18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 56 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Jan Pietrzak gra na nosie naszym czerwonym opiekunom w Opolu w 1986. Trzeba mieć odwagę, by zaspiewać cos takiego w takich czasach, przed tak wielką publicznoscią. Aż dziw, że go nie zamknęli. Niesamowity aplauz zebrał wtedy.

Aż ciarki przechodzą.

Szacunek!
Zgłoś
vass 2012-10-17, 14:31 6
>>Trzeba mieć odwagę, by zaśpiewać coś takiego w takich czasach, przed tak wielką publicznością.<<
Albo mieć układ z władzą na takie występy. Zawsze to lepiej pośpiewać jaka to władza niedobra, niż mieć zadymę na ulicy.
Zgłoś
erni13 2012-10-17, 14:35 3
Muzyka i sztuka piękna potrafią bardziej podburzyć tłum niemniej niż mała ilosc kasy.
Zgłoś
angelbike 2012-10-17, 16:01
@vass a masz coś na poparcie swojej tezy? Bo dawniej za takie oskarżenia bez dowodów to ciężko było nie dostać od patriotycznego półświatka.
Zgłoś
jpdl 2012-10-17, 16:47 1
Jak dla mnie to on nikogo nie oskarża jak na razie.
Pomijając przekaz,od strony muzycznej jest to żenada :/
Zgłoś
dr_dex 2012-10-17, 18:19 5
Kolejny qrwa jego mac opozycjonista, ktory aktywowal sie po upadku komuny w PL a wczesniej byl czerwoniutki jak ta lala ...

(...) był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza (...)

"A może słucham Ciebie, a może mnie to jebie ..."
Kaliber 44 - "Może tak może nie"
Zgłoś
booore 2012-10-17, 19:41 4
No, odwaga jak fiks.
Zaśpiewać to, na co zezwoliła cenzura.
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2012-10-17, 21:03 1
@dr_dex, może nie tyle zatem opozycjonista, co raczej dopuszczony przez władzę "wentyl bezpieczeństwa".

Post mortem per rectum
Zgłoś
angelbike 2012-10-17, 21:10
A skoro się sprzedał, to zwracam honor.
Zgłoś
JarekBestia 2012-10-17, 21:26 1
kacyki go trzymały jako wentyl bezpieczeństwa. Ich chłop.
Zgłoś
i................a 2012-10-17, 21:29 3
dr_dex napisał/a:

Kolejny qrwa jego mac opozycjonista, ktory aktywowal sie po upadku komuny w PL a wczesniej byl czerwoniutki jak ta lala ...

(...) był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza (...)

Mistrzu, jakbyś tak miał wszystkich rozliczać za to, że byli w ZMP, to mogłoby się okazać, że ten kraj zmniejszyłby się o tysiące ludzi. Łatwo osądzać jest ludzi jak się nie żyło w tamtych czasach. Byli młodzi, chcieli żyć, ZMP gwarantowało im wyjazdy itd. Korzystali z systemu nierzadko mając w dupie jego "metke". Weźcie poprawkę, bo nie wszyscy tam byli czerwoni, czarni czy też fioletowi i nie wszyscy musieli się z "jedynie słusznymi poglądami" zgadzać.

Zamiast siać ferment, weź sobie kup u nas jakąś dobrą lampkę nocną. Delikatne światło made in Ikea idealnie wprawia w spokojny nastrój.
Zgłoś
t................1 2012-10-17, 21:35
za ten kawałem zawsze i wszedzie krata browara !
Zgłoś
PaczekDNA 2012-10-17, 21:42
Jaka ta piosenka jest smutna
Zgłoś
Antylewak_1920 2012-10-17, 21:48
Janek jest świetny. Do pewnego czasu było tak jak mówił, był za ustrojem, ale to jak był młodym grzdylem - zobaczcie kiedy. Później Jasiu trzyma poziom

Izrael na niczym się nie zna,
Biada ci, narodzie grzeszny,
ludu obciążony nieprawością,
plemię zbójeckie, dzieci wyrodne!
Iz 1, 3-4
Zgłoś
vass 2012-10-17, 21:53
angelbike napisał/a:

@vass a masz coś na poparcie swojej tezy? Bo dawniej za takie oskarżenia bez dowodów to ciężko było nie dostać od patriotycznego półświatka.

Ok. może nie układ, ale ciche przyzwolenie, komuna jak chciała komuś zamknąć buzię, to zamykała. A na pewno taka osoba znikała z TV, radia i festiwali.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów