Dodam od siebie, że ja bym zapłacił drobniejszym bilonem
Dodam od siebie, że ja bym zapłacił drobniejszym bilonem
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ta, zarabia, jakieś 1200, masz rację należy jej się, suce jednej, niech jej w pięty pójdzie...baranie
ok. 2000 plus premie, chyba że po studiach to więcej... baranie
Osobiscie sam mialem kupke 10,20,50 groszowek mialem tam 80zl liczylem to 20min ~ (SAM)
Są maszynki, które segregują bilon. Liczenie odbywa się tak, że waży się monety, każda moneta ma odpowiednią wagę.
pl.wikipedia.org/wiki/Bilon_-_polski_złoty
ale za co się mścić na komorniku?
Ale czemu mścić się? A co to 1,2,5,10gr to nie pieniądz?
Jak mu nie pasi to niech napisze że się zrzeka należności bo mu się nie chce liczyć.
Dziękuję. Ukłonów nie trzeba. Ciao!
A co do tych pań to się ucieszyły i miały fajną zabawę...
ale za co się mścić na komorniku? doedukujcie się. jeżeli ktoś dostaje mandat, to czyja to wina? komornika? sąd wydaje wyrok, jeżeli klient nie płaci, to czyja to wina? nie tak szybko komornik dostaje sprawę z mandatu. trzeba sprawę totalnie olać i nie wpłacać ani grosza. dopiero wtedy komornik dostaje taką sprawę. i to od prezesa sądu, a nie że sam chodzi o bierze takie sprawy. i wykonuje wyrok sądu, a nie swoje widzimisie. oczywiście są w tym zawodzie czarne owce, ale tak jest w każdej branży. zarówno wśród nauczycieli, lekarzy czy kominiarzy. a ten debil nie wiem, co chciał udowodnić. łaskę robi, że mandat płaci? trzeba to było zrobić kilka miesięcy wcześniej, a nie świrować pawiana z drobniakami i tymi kobietami na podłodze.
pozdrawiam hejterów, teraz możecie po mnie jechać.
W moim przypadku komornik dostał sprawę bardzo szybko. Dostałem mandat jakoś na początku maja. Nie miałem kasy i zapłaciłem dopiero po następnej wypłacie na początku czerwca. Zapłaciłem 7 czerwca a komornik dostał sprawę do egzekucji już 6 czerwca. I mimo że zapłaciłem wcześniej mandat a pieniądze były na koncie u wojewody to był u mnie komornik w chacie raz w lipcu i raz w sierpniu.
Pamiętam kiedyś jak do ojca przyszedł komornik a ja to jeszcze się bawiłem w piaskownicy więc jakieś dobre 14 lat temu to było (mam 19), niedopłacił mandatu i wyszło z tego jakieś 5 czy 6 złotych, komornik koniecznie chciał coś zając, ale ojciec dał mu 10 i powiedział niech spierdala:) A jeszcze chciał jakiś podpis to go ojciec dla jaj wysyłał do piaskownicy, bo odziedziczyłem imie po ojcu i chciał się troche pośmiać
Serio masz 19 lat? Profil mówi ze 28, a ja naiwny się nabrałem
ale za co się mścić na komorniku? doedukujcie się. jeżeli ktoś dostaje mandat, to czyja to wina? komornika? sąd wydaje wyrok, jeżeli klient nie płaci, to czyja to wina? nie tak szybko komornik dostaje sprawę z mandatu. trzeba sprawę totalnie olać i nie wpłacać ani grosza. dopiero wtedy komornik dostaje taką sprawę. i to od prezesa sądu, a nie że sam chodzi o bierze takie sprawy. i wykonuje wyrok sądu, a nie swoje widzimisie. oczywiście są w tym zawodzie czarne owce, ale tak jest w każdej branży. zarówno wśród nauczycieli, lekarzy czy kominiarzy. a ten debil nie wiem, co chciał udowodnić. łaskę robi, że mandat płaci? trzeba to było zrobić kilka miesięcy wcześniej, a nie świrować pawiana z drobniakami i tymi kobietami na podłodze.
Widzę że kolega z lepszej części świata i nigdy nie miał problemu z pieniędzmi więc pozostaje tylko pogratulować szczęścia. Ale jak masz 19 lat nie możesz znaleźć pracy i nagle twoi rodzice tracą wszystko to byś zobaczył jak to jest radzić sobie w życiu na własną rękę. W polsce (celowo mała litera) nic Ci praktycznie nie przysługuje. Nie masz nic nie masz skąd wziąć to co zarobisz na czarno ledwo starcza na życie (o ile można to życiem nazwać). I wyczaj sobie że dostajesz mandat na 2000zł (dwukrotność twojego miesięcznego dochodu). Wiadomo że nie spłacisz tego szybko. A jak już uzbierasz to te skurwysyny chcą od ciebie 700zł dodatkowo za to że jakoś koleś był u Ciebie z informacją + wysłanie zawiadomienia. Grubo.
Konkluzja jest taka: Polska to zjebany kraj w którym obywatel nie mający nic dostaje na głowę firmę która zabiera tym najbiedniejszym których nie stać na adwokata nie tylko należność ale także haracz. Jak byś był zorientowany to byś wiedział że ludzie którzy mają pieniądze znajdują się poza zasięgiem komornika (na co pozwala im prawo, czytaj adwokat który zrobi co trzeba). Więc mi nie mów że ktoś się mści na komorniku bo w mojej opinii zatrudnianie się w biurze komorniczym w obecnych czasach jest nieetyczne.
Kurwa widziałeś jakie typy ida na komochuja? Ten niedouczony aplikant przy tym to nic.
Mało masz przykładów ich działalności? Coś ty syn komornika>?!
Chłopie gdzie ty żyjesz?
Nie wiem czy nie dosłyszałeś co on powiedział, komornik policzył sobie 700 (SIEDEMSET) złotych jako koszta ŚCIĄGNIĘCIA pieniędzy. Za to, że wykona ze 2 telefony, wyśle jedno czy tam dwa pisemka liczy sobie 2/3 pensji na którą to normalny człowiek musi zapierdalać po pachy cały miesiąc. Moja matka pracuje jako sprzątaczka, ma ciężka chorobę żył i zapierdala za marne 1100zł na rękę. A ten chuj nie tylko, że ściąga długi nie raz niesłusznie naliczone przez państwo, to jeszcze sobie takie opłaty za to liczy. Albo jesteś synem komornika albo jeszcze nigdy w życiu bieda ci w oczy nie zajrzała.
I dzięki za pozdrowienia.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów