18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
Jak Urzędy Kontroli Skarbowej wykańczają polski biznes
n................a • 2013-07-05, 18:55
Po 5 latach mają dość. Firma z Bydgoszczy prosi, by zmienili jej urząd kontroli skarbowej. Na dowolny w Polsce

Takie prośby rzadko się zdarzają, ale zarząd handlującej złomem firmy Drop doszedł najwyraźniej do skraju wytrzymałości.
"Spółka złożyła wniosek do Generalnego Inspektora Kontroli Skarbowej o przeniesienie kontroli z Urzędu Kontroli Skarbowej w Bydgoszczy do dowolnego Urzędu Kontroli Skarbowej w Polsce" - czytamy w piątkowym komunikacie.

Kilka dni temu Drop odebrał zastrzeżenia bygdoskiej skarbówki co do rozliczeń podatkowych. Cała lista liczy ponad 2 tys. stron.
- W tej chwili około 30 proc. naszego czasu poświęcamy na sprawy podatkowe - mówił w maju Marek Suchowolec, przewodniczący rady nadzorczej Drop SA, cytowany przez PAP. Właśnie w maju Drop wygrał swój pierwszy proces ze skarbówką: Wojewódzki Sąd Administracyjny uznał, że fiskus nie miał racji naliczając firmie podatek i karne odsetki za rzekomo błędne rozliczenie VAT. Tyle, że chodzi jedynie o rozliczenie podatkowe za... 2005 rok.

Jesienią Drop będzie miał kolejną rozprawę, ale za rok 2006 r. A w toku wciąż są sprawy dotyczące rozliczeń za lata: 2007, 2008, 2009, 2010...

Kontrole w Drop zaczęły się w 2008 r. i od tamtego czasu kontrolerzy regularnie nachodzą spółkę. Firma pozwała urząd do prokuratury, toczy się śledztwo. I dlatego Drop złożył wniosek, by zmienić mu urząd skarbowy. "W ocenie Spółki, ze względu na prowadzone postępowanie przez Prokuraturę Okręgową w Gdańsku w związku z niezgodnymi z prawem działaniami pracowników Urzędu Kontroli Skarbowej w Bydgoszczy, wszelkie działania Urzędu Kontroli Skarbowej w Bydgoszczy wobec DROP S.A. pozostają sprzeczne z prawem" - czytamy w komunikacie.

Ale Drop ma przejścia nie tylko z bygdoskimi kontrolerami - np. we wrześniu 2010 r. warszawski UKS stwierdził, że jeden z dostawców firmy źle wystawił faktury i uznał, że Drop ma zapłacić 360 tys. zł podatku plus karne odsetki. W sumie ponad 600 tys. zł. Firma protestowała, ale świadków, którzy zeznawali na korzyść Drop, fiskus nie wysłuchał. Za to uwierzył zeznaniom dostawcy, który - co podkreślał Drop - był już karany za składanie fałszywych zeznań.

biztok.pl
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
Szczam_na_Zakrystii 2013-07-05, 19:09 23
Całość można podsumować jednym zdaniem:

"Jak Urzędy Kontroli Skarbowej wykańczają polski biznes?"

-Po prostu istnieją
Zgłoś
masaq 2013-07-05, 20:19 36
Dam browara, sam prowadzę małą firmę i wiem jak jest z tymi kurwami
Zgłoś
Dymekx 2013-07-05, 21:20 2
@up a ja ze względu na te sępy nie odważę się otworzyć własnej działalności :/
Zgłoś
adresikpuma 2013-07-05, 22:41 8
jaką kare dostaną urzednicy- żadną i tutaj mamy meritum całej sprawy.Chujki sie nie przykładają do roboty,ot powiemy ze kara i odsetki to przedsiębiorca zapłaci,a jak nie to najwyżej przegramy w sądzie i dojebiemy sie do innego biznesmena
Zgłoś
n................a 2013-07-05, 22:42 1
adresikpuma napisał/a:

jaką kare dostaną urzednicy- żadną i tutaj mamy meritum całej sprawy.Chujki sie nie przykładają do roboty,ot powiemy ze kara i odsetki to przedsiębiorca zapłaci,a jak nie to najwyżej przegramy w sądzie i dojebiemy sie do innego biznesmena

Dobrym rozwiązaniem byłaby odpowiedzialność cywilna urzędnika za błędne decyzje.
Zgłoś
Ant1984 2013-07-05, 23:16
Rozumiem, że ludzie pracujący w urzędach tylko wykonują odgórne "rozkazy", ale dlaczego jeszcze żaden nawet nie żeby się zbuntował, ale choćby nie zaczął mówić na głos co tam się u nich dzieje?
Zgłoś
n................a 2013-07-05, 23:18 2
Ant1984 napisał/a:

Rozumiem, że ludzie pracujący w urzędach tylko wykonują odgórne "rozkazy", ale dlaczego jeszcze żaden nawet nie żeby się zbuntował, ale choćby nie zaczął mówić na głos co tam się u nich dzieje?

A Ty byś podcinał gałąź na której siedzisz?

Im jest tak wygodnie. Po co mają się czymkolwiek martwić. Co nie zrobią i tak ładna sumka płynie na konto co miesiąc.
Zgłoś
b................z 2013-07-05, 23:26 1
Zgłoś
stud3nt 2013-07-05, 23:30 2
adresikpuma napisał/a:

Od roku istnieje prawo pozwalające karać finansowo urzędasa za błędne decyzje. Maksymalna kara - 12 pensji.

Liczba skazanych: ZERO.

Urzędasy pierdolone przerzucają się odpowiedzialnością jak odbezpieczonym granatem i gdy przychodzi co do czego, za chuj nie można dojść, który właściwie zawinił. Dbają, aby umoczyć ryje jednocześnie, a że w Polsce nie ma odpowiedzialności zbiorowej...
Zgłoś
cenius 2013-07-05, 23:48 4
Wieszać kurwysynów na mostach

tak jak sędziów, prokuratorów i rząd
Zgłoś
patyk89 2013-07-06, 0:19 3
stud3nt napisał/a:

Od roku istnieje prawo pozwalające karać finansowo urzędasa za błędne decyzje. Maksymalna kara - 12 pensji.

O ile się nie mylę, zapis dokładniej mówi o karaniu za "rażące błędy urzędnika".
Skrzynka browaru dla tego, kto znajdzie owy "rażący błąd".
Zgłoś
p................a 2013-07-06, 10:40 2
polska to ogolnie chory kraj ostatnio mi gaz odłaczyli bo niby nie zaplacilem faktury, ale wyjasnilem wszystko i to u nich sie pojebalo, przeprosili ale za oplate przylaczeniowa i tak musze zaplacic, no to im tlumacze kurwa ze nie bede placil bo kurwa nie z mojej winy mie odlaczyli i oni mowia ze racja racja i mnie przekierowywuja do innej babki a tamta babka mowi ze ja to nic nei obchodzi jest kurwa napisane ze musze zaplacic to musze zaplacic i kurwa wez wygraj z korpo
Zgłoś
F................m 2013-07-06, 10:47 2
Trzeba stad spierdalać ... albo przygotowywać rewolucję.

Ja to bym zrobił tak - wyjebałem CAŁY aparat urzędniczy. Zostawił tylko panie w okienkach. W ich miejsce zaprosił do pracy urzadników z krajów skandynawskich, Niemiec czy Holandii. Niech oni pracują i wyksztalcą z czasem nową generację polskich urzędników. Nieskażonych komuną i układami.

To samo tyczy się sędziów, prokuratorów i prawników. Wyjebać wszystkich! Sprowadzimy sobie sędziów z krajów anglosaskich i zbudują nam tutaj nowe sądownictwo oparte o zasady common law. Damy im stołki na uniwerkach i też niech kształcą nowe pokolenie prawników. Nieprzeżartych tym obecnym prawniczym gównem.

A obecne elyty urzędniczo-prawnicze .... na samo dno! Do kopania rowów!
Zgłoś
m1ch 2013-07-06, 11:29 1
Nie możecie bez wiedzy bezkrytycznie podchodzić do wstawionego tematu.
W branży od jakiegoś czasu "popularne" jest wyłudzanie podatku VAT, a z czym się to wiąże chyba każdy wie - na rynku znajduje się towar sprzedawany poniżej ceny zakupy. Uczciwi dostawcy nie są w stanie nawiązać konkurencji z kimś, kto ma w zapasie 23%, przy obecnych marżach na wyrobach gotowych wahających się najczęściej od 2 do max. 4-5%. Firma w której pracuję, też ma skarbówkę na głowie, ale u nas nic nie znajdują, bo nie wyłudzamy. Zjawisko kontroli będzie coraz popularniejsze i mnie jako człowieka pracującego w branży, niezwykle to cieszy. Polecam bardzo krótko zapoznać się z treścią artykułu o firmie handlowej BOWIM (http://hutnictwo.wnp.pl/bowim-musi-jednak-zaplacic-dodatkowy-vat,189431_1_0_0.html), która robiła w chuja, otrzymała karę prawie 3 mln, ale oczywiście się z nią nie zgadzają. Dlaczego? Bo trzeba płacić za cwaniactwo? No kto to widział... Zawsze to samo tłumaczenie "bo mój dostawca".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem