dr_dex napisał/a:
Kolejny qrwa jego mac opozycjonista, ktory aktywowal sie po upadku komuny w PL a wczesniej byl czerwoniutki jak ta lala ...
(...) był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza (...)
Mistrzu, jakbyś tak miał wszystkich rozliczać za to, że byli w ZMP, to mogłoby się okazać, że ten kraj zmniejszyłby się o tysiące ludzi. Łatwo osądzać jest ludzi jak się nie żyło w tamtych czasach. Byli młodzi, chcieli żyć, ZMP gwarantowało im wyjazdy itd. Korzystali z systemu nierzadko mając w dupie jego "metke". Weźcie poprawkę, bo nie wszyscy tam byli czerwoni, czarni czy też fioletowi i nie wszyscy musieli się z "jedynie słusznymi poglądami" zgadzać.
Zamiast siać ferment, weź sobie kup u nas jakąś dobrą lampkę nocną. Delikatne światło made in Ikea idealnie wprawia w spokojny nastrój.