Ktoś coś pisał o oscypkach i ,że cięzko dostać prawdziwe - prawda. Większośc to 'OCYPKI' albo "OSYPKI" jak również "OCSYPKI" czyli chuj warte podróbki z krowiego mleka.
Mieszkam w Nowym Targu też jestem Góralem przynajmniej tak na nas mówią. Mówimy normalnie, w tamte wakacje jak byłem przejechać się z kolegą na krupówki podeszłem do jakiegoś kolesia z wózkiem i stał i sprzedawał oscypki i korbacze. Kupiłem pół kilo i odeszłem od stoiska siadłem na ławce i postanowiłem zjesc kilka. Jak spróbowałem 1 to myślałem że sie pożygam. W rzyciu tak niedobrego korbacza nie jadłem jakieś stare i w dodatku suche. Oddałem to sprzedawcy powiedziałem żeby to sam sobie zjadł i zaczołem mu ciupać odrazu odgoniłem klientów i oddał mi kase ale po sporej awanturze cóż za skurwysynstwo.
jestem z krk i dlatego od kilku lat nie jeżdże do Zakopanego ,wole Szczawnice czy Krościenko ndn
Po drugie, kupując cokolwiek w takich miejscach wykazujecie sie ogromną naiwnością/niewiedzą. Na chłopski rozum, ludzie, zastanówcie sie czy osoba o mentalności plebejskiego prostaczka mając do wyboru dwie drogi: łatwą (kupic słoik dżemu w x, za 5 zł), oraz wymagającą godzin pracy (zebranie, kupno cukru, długi czas na przygotowanie) w ogóle zastanowi sie nad drugą opcją? NIE! Tym bardziej, że moje miasto dawno przestało byc luksusową enklawą na mapie polski (ech, bedzie tak z 70 lat), a turyści doń przyjeżdżający nie interesują sie standardem tylko niską ceną. Dopóki nie nadejdzie wojna/zaraza/rzeź pierworodnych, nic sie nie zmieni, i dalej bedziecie mogli bulwersowac sie plagą zerowej jakości i chamstwa. Pozdrawiam @up, ponieważ obecnie najlepszym wyjściem jest całkowity bojkot Zakopanego. Może dopiero gdy zabraknie pieniedzy na pensje dla wspaniałego burmistrza (o zgrozo), miejscowi POlitycy zaczną zastanawiac sie czemu nie jest tak jak dawniej.
tak i akurat tak się złożył ze wszystkie słoiki są po żurawinie złowicza i rzekomo ta pani robi sama żurawine i całkiem przypadkiem sprzedaje w sklepowych słoikach po żurawinie o 4 zł drożejTeż pierdolenie,bo skoro żurawina z własnej roboty to zakrętek raczej samemu się nie produkuje,tylko używa się jakiś tam co są w domu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów