Aż ciarki przechodzą.
Szacunek!
Mistrzu, jakbyś tak miał wszystkich rozliczać za to, że byli w ZMP, to mogłoby się okazać, że ten kraj zmniejszyłby się o tysiące ludzi. Łatwo osądzać jest ludzi jak się nie żyło w tamtych czasach. Byli młodzi, chcieli żyć, ZMP gwarantowało im wyjazdy itd. Korzystali z systemu nierzadko mając w dupie jego "metke". Weźcie poprawkę, bo nie wszyscy tam byli czerwoni, czarni czy też fioletowi i nie wszyscy musieli się z "jedynie słusznymi poglądami" zgadzać.
Zamiast siać ferment, weź sobie kup u nas jakąś dobrą lampkę nocną. Delikatne światło made in Ikea idealnie wprawia w spokojny nastrój.
Pierdolicie Hipolicie - znam w chuj ludzi, ktorzy zyliw tamtych czasach a mimo wszystko nie nalezeli do rozengo rodzaju organizacji (chociaz jakby to zrobili to na pewno zylo by im sie lepiej). Pietrzak jest dla mnie zyciowa pizda nic wiecej: w czasach PRL wiedzial jak sie ustawic, teraz z kolei wystepuje jako wielki opozycjonista i bohater walczacy z systemem (wejdz sobie na satyryczny portal www.solidarni2010.pl i zobacz jego wystapienia)