.
A chuj mnie kurwa islam, to nie pierdolona Palestyna czy chuj wie gdzie się to narodziło, tylko POLSKA, tu jest katolicyzm!
Jak na razie "zaliczam" wszystkie(możliwe) sakramenty tylko jakoś nie przywiązuje wagi do wizyty w Kościele. Nie mówiłem też nic co do tego ze Katolik nie może siedzieć na Sadolu.
Ej który tu cytował coś na miarę Zakładu Pascala?
Do Boga.
24 Bóg, który stworzył świat i wszystko na nim, On, który jest Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach zbudowanych ręką ludzką 25 i nie odbiera posługi z rąk ludzkich, jak gdyby czegoś potrzebował, bo sam daje wszystkim życie i oddech, i wszystko.
Wniosek z tego jaki?
Cytat:
Więc drogie dzieci przyzwyczajajcie się bo śmiejąc się i olewając własną wiarę pozwalacie na przejmowanie inicjatywy tym buraczanym imamom co ROZKAZUJĄ to i tamto, a gdzie w kościele katolickim ktoś kogoś do czegoś zmusza?
Dekalog
to mowisz ze dekalog jest fee i beee? tak ? TO IDZ ZABIJAC I KRASC NA ULICE !! idz jak taki madry jestes . dekalog mowi co robic by nikogo nie skrzywdzic jak zyc z wlasnym soba i innymi . musza byc jakies zasady prawo bo bez tego bylibysmy zwerzetami ;/ wiec pomysl troche "ateisto" bo obrazajac wierzacych wykazujesz sie brakiem mozgu
Jak wam źle to po co się chrzciliście? Po co komunie inne z tego typu rzeczy, dla rowerka? Zegareczka? W takim świetle wyglądacie gorzej niż kościelny co chodzi i zbiera co łaska.
Hipokryci jebani.
I tak będziecie wracac, jak nadejdzie wojna albo kataklizm.
Przeczytałeś Biblie? Wiesz co Jahwe nakazał robić z ludźmi niewierzącymi?
Cytat:
Więc drogie dzieci przyzwyczajajcie się bo śmiejąc się i olewając własną wiarę pozwalacie na przejmowanie inicjatywy tym buraczanym imamom co ROZKAZUJĄ to i tamto, a gdzie w kościele katolickim ktoś kogoś do czegoś zmusza?
Dekalog
to mowisz ze dekalog jest fee i beee? tak ? TO IDZ ZABIJAC I KRASC NA ULICE !! idz jak taki madry jestes . dekalog mowi co robic by nikogo nie skrzywdzic jak zyc z wlasnym soba i innymi . musza byc jakies zasady prawo bo bez tego bylibysmy zwerzetami ;/ wiec pomysl troche "ateisto" bo obrazajac wierzacych wykazujesz sie brakiem mozgu
Oto przykład polaka katolika. Wyrwałeś zdanie z kontekstu żeby pokazać światu jaki to jesteś poszkodowany przez ateistów. Nie mówiłem, że Dekalog jest zły, bo akurat zasady moralne które pokazuje są jak najbardziej w porządku. Przeczytaj jeszcze raz mój post i się dwanaście razy zastanów nad nim, a jeśli nie zrozumiesz to poproś o pomoc kogoś starszego. Learn to read.
Ps. Nie stawiaj spacji przed znakami interpunkcyjnymi. Kurwa.
Ksiedzy nie lubie, kosciolem gardze, jestem wierzacy, tyle mam do powiedzienia a ciopodupy ktorzy nie odrozniaja swoich twarzy od dup, moga sie wzajemnie pocalowac... Beda wiedziec gdzie
Gardze jedynie smieciami ktorze mowia "Każda wiara jest poj***na, tylko słabe jednostki jej potrzebują. ;c" - tempe, niesklonne do przemyslen, zakomplexsione ciopki, ktorym do zycia wystrcza kox i dzwiki, wsadzcie sobie w dupe druty zbrojeniowe.
rozpierdala mnie taka postawa. rzucać kamieniami na kościół, ale na wszystkie święta to pierwsi cieszą się z wolnego... a wykurwiać do roboty/szkoły, a wierzący niech świętują z dala od pracy/szkoły
Rozumiem was wierzycie w co chcecie (Ateizm to też jest wiara). Po co śmiejecie się z innych religi? Daje wam to coś? O religii się nie dyskutuje jeden wierzy w to drugi w to. CHUJ WAM DO TEGO?
Śmiejemy się z tego co jest śmieszne. Dowcipy są śmieszne, kabarety też, chrześcijanie są śmieszni.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów