📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co pan poradzisz. Nie lataja to nie lataja. Znajda sie i tacy co stwierdza ze to wina Tuska
Trochę ruchu jest, nie przesadzaj - poza tym zobacz ile samolotów leci w kierunku naszego kraju.
No i przecież masa bezzałogowców zwiadowczych lata
No i przecież masa bezzałogowców zwiadowczych lata
Świetny materiał. Już miałem jakieś gloryhole odpalać, a tu jeb, sadistic pokazał klasę.
To jest nic trudnego, wiem bo jestem specjalistą - grałem w flight control na androidzie.
Jak coś możecie zadawać pytania.
Jak coś możecie zadawać pytania.
Nigdy nie myślałem o samolotach, jako o "statkach powietrznych" Dobry materiał.
@ maxvolumePL
Nie ogarniasz. To co widzisz na monitorze flightradar to zaledwie ułamek całego ruchu lotniczego. Flightradar pokazuje Ci jedynie te samoloty komercyjne wykorzystujące system ADS-B, czyli posiadające specjalne transpondery. Na mapie nie zobaczysz wielu samolotów. Nie zobaczysz lotów awionetek, lotów wojskowych, czarterowych itp. Wiele modeli samolotów nie posiada owego transpondera. Gdybyś chciał być rzetelny to otworzyłbyś tzw. HOW IT WORKS na stronie flightradar i już nie pisałbyś tak bzdurnych postów. Mało tego. Na filmie jasno jest powiedziane, że w ciągu doby to jest około 2000 samolotów co daje 83 samoloty na godzine. Kiedy przeglądam FR24 to widzę, że nocą jest niemal pusto. Zapewne wiekszosc z tych dwóch tysięcy lata w przeciągu 12h w dzień.
Mam nadzieję, że uczyli Cię w zawodówie angielskiego. Poczytaj sobie tą stronę
KLIK
jeżeli nie rozumiesz to polecam także to:
KLIK
[EDIT]
BTW Ja może nie jestem mistrzem ortografii... ale polecam także ten link:
KLIK
Nie ogarniasz. To co widzisz na monitorze flightradar to zaledwie ułamek całego ruchu lotniczego. Flightradar pokazuje Ci jedynie te samoloty komercyjne wykorzystujące system ADS-B, czyli posiadające specjalne transpondery. Na mapie nie zobaczysz wielu samolotów. Nie zobaczysz lotów awionetek, lotów wojskowych, czarterowych itp. Wiele modeli samolotów nie posiada owego transpondera. Gdybyś chciał być rzetelny to otworzyłbyś tzw. HOW IT WORKS na stronie flightradar i już nie pisałbyś tak bzdurnych postów. Mało tego. Na filmie jasno jest powiedziane, że w ciągu doby to jest około 2000 samolotów co daje 83 samoloty na godzine. Kiedy przeglądam FR24 to widzę, że nocą jest niemal pusto. Zapewne wiekszosc z tych dwóch tysięcy lata w przeciągu 12h w dzień.
Mam nadzieję, że uczyli Cię w zawodówie angielskiego. Poczytaj sobie tą stronę
KLIK
jeżeli nie rozumiesz to polecam także to:
KLIK
[EDIT]
BTW Ja może nie jestem mistrzem ortografii... ale polecam także ten link:
KLIK
@cyklop28
A czy helikoptery też są obsługiwane przez tą samą kontrolę lotów? Bo ciągle są samoloty, a nigdzie nie słychać o helikopterach
A czy helikoptery też są obsługiwane przez tą samą kontrolę lotów? Bo ciągle są samoloty, a nigdzie nie słychać o helikopterach
@DUST DEVIL
Szczerze mówiąc to nigdy się tym nie interesowałem. Musiałem wygooglować.
źródło
Cytat:
Samoloty pasażerskie zawsze latają zgodnie z zasadami IFR (Instrument Flight Rules) , czyli wg nakazów kontroli lotów i wskazań przyrządów. Zachowują się tak, jak przy zerowej widoczności. Małe awionetki i helikoptery mogą natomiast latać według zasad (warunek: dobra widoczność) VFR (Visual Flight Rules). Wtedy są również pod opieką kontrolerów, ale mogą swobodnie zmieniać kurs,wysokość oraz trasę, rozglądają się też dookoła uważając na inne statki powietrzne.
Szczerze mówiąc to nigdy się tym nie interesowałem. Musiałem wygooglować.
źródło
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów