OpenStreetMaps napisał/a:
Jak na Indyjskie realia. Takim samochodem, to bogaty skurwiel to zrobił. Ludzki śmieć. W Turcji też mają miliony bezpańskich psów i żyją sobie zwierzaki z ludźmi w symbiozie. Za to jakie Turcy mają podejście do zwierząt bardzo nabrałem do nich szacunku. Czego nie mogę powiedzieć o Ukraińcach. Będąc na Ukrainie w 2018r. w Tarnopolu wszystkie bezpańskie psy które spotkałem panicznie na widok człowieka uciekały. Poskarżyły swym zachowaniem na to że widocznie źle są przez Rusinów traktowane. A film z Turcji to materiał własny.
W symboliozie z bezpańskimi psami to mogą tylko brudasy żyć.
Miejsce psa jest co najwyżej na wsi, by pilnował gospodarstwa.
W miescie tylko zwichrowani ludzie trzymają psy, jakieś staruszki i potluczone dziwolągi. Bylem cztery razy w mieszkaniu z psem (u kolegów, na korkach) i zawsze tam waliło psem.
Płaczą Julki że psy się boją petard. Skoro się boją, to jest to najlepszy dowód na to, że psiarze męczą zwierzęta trzymając je w miastach - w srodowisku nie przeznaczonym dla nich.
A co do bezpanskich psów, to oczywiscie nie należy ich rozjeżdżać, ani sprawiac im bólu, ale należy je wyłapać i humanitarnie bezboleśnie uśpić.