Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co do mojego prawa jazdy martwic sie nie musisz, spotykajac akurat Ciebie na drodze z checia dostarczyl bym materialy na harda i nawet bym sie tym nie przejal, a wierze ze i komentujacy mieli by ubaw z kolejnej wiertarki ladujacej na drodze.... Ale to tylko moje zdanie prawda?
Jezeli chodzi o wymijanie i omijanie
Art. 23. Kodeksu Drogowego
1. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
przy wymijaniu zachować bezpieczny odstęp od wymijanego pojazdu lub uczestnika ruchu, a w razie potrzeby zjechać na prawo i zmniejszyć prędkość lub zatrzymać się;
przy omijaniu zachować bezpieczny odstęp od omijanego pojazdu, uczestnika ruchu lub przeszkody, a w razie potrzeby zmniejszyć prędkość; omijanie pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia w lewo może odbywać się tylko z jego prawej strony;
przy cofaniu ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu i zachować szczególną ostrożność, a w szczególności:
sprawdzić, czy wykonywany manewr nie spowoduje zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia,
upewnić się, czy za pojazdem nie znajduje się przeszkoda; w razie trudności w osobistym upewnieniu się kierujący jest obowiązany zapewnić sobie pomoc innej osoby.
Wiec chyba proste i logiczne, poszukac, przeczytac, podzielic sie z innymi prawidlowa forma zapisu w kodeksie a nie , jak to napisales
(cytuje z pamięci więc niedokładnie) 'omijając, wyprzedzając i wymijając trzeba zachować bezpieczny odstęp - w przypadku wyprzedzania jednośladu lub kolumny pieszych wynosi on 1m' - w innych przypadkach nie ma ustalone ile to jest 'bezpieczny odstęp', czyli na milimetry można jeśli wiem, że mogę sobie na to pozwolić.
Bo twoje wyglada jak bys sam to wymyslil. Zwłaszcza majac dostep do wiedzy z calego swiata, ty wybierasz cytowanie z pamieci. I tu kolejny obraz twojego lenistwa....
Tera poważnie,ktokolwiek mi powie że hamowanie tyłem na jednośladzie jest bardziej efektywne niż przodem to go śmiechem zabije,albo niech se kibel kupi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów