📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
piwo postawię bo lubie gnaty ale ten koleżka jest amerykańskim rusofilem a na dodatek ciotą.
FPS Russia ma świetne zajawki z bronią palną. Polecam jego kanał na YT.
@Piotrowski
Ja w przedszkolu też myślałem że każda broń strzelająca ogniem ciągłym to karabinek. Z Glocka 17 można co najwyżej zrobić pistolet automatyczny.
Ja w przedszkolu też myślałem że każda broń strzelająca ogniem ciągłym to karabinek. Z Glocka 17 można co najwyżej zrobić pistolet automatyczny.
gościu operuje taka bronia, którą nasi żołnierze widzą ja co najwyżej w albumach
A to jest Glock 18
A to jest Glock 18
A co z przegrzewaniem się broni?
Glocki są przystosowane do takiego strzelania?
Glocki są przystosowane do takiego strzelania?
@up Gdyby nie był przystosowany to pisałoby na nim (ewentualnie na magazynku) "mozna strzelać tylko 10-20 naboi, potem 30 minut przerwy na ochłodzenie". To nie MG-42 ze starej stali maszynowej że po wystrzeleniu taśmy nabojów trzeba było wymieniać lufę, teraz stosuje się specjalne stopy na lufy więc Glockiem można oddać nawet 500 strzałów jeden-po-drugim (przy zwykłych, 17 nabojowych magazynkach i naturalnych przerwach w czasie potrzebnym na ich wymianę) bez chłodzenia i jakiejś odczuwalnej zmiany celności więc pewnie i taka dłuższa seria nie robi na nim szczególnego wrażenia. Ale i tak taki "maluśki" magazynek jest czysto koncepcyjny, jego użycie w walce jest becelowe - pistoletów używa się dlatego że są małe i mobilne (głównie jako broń dodatkowa), jak komuś potrzebna jest dłuuuuga seria i związana z nią siła ognia to w każdym wypadku będzie wolał użyć karabinku szturmowego (ewentualnie z magazynkiem typu drum) albo karabinu maszynowego które mają większą celność i siłę ognia kosztem mobilności, niż takiego chucherka, jeżeli ktoś ceni sobie małe wymiary z celnością to wybierze albo "zwykły" pistolet maszynowy (stare dobre MP5) albo ewentualnie coś z większym magazynkiem (choćby P90). A Glocka z takim cudem można sobie poużywać w grach komputerowych, pobawić się nim na strzelnicy albo pooglądac w filmach, podobnie jak przereklamowanego Desert Eagle "point fajw oł" gdyż nie mają zastosowania w normalnych sytuacjach militarnych
@up w używanych dzisiaj KMach lufy także się wymienia, mimo tego że nie są robione ze starej stali maszynowej
żeby być ruskiem nie trzeba sie urodzic w Rosji, rusek to styl życia
@Frenzy, ale faktycznie zdecydowanie rzadziej i w niektótych karabinach po to tylko, żeby ze szturmowego, go na snajperkę przeobić. Nie pamiętam co to bylo, ale chyba SCAR,a blo cos w ten deseń. Żołnierz ma nosić dodatkową lufę w plecaku, a nie dodatkowy karabin, taki był pomysł. Ale pewności nie mam,c zy to SCAR był bo dawno ie widzialem tego odcinka "Broni przyszlości", czy jakoś tak...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów