📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bo pustułka była rasistą i nie wiedziała że gołąb ma też swoje prawa. Brak poszanowania drugiego stworzenia!!!
motylekwbrzuchu napisał/a:
Bardziej to podobne do sokoła wędrownego
Falcon peregrinus jak cholera.
Tu podobna akcja z naszego podwórka
W większych miastach to do tych latających szczurów wypalałbym śrutówką co chwilę. Te smoluchy w wersji lotnej wyparły inteligentne gawrony czy też nawet kawki z miast, nie mówiąc o srokach. Do tego gołębie smoluchy brudzą, srają gdzie popadnie i nie ma w nich krzty inteligencji. Powinno się je utylizować z automatu.
To nie jastrząb tylko sokół wędrowny.
Szkoda ze u Nas tak nie ma, to by działało. Jakiś jebniety Cie dochodzi to go możesz dojebac i sąd niepotrzebny
klaszczebrwiami napisał/a:
W większych miastach to do tych latających szczurów wypalałbym śrutówką co chwilę. Te smoluchy w wersji lotnej wyparły inteligentne gawrony czy też nawet kawki z miast, nie mówiąc o srokach. Do tego gołębie smoluchy brudzą, srają gdzie popadnie i nie ma w nich krzty inteligencji. Powinno się je utylizować z automatu.
Zależy od miasta bo np. we Wrocławiu mało gołębi bo wrony to atakują i przepędziły
antidotum4 napisał/a:
Falcon peregrinus jak cholera.
Tu podobna akcja z naszego podwórka
Piwko za film z Gdyni
klaszczebrwiami napisał/a:
Co do strzelania do gołębi, to się zgadzam, no może z wyjątkiem grzywaczy bo to rodzimy gatunek i mimo że największy to unika ludzi. Natomiast do tego że wyparły gawrony, wrony czy sroki to brednie, bo jest tego cała masa w miastach z dużą ilością drzew. Gołębie nie mają nawet z srokami szans bo te z łatwością są wstanie je zadziobać, w szczególności gdy bronią terytorium. Poza tym sroki dopiero od lat 70 zaczęły przenosić się do miast, z wyższą inteligencją łatwiej im zmienić środowisko i się zaadaptować. Natomiast za brak ich w Twoim mieście możesz podziękować tym co powycinali drzewa, bo one głównie gniazda zakładają na drzewach. Aktualnie mam przy balkonie na brzozie gniazdo srok, drugi rok gniazdują i żadnego obsrańca na oczy nie widziałem, wszystkie momentalnie są wyganiane a balkon czysty jak nigdy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów