ROSJA. Około stu nazi-skinheadów uzbrojonych w pałki, kije i pręty metalowe napadło na uczestników koncertu rockowego w rosyjskim mieście Miass w obwodzie czelabińskim. Kilkanaście osób trafiło do szpitala. Według niepotwierdzonych relacji jedna osoba nie żyje.
Telewizja Rossija-24 podała, powołując się na świadków, że śmierć poniosła 14-latka, która zmarła od ran zadanych nożem. Według agencji ITAR-TASS, która powołuje się na miejscową milicję, rannych jest 11 osób i nie ma ofiar śmiertelnych. Niektórzy widzowie twierdzą, że słyszeli wystrzały.
Według raportów telewizyjnych, gdy pod koniec festiwalu rockowego „Tornado” skinheadzi rzucili się na trzytysięczny tłum, milicjanci i ochrona zaczęli uciekać z miejsca zdarzenia. Niektórzy napastnicy wyrywali milicjantom pałki i zaczynali nimi bić ludzi.
Na miejsce wezwano 14 karetek pogotowia.
W Rosji ruch neonazistowski liczy około 70 000 członków (w latach 90. było ich tylko kilka tysięcy). Z 2008 roku z ich rąk zginęło 110 osób, a 487 zostało rannych.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jakby wszyscy zdjęli koszulki to by nie mieli kogo bić tylko wszyscy równo by kozaczyli
Elmoon napisał/a:
Powinni zrobić taki wjazd na koncert Biebera
raczej pod pałac prezydencki...
no oni napewno szybko by krzyż przenieśli w dowolne miejsce, prawdziwa ekipa negocjatorów
Mr. Hans napisał/a:
Ty ja skinem niejestem. slucham metalu ale hujz tym ale ja tez wierze ze rosja napadnie na polske....a tak wogulke to pierdolic inny narod niz polska..no chyba ze anglikow nie bo pprace załatwiają za granicą
Co Ty w ogóle pierdolisz człowieku? Kliknij wyloguj i idź na podwórko się przewietrzyć.
Ruska milicja wzięła by wykopała PPShe i puściła serię po tych jebanych łysolach. Skończyłaby się samowolka.
Identyczna sytuacja była tydzień temu na koncercie Maryli Rodowicz...wszystko przez tą agresywna muzykę...
Bandę brudasów ?? przecież to normalni ludzie, też chodzę na koncerty i wiem jak jest. Nazwij mnie brudasem ! @_____@ ale tak w realu. Skinhead trzeciej fali, czyli naziści i fanatycy hitlera nie wspominając już o rasiźmie. To ludzie, których nie powinno się w ogóle wypuszczać z psychiatryka, ich to rozumowania to, skin ?? - nie -to brudas WPIERDOL !!!
Ziperland napisał/a:
no moze i sa prymitywni ale za to szybcy i skuteczni, i chuj z twojego wykształcenia jak w spotkaniu z takim nie znaczysz nicIch styl zachowania i usuwania problemow mowi jakimi sa ludźmi. prymitywnymi.
Obwód czelabiński - i wszystko jasne.
Ciekaw jestem kto zginął tam. Czy to na pewno byli rosjanie. Prawdziwi neonaziści nie atakują swoich na całkowite 100 % więc to musiała być prowokacja taka sama jak ta która rozpoczęła wojnę że niby Polacy zaatakowali Niemców a to oni sami sie przebrali w Polskie mundury.
Myślę że tymi całymi skinami byli przebrani komuniści i jakieś pedały.
Myślę że tymi całymi skinami byli przebrani komuniści i jakieś pedały.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów