📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Potwierdzam - ciepłe.
Taka rada, jak chcecie sprawdzać czy coś jest pod napięciem, róbcie to wierzchołkiem prawej dłoni, jak was pierdolnie to skurcz mięśni odrzuci rękę do tyłu. Dlaczego prawej ? Bo najdalej od serca.
Grzeją już...
W tym przypadku zwarcie znowu doziemne czyli to co lubię - najbardziej niebezpieczne. Są na ściane wschodniej dwie alternatywy: prąd stały 3kV, albo zmienny 50 Hz 25kV. Choć sądząc po izolatorach 3kV.
Z prawą czy lewą dotyka nie ma znaczenia, gdyż trzyma się jedą ręką "grila" a drugą obudowy pociągu. Jeżeli serce było w odpowiedniej fazie pracy to skończyło sie na poparzeniach dłoni prawej.
Z prawą czy lewą dotyka nie ma znaczenia, gdyż trzyma się jedą ręką "grila" a drugą obudowy pociągu. Jeżeli serce było w odpowiedniej fazie pracy to skończyło sie na poparzeniach dłoni prawej.
Szczerze mówiąc to mam w piździe tych brawurowych gówniarzy z go pro, którzy mieć fejm i urządzają sobie ryzykowne wdrapywanie na kominy, zwisanie z mostów, zjeżdżanie z góry na rowerach, czepienie się tramwajów, wchodzenie na lokomotywy itd. Niech idą w chuj. Nie przejmuję się ich losem.
dunik1 napisał/a:
Taka rada, jak chcecie sprawdzać czy coś jest pod napięciem, róbcie to wierzchołkiem prawej dłoni, jak was pierdolnie to skurcz mięśni odrzuci rękę do tyłu. Dlaczego prawej ? Bo najdalej od serca.
Przecież serce jest na środku klaty.
Tak. Prąd zabija skurwysynów. Jestem ekspertem.
dunik1 napisał/a:
Zgadza się a najlepiej robić to zewnętrzną stroną dłoni, bo jak pójdzie skurcz to może zacisnąć pięść a tak się po prostu zamknie w 2 stronę.
"(...) na poparzeniach dłoni prawej." - jak ja mam zawsze bekę z takich pseudospecjalistów
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów