18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Od 42 lat pan Zbigniew dniami i nocami wystukuje na maszynie sądowe pisma, interweniujące w różnych ludzkich sprawach. Hobbystycznie.

Raz w tygodniu pcha na pocztę wózek załadowany bieżącymi sprawami: odwołania, zażalenia, rewizje, podania, apelacje, apelacje od odwołań. Żeby nie zgubić się, sprawom nadaje sygnatury; sprawy wkłada do teczek; teczki w grubsze skoroszyty; skoroszyty w pudełka po spożywce, oznaczane alfabetycznie.

Co jakiś czas robi tzw. happeningi uderzeniowe. Akcje polegają na zrzuceniu do sądu (w Radomiu, Ostrowcu, Szczecinie) partii 100 tys. pism, co powoduje paraliż, gdyż kilkunastu urzędników cały dzień musi spędzić na kosmetyce, czyli biciu pieczęci przy każdym poleconym (w znaczki zaopatruje się na koszt własny).

Całość na:
polityka.pl/spoleczenstwo/reportaze/1526791,1,jego-zyciowe-hobby---pis...

W razie komunikatu, że całość dostępna dla czytelników... proszę odświeżyć stronę.
Zgłoś
-ogi- 2012-06-03, 22:46 36
Ale za happeningi uderzeniowe to bym mu nobla dał.

"Świnie noszą koronę, orzeł w gównie tonie,
a czerwono białe płótno porwał wiatr."
Zgłoś
Vexille 2012-06-03, 22:54 10
Nie dziwie się mu. Wygrał w totolotka, a podstępne państwo wyruchało go z części wygranej. teŻ bym się mścił

Zostaną po nas tylko podarte fotografie...
Zgłoś
stery_srh 2012-06-03, 23:00
Pozytywnie zakręcony typ.

Smak '80 lat...
Zgłoś
Rozmiar666 2012-06-03, 23:07
@up

Był 1969 Starem 20 wyrwało Zbynia razem z fotelem i wyleciał przez szybę szoferki.
Kilkanaście miesięcy leczył urazy, a kiedy wrócił, powiedziano, że już nie pracuje. Pozbawiony środków, wyprzedawał ojcowiznę (na targ poszła świnia, krowa, sieczkarnia) i stawiał w pisaniu pierwsze kroki, domagając się zadośćuczynienia.

10 lat temu wygrał w totolotka.

To nie o totka chodziło
Zgłoś
mkmkmk2 2012-06-03, 23:49
Hah, ale jaja. Ten facet mieszka na mojej ulicy. Poczciwy gościu, dziwak nieziemski, ale ogólnie ok.

dfgdth
Zgłoś
bravoteampolska 2012-06-05, 16:18
Ciekawe skąd kase bierze na same znaczki pocztowe , przecież to można splajtować .
Dziadek zamiast smędzić spiski , poszedłby na ryby strzelił 3 browarki i było równie dobrze
Zgłoś
S................w 2012-06-05, 16:25 3
Cytat:

Co jakiś czas robi tzw. happeningi uderzeniowe. Akcje polegają na zrzuceniu do sądu (w Radomiu, Ostrowcu, Szczecinie) partii 100 tys. pism, co powoduje paraliż, gdyż kilkunastu urzędników cały dzień musi spędzić na kosmetyce, czyli biciu pieczęci przy każdym poleconym

Prawdziwy sadysta
Zgłoś
cyman9 2012-06-05, 16:39 4
jakiś pojebany człowiek, nie myśli o tym że inni też chcieli by coś załatwić w sądzie, ale nie mogą, bo panu Zbigniewowi się nudzi i nakurwia pisma sądowe zapychając całą biurokrację, a inni czekają. kolejna sprawa to kto płaci urzędasom za czas spędzony na przerzucaniu pism pana Zbigniewa? wszyscy podatnicy, czyli też my. Gratuluję entuzjazmu, popierajcie takich ludzi dalej i bierzcie z nich przykład
Zgłoś
K................u 2012-06-05, 16:40
Cytat:

Jego styl w biurokratach musi wzbudzać niepokój: „Negatywna decyzja może przenieść się w postaci chorób na Pana/i, dzieci i pokolenia”; „Jeśli wierzy Pan/i w fatum, proszę sprawę potraktować priorytetowo, żeby los nie zrewanżował się”; „Z ruin ziemskiego życia Wam to obwieszczam”. Ludzie kserują sobie pisma Zbynia jako prawniczą poezję, zmieniają tylko nazwiska i daty.

Prawnicza poezja
Zgłoś
ziehzeit 2012-06-05, 16:54
@cyman9

Weź pod uwagę że ludzie w których imieniu on pisze też mają ważne sprawy, a od tego są urzędnicy aby wywiązywali się ze swoich obowiązków.
Zgłoś
Ant1984 2012-06-05, 16:56
Haha No i mam swojego idola

_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Głupiec twierdzi, że wie już wszystko. Mądry uważa, że zawsze jest coś jeszcze do nauczenia się.
Zgłoś
a................0 2012-06-05, 17:03
Mam mieszane uczucia, takie pomiędzy "też chciałbym mieć kogoś, kto będzie wiedział co mi się należy i wszystko za mnie załatwi" a "kurwa, napierdala tymi pismami i przez to zwiększa się liczba urzędników, za których muszę płacić".
Zgłoś
marna 2012-06-05, 17:06 2
bravoteampolska napisał/a:

Ciekawe skąd kase bierze na same znaczki pocztowe , przecież to można splajtować .
Dziadek zamiast smędzić spiski , poszedłby na ryby strzelił 3 browarki i było równie dobrze

mówisz tak, bo sam jesteś urzędnikiem ?

-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Zgłoś
dziaad 2012-06-05, 17:34
na cześć pana trolololo!!!

jebie mnie opinia prostaków
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów