A sami zobaczcie nawet weganka się trafiła
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Powinno się mierzyć poziom samodzielności jakimś testem na iq przed wydaniem prawa jazdy, wielu ludzi udowadnia słuszność tej myśli. Tamta pani zaparkowała na łuku a miała do okoła kilkanaście metrów dalej pełno miejsca.
stara pizda z pieseczkiem bełkocze pod nosem ciekawe co wypiła może borygo ? bo podobno po tym sie nie rzygo
Policjant znał angielski w stopniu porozumiewawczym...To nie może być prawda
Ale Irlandczycy dobre chłopy. Fajnie się z nimi pije
Nie lubie tego programu bo telewizja wymusza na nich bycie chujem. Ale ta babka z pieskiem to jakaś totalna paranoja ten jej showbiznes to chyba burdel.
Pierwszą pizdę pouczyli- powinni jej dać z grubej rury 500zł, za brak wyobraźni i pusty łeb a potem czepią się kogoś kto normalnie jedzie za byle gówno pod pretekstem stwarzania zagrożenia...
Ale z drugiej strony 0.21 promila to przecież kpina, po jednym piwie by tyle wyszło. Podobno w Polsce wszyscy takie mocne głowy mają a mniejsza tolerancja niż na zachodzie.
Żeby nie było - ja nie jeżdżę nawet po piwie, ale uważam, że tę granicę powinno się podnieść.
Żeby nie było - ja nie jeżdżę nawet po piwie, ale uważam, że tę granicę powinno się podnieść.
barszczzuszkami napisał/a:
Ale z drugiej strony 0.21 promila to przecież kpina
nie promila tylko mg. czyli 0.42 promila
@2up, też uważam, że powinno być można wypić piwo czy dwa, i jeśli kierowca uzna, że jest w stanie bezpiecznie prowadzić, powinien móc to robić. Ba, takie coś by działało, gdyby policja nie mogła robić łapanek, a jedynie zatrzymywać kierowców którze nie jechali normalnie.
Człowiek z normalną głową wie, że po dwóch piwach ma delikatnie opóźniony (a na pewno nie lepszy) czas reakcji, pogorszony refleks i koncentrację, i tak samo jak do warunków na drodze, powinien do tego dostosować prędkość.
Ale niestety- tutaj jest polska, jeśli ludzie dostaną palec to będą chcieli rękę, potrzebna jest kultura i jakiś kręgosłup moralny, a tego prawem nie da się zmienić.
Człowiek z normalną głową wie, że po dwóch piwach ma delikatnie opóźniony (a na pewno nie lepszy) czas reakcji, pogorszony refleks i koncentrację, i tak samo jak do warunków na drodze, powinien do tego dostosować prędkość.
Ale niestety- tutaj jest polska, jeśli ludzie dostaną palec to będą chcieli rękę, potrzebna jest kultura i jakiś kręgosłup moralny, a tego prawem nie da się zmienić.
iksik7 napisał/a:
nie promila tylko mg. czyli 0.42 promila
0,21mg/l to 0,44 promila, tak dla ścisłości.
zbijok napisał/a:
Nie mogę się z tym zgodzić. Na swoim przykładzie wiem, że najlepszy czas reakcji i refleks mam po właśnie po wypiciu dwóch piw, najlepszym dowodem są gry komputerowe - w cs go czy w wyścigach samochodowych biję wtedy swoje życiowe rekordy (tak, stary, a zagrać jeszcze lubi). Znika stres, człowiek ma pewniejsze ruchy. Z resztą, było to udowodnione w niejednym badaniu z użyciem samochodu, nie komputera. Natomiast co innego, gdy alkohol mamy we krwi już jakiś czas i jedziemy na kacu - wtedy wyniki na pewno będą gorsze.
Zgadzam się, ustanowiłem kilka ładnych rekordów w wyścigach i to przy 3 browarach, gorzej było dopiero przy szóstym
Ja mam najlepszy refleks po 10 piwach, a jak pół literka opracuję to też mam dobry refleks. Zasadniczo mógłbym prowadzić , może nawet lepiej niż chodzić.
@Tych wszystkim zjebom powyżej co lubią/ uważają, że można jeździć po alkoholu:
Serdecznie Wam życzę by Waszą matkę/córkę/ żonę czy cokolwiek pierdolnął autem taki kierowca z 0.4 promila (po dwóch piwkach, no 'może 50-tce śliwowicy').
Mnie mniej dotkliwa rzecz spotkała, bo taki skurwiel mi psa potrącił jak miałem jakieś 10 lat.
Ale wam życzę by wam jebnął np. matkę. Może wtedy zrozumiecie.
Serdecznie Wam życzę by Waszą matkę/córkę/ żonę czy cokolwiek pierdolnął autem taki kierowca z 0.4 promila (po dwóch piwkach, no 'może 50-tce śliwowicy').
Mnie mniej dotkliwa rzecz spotkała, bo taki skurwiel mi psa potrącił jak miałem jakieś 10 lat.
Ale wam życzę by wam jebnął np. matkę. Może wtedy zrozumiecie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów