📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Zapominasz o Chucku Norissie.
i o Tusku.. a nie.. tego nikt nie lubi
t 34-100 to była potenga
Cytat:
Cytat:Go4Fr napisał/a:
t 34-100 to była potenga
tak, to był niesamowty czołk
T-34-85, a nie jakieś 100
4 pancerni to komunistyczna propaganda i chj w dupe pomysłodawcom. Mydlenie oczu przez sowieckich przyjaciół...tfu.
matrixpro napisał/a:
Zapominasz o Chucku Norissie.
Nie rudy, a ognistowłosy. Nauczycie się w końcu?
Chciałbym tylko zauważyć, że w naszym(tzn. polskim) systemie nazewnictwa czołgów itd. nie używa się T-34-85, tylko T-34/85. Tak samo wersja z armatą 76mm jest nazywana T-34/76 a uzbrojone w działa 57mm "teciaki" służące jako niszczyciele czołgów - T-34/57. Mała różnica, ale mimo wszystko jakaś jest, oprócz nas korzystają z tego systemu również ruscy i ogólnie "wschód". Chodzi głównie o rozróżnienie wersji od modelu, z dwoma myślnikami wygląda to nieco dziwnie
@Go4fr Właściwie jest to T-100, czyli egipski niszczyciel czołgów. Nazwa T34/100 wzięła się stąd, że na poczciwego teciaczka zamontowano działo BS-3 100mm.
@Go4fr Właściwie jest to T-100, czyli egipski niszczyciel czołgów. Nazwa T34/100 wzięła się stąd, że na poczciwego teciaczka zamontowano działo BS-3 100mm.
Go4Fr,
Akurat nie Wikipedia, tylko interesuję się w militariach od dawna, i stwierdzam że twoje T-34/100 nie figuruje na obrazku umieszczonym przez VansExa.
Akurat nie Wikipedia, tylko interesuję się w militariach od dawna, i stwierdzam że twoje T-34/100 nie figuruje na obrazku umieszczonym przez VansExa.
pl.wikipedia.org/wiki/Rudy_(czo%C5%82g)
W książce był to czołg rosyjskiej produkcji T-34,
początkowo model z armatą kalibru 76 mm, a od odcinka szesnastego pt. Daleki patrol z armatą 85 mm (T-34/85).
W filmie we wszystkich odcinkach rolę Rudego gra czołg T-34/85.
wikipedia.. no a ja sie tam nie znam.
W książce był to czołg rosyjskiej produkcji T-34,
początkowo model z armatą kalibru 76 mm, a od odcinka szesnastego pt. Daleki patrol z armatą 85 mm (T-34/85).
W filmie we wszystkich odcinkach rolę Rudego gra czołg T-34/85.
wikipedia.. no a ja sie tam nie znam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów