18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
croyna 2012-09-21, 19:23
@Kris LaMuerte
Komornik "nie liczy sobie kosztów" z kosmosu, te stawki określa ustawa. Pretensje do ustawodawców, którzy to uchwalili, a nie komorników, którzy wykonują te ustawy. Mają je łamać? Trochę przeszło rok asystowałem komornikowi, więc trochę wiem na ten temat. Nie twierdzę, że te koszty są w porządku czy są za małe, ale skoro takie jest prawo, trzeba je wykonywać. Nikt sobie sam ustaw nie pisze.

@Mistrzu Budda
Co to za żale? Co Ty o mnie wiesz? Wciskasz mi słowa, których nigdy bym nie napisał. Skąd wiesz, ile mam pieniędzy? Czy nie mam długów? Czy nie miałem sam komornika? Po prostu staram się obiektywnie podejść do tematu.
Wypij melisę.

@Pojebany Płód
No musisz znać naprawdę wielu komorników, aplikantów i asesorów by mieć pogląd na wszystkich w kraju, sam zazdroszczę Ci takich znajomości.
Pozdrawiam.
Zgłoś
endriu5517 2012-09-21, 21:58
Nie wiem, może ktoś już to napisał ale nie chce mi się wszystkich komentów czytać. Zastanawia mnie to, czemu ktoś wziął te pieniądze i zaczął liczyć. Pieniądze w małych nominałach a dużych ilościach nie są liczone, są ważone. Każda moneta ma swoją wagę i ta waga powinna być taka sama dla każdego nominału. 1 grosz waży 1,64 grama, łatwo stąd dowiedzieć się, że 100 złotych ważyć będzie 1640 kilogramów. Wystarczyło zważyć te pieniądze, a najlepiej kazać wpłacić je w banku. A pomysł swoją drogą debilny.
Zgłoś
~Angel 2012-09-21, 22:10 1
endriu5517 napisał/a:

1 grosz waży 1,64 grama, łatwo stąd dowiedzieć się, że 100 złotych ważyć będzie 1640 kilogramów.

100 zł = 10000 groszy
1 grosz = 1,64 grama
10000 x 1,64 = 16400 gram

1kg = 1000 gram

16400 / 1000 = 16,4 kg

czyli 100 zł po grosiku waży 16,4 kg

Zgłoś
e................6 2012-09-21, 23:14 2
croyna napisał/a:

ale za co się mścić na komorniku? doedukujcie się. jeżeli ktoś dostaje mandat, to czyja to wina? komornika? sąd wydaje wyrok, jeżeli klient nie płaci, to czyja to wina? nie tak szybko komornik dostaje sprawę z mandatu. trzeba sprawę totalnie olać i nie wpłacać ani grosza. dopiero wtedy komornik dostaje taką sprawę. i to od prezesa sądu, a nie że sam chodzi o bierze takie sprawy. i wykonuje wyrok sądu, a nie swoje widzimisie. oczywiście są w tym zawodzie czarne owce, ale tak jest w każdej branży. zarówno wśród nauczycieli, lekarzy czy kominiarzy. a ten debil nie wiem, co chciał udowodnić. łaskę robi, że mandat płaci? trzeba to było zrobić kilka miesięcy wcześniej, a nie świrować pawiana z drobniakami i tymi kobietami na podłodze.

pozdrawiam hejterów, teraz możecie po mnie jechać.

Chodzi tu o to że komornik za odzyskanie 2000zł liczy sobie 700zł ... i czym się różni to np od Mafii ? tylko tym ze jest to legalne , mafia tez egzekwuje długi za gruby hajs , lecz robi to sprawniej i jest za co zapłacić... a taki siedzi sobie tylko i czek aż ktoś mu za nic zapłaci ... taka prawda
Zgłoś
B................6 2012-09-22, 11:06 1
Witam.Widzę,że film wywołał dyskusję Super. Oświadczam,że nie robiłem nikomu na złość.Chciałem jedynie zrobić film i jak widać wszyscy włącznie z Komornikiem byli zadowoleni z tego faktu. 2000 za to ,ze nie zgodziłem się z mandatem. tyle . 700 kosztów i odsetek w nie całe 7 miesięcy? Sami widzicie ... pozdrawiam
Zgłoś
croyna 2012-09-22, 11:40
@Bullek666
Jak się bucu nie zgadzasz z mandatem, to go nie przyjmujesz i przekonujesz sąd na rozprawie.
Zgłoś
torba 2012-09-22, 13:04
dobra skonczcie pierdolic o dupie marynie

zapodaj ktos tytulami nuty
Zgłoś
B................6 2012-09-22, 20:40
croyna napisał/a:

@Bullek666
Jak się bucu nie zgadzasz z mandatem, to go nie przyjmujesz i przekonujesz sąd na rozprawie.

Właśnie się nie zgodziłem.
Zgłoś
Kozar 2012-09-23, 16:41 1
Zastanawiam się co za ćwoki postawili piwo dla @croyna - widać dzieci nie mają pojęcia że komornik w Polsce to zwykły zbieracz haraczu i to z większym oprocentowaniem niż jakiekolwiek "firmy pożyczkowe", nie trzeba się godzić na wszystko co jest zgodne z "prawem". Po za tym trzeba być kurwą żeby pracować jako komornik.
Zgłoś
naczelny1 2018-07-05, 13:38
Pracuję w kancelarii Komornika Sądowego. Miałem taką sytuację, może nie tak ekstremalną. Dresiarskie małżeństwo chciało wpłacić dwa tysiące w jednozłotówkach. Poprosiłem ich o wpłatę na rachunek za pośrednictwem banku, ale upierali się przy swoim. Zamknąłem pokój przyjęć i przeliczyłem przy nich. Trochę to trwało. Ja siedziałem, oni stali. Na zakończenie powiedziałem, że brakuje dwustu złotych i żeby dopłacili. Upierali się, że jest ok. Kazałem im w takim razie przeliczyć samemu. Przeliczyli. Trochę to trwało. Oni stali, ja siedziałem i ostentacyjnie grałem w pasjansa, tak, żeby widzieli. Powiedzieli, że się zgadza. Powiedziałem, że w takim razie muszę przeliczyć ponownie. Tym razem mi się zgodziło, bo nie chciałem przedłużać. Oni stali. Jak wychodzili, to już się nie uśmiechali, za to ja owszem.
Zgłoś
Wiewór 2018-07-05, 14:40
Nie bardzo to rozumiem. Człowiek złamał prawo, uchylał się od zapłaty mandatu i mści się na komorniku? WTF??
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem