18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Jak uniknąć mandatu?
Gossow • 2012-07-15, 14:09
Historia usłyszana od znajomego grabarza:
W Polsce coraz więcej ludzi chce po śmierci zostać skremowanym. Problemu nie ma, gdy prochy zostaną gdzieś rozsypane. Jednak niektórzy wolą babkę, ciotkę, stryja czy innego krewnego mieć na półce w dzbanku... Po "pogrzebie" rodzinka idzie na stypkę, a w obowiązku pracowników zakładu pogrzebowego jest dostarczenie prochów w wcześniej ustalone miejsce (no bo raczej pod pachę sobie go nie wezmą i na stole nie postawią; choć i tacy się zdarzają, że jeszcze i kielicha z najlepszym wujkiem jebną). Tu pojawia się pytanie: specjalnie angażować w to przedsięwzięcie karawan? Nie warto, więc znajomy wskoczył do swojego prywatnego auta, a "delikwenta" usadził na tylnym siedzeniu, za przyciemnionymi szybami i przypiął pasem, żeby czasem mu się nie posypał przy hamowaniu. Do pokonania miał dobrych kilka kilometrów na jakieś obrzeża, więc depnął. Usłyszał sygnał radiowozu, zjechał na pobocze.
P: Dzień dobry, dokumenciki proszę. (podał mu dokumenty). Sam pan jedzie?
G: A nie, z kolegą
(policjant się rozejrzał)
P: A to poproszę dokumenty kolegi
(trochę zmieszany, nie spodziewał się takiego posunięcia, ale w skrytce miał jego akt zgonu, więc mu go dał)
Policjant na początku nie zaczaił ocb, ale po chwili zdało się usłyszeć swojskie "co to kurwa", po czym nastąpił szybki zwrot wszystkich papierów i wycofanie się do radiowozu...

Jak przypomnę sobie więcej takich historii to zamieszczę w komentarzach
Zgłoś
RaScad 2012-07-17, 13:45
Cytat:

W Polsce prawo zezwala wyłącznie na rozsypanie prochów na terenie cmentarza.

Czego w tym nie rozumiesz??
Możesz tylko je rozsypać na cmentarzu...

Nie ma niewinnych, są tylko źle przesluchani...
Zgłoś
u................t 2012-07-17, 13:55
RaScad napisał/a:

ulthart Jak już ciągniesz z wikipedii cwaniaku to chociaż rób to dobrze...

A to, że się do tego nie stosują to inna sprawa poza tym kto powiedział, że nie mogę zabrać urny do domy??? Miesiąc aresztu albo 5tys. zł grzywny, ale mogę, Gorzej jak się ktoś o tym dowie...

Zarzucasz Mi że spisałem z wikipedii,a sam po przeczytaniu mojego posta sam tam zapierdalałes.Druga sprawa to to że jak zdążyłeś przeczytać nie wolno zabierać urny do domu.Więc o chuj chodzi?Wiedziałem przed przeczytaniem na wikipedii że nie wolno zabierać,bo kiedyś pracowałem w firmie pogrzebowej.Wolałem się jednak upewnić,bo jak wiadomo prawo się zmienia.
Zgłoś
RaScad 2012-07-17, 14:33
ulthart, Chodziło mi o to, że w tych "przepisach" z wiki można wyłcznie rozsypać na cmentarzu, żadnego wkładania za płyty. Poza tym jak już skopiować miałeś w wiki to po co dodawać fragmenty, które Polski nie dotyczą??
Cytat:

W Polsce prawo zezwala wyłącznie na rozsypanie prochów na terenie cmentarza.

Żadnego chowania urn za płytami w tym nie ma...

Zgłoś
coolfon 2012-07-17, 15:01
ja pierdole, jak chcesz se rozsypać to tylko na cmentarzu, jak chcesz pochowac to pochowaj. teraz twwierdzisz ze w polsce prochy mozna tylko rozsypywac. jak sie spalisz to masz taki gratis ze moga cie rozsypac, poza tym zastosowanie maja wszystkie przepisy odnoszace sie do nieboszczykow niespalonych, kurwa, jakie to trudne...
Zgłoś
RaScad 2012-07-17, 15:16
Jak dla mnie to przepis, że nie wolno brac urny do domu jest debilny... W ogóle te przepisy są debilne. No, ale skoro kościół ma zarobić na prowadzeniu cmentarzy to muszą być takie a nie inne....

Zgłoś
coolfon 2012-07-17, 15:36 1
a co ma kościół do cmentarzy komunalnych?? i tak, zdecydowanie , przepis o zakazie brania urny do doku jest debiny, fajnie se ją postawić na kominku, parapecie czy innym podeście i patrzeć jak ją pies spierdoli na podłogę albo tatuś po pijaku spuści teściawą w kiblu
Zgłoś
RaScad 2012-07-17, 16:02
W końcu cmentarze przykościelne też istnieja i nie jest tajemnicą, że tam nie liczy się czlowiek tylko kwatera i kasa za nią.

Zgłoś
Gienek2 2012-07-18, 10:19
taa historia usłyszana.... w szpitalu psychiatrycznym albo autobusie
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów