Drugi z buta.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To był pojedynek masa kontra szybkość... Wnioski wyciągnijcie sami
a co temu pierd utkwił w brzuchu czy co? mógł go zagazować czy coś...
Za Uralem jak widać dziko i stabilnie
Blond kacapka oczywiście nie dość że się na nic nie przydała, to jeszcze kopa zasłoniła
Jop twaja mać😅 dwie ruskie szmaty sie leja, obaj do okopu po przeciwnych stronach tam se wyjaśnią
trambulator napisał/a:
nie, to był pojedynek "trenujący dresik" vs "grubas, który naoglądał się filmów z Brusem Li".
Raszid, Raszid... i wszystko jasne.
Nazhir napisał/a:
nie, to był pojedynek "trenujący dresik" vs "grubas, który naoglądał się filmów z Brusem Li".
Zauważyłem, że masz ostatnio dziwną manię podważania moich komentarzy, więc gaszę twoje ego rozgrzane jak śmierdzący pet.
Uważaj, analiza - moje określenia z komentarza kontra twoje.
"szybkość" kontra "trenujący dresik"
"masa" kontra "grubas, który naoglądał się filmów z Brusem Li"
a twoje pierwsze słowo po zacytowaniu mojego komentarza to "NIE". Przeczytaj powyższe i rusz ostatnie zwoje mózgowe czy negujesz synonimy czy antonimy? I od razu piszę, że nie jestem pieprzonym potomkiem Mickiewicza tylko zwyczajnie reaguję na ewidentną głupotę lejącą się za moimi komentarzami.
Cieszę się, że wakacje się kończą i liczę, że niedobory wiedzy uzupełnisz w nowym roku szkolnym.
Tym gorzej jeśli zakończyłeś już edukację.
Nie rozgrzewam kłótni, nie sieję mową nienawiści aczkolwiek trzeba pamiętać, że każda akcja rodzi reakcję
trambulator napisał/a:
Zauważyłem, że masz ostatnio dziwną manię podważania moich komentarzy, więc gaszę twoje ego rozgrzane jak śmierdzący pet.
łojezu, nawet nie zwróciłem uwagę, że akurat twoje posty podważam. Cóż, widocznie piszesz głupoty, bo nie reaguję na nicki, tylko na treść.
Do meritum.
0:04 grubas próbuje zadać cios, ale pochyla się w przód. To typowy błąd człowieka, który nigdy nie trenował sztuk walki. Pochylając się w przód, tracisz równowagę i wystawiasz się na kontrę przeciwnika. Do tego nogi wąsko, jedna za drugą. Wystarczy delikatnie trącić i wytrącisz go z równowagi. W takiej pozycji nie zadasz też ciosa pochodzącego ze skrętu ciała.
0:05 niebieski dresik uderza właśnie ze skrętu ciała. Jakby ta lufa weszła, grubas by padł nieprzytomny. Warto też zwrócić uwagę na szerokość rozstawienia stóp - są szeroko, równowaga jest zachowana.
0:06 grubas atakuje - jego ruch to jest czysta amatorka. Idzie jak na spacer. W sztukach walki wysuwasz nogę przednią i dopiero dostawiasz tylną. Wszystko po to, żeby zachować równowagę. Widać, że tak właśnie robi dresik - cofając się, zaczyna od tylnej nogi i dostawia przednią.
Potem przechodzi do kontry, próbuje obalenia, ale skoro nie wystarcza, to rozpuszcza ręce i w końcu coś trafia.
W tym czasie grubas zachowuje się jak amator. Próbuje zatrzymać ręce przeciwnika, co nie może się udać. Gdyby trenował walkę, przyjąłby prawidłową postawę nóg, a twarz schowałby za podwójną gardą czekając, aż przeciwnik się wystrzela. Przy takiej furii, niebieskiemu starczyłoby góra na 30 sekund, a potem byłby spompowany i łatwy do trafienia.
Nie rozgrzewam kłótni, nie sieję mową nienawiści, po prostu merytorycznie oceniam to, co widzę. A że znam się nieco na sztukach walki, to potrafię ocenić, co widzę. Tu był trenujący vs amator. Zawsze to tak będzie wyglądać, bez względu na szybkość, czy masę.
trambulator napisał/a:
to był pojedynek najebany stary knur kontra młody trzeźwy przeciętny chłop, wkurwił się i wjechał w grubasa
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów