📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:55
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:40
🔥
Ajfoniara
- teraz popularne
🔥
Konkret wpierdol dla pedofila
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cytat:
Jezus się w grobie przewraca
nie przewraca się, gdyż nie leży w grobie tylko wniebowstąpił się
Uwielbiam takie dysonanse
Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną], ale w gruncie rzeczy bardzo stronnicza, przez co całość traci na wartości.
Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną], ale w gruncie rzeczy bardzo stronnicza, przez co całość traci na wartości.
Cytat:
Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną]
bo to parodia produkcji kościelnych
Szkoda że w polsce nie przetrwał żaden ruch protestancki, przynajmniej mielibyśmy mniejsze zło, i być może nie sprzątalibyśmy kibli luteranom. Kraje protestanckie gospodarczo są o "niebo" bardziej rozwinięte od tych katolickich.
Websterthe1 w Polsce żyją protestanci i mają się całkiem dobrze. Zresztą nie ma co porównywać. Spójrz na USA gdzie jest silny ruch protestancki. I co i mają jeszcze większy burdel jak muzeum kreacjonizmu. Czy 40% społeczeństwa wierzącego iż ziemia ma 6 tyś lat. W idealnym świecie nie było by religii.
McMenel, A czy ja napisałem że protestantyzm jest super, chodzilo mi o to ze jest lepszy od katolicyzmu i sprzyja zeswiecczeniu vide kraje skandynawskie, niemcy.
Websterthe1 napisał/a:
McMenel, A czy ja napisałem że protestantyzm jest super, chodzilo mi o to ze jest lepszy od katolicyzmu i sprzyja zeswiecczeniu vide kraje skandynawskie, niemcy.
Niekoniecznie wszystko zależy od kraju. Patrz USA gdzie różnego rodzaju protestanckie odłamy są mocno reprezentowane we władzach. Ba Przecież jeden z niedawnych kandydatów na prezydenta jest Mormonem... Kurwa mać mormonem.
Ten film to herezja!
Kościołowi Katolickiemu można wiele zarzucać. Ale gdyby nie kościół, dziś Europa dalej by byłą podzielona na plemiona lub od 15 wieków panował by u nas Islam.
blachahaha napisał/a:
Kościołowi Katolickiemu można wiele zarzucać. Ale gdyby nie kościół, dziś Europa dalej by byłą podzielona na plemiona lub od 15 wieków panował by u nas Islam.
Że co kurwa ?? Więcej dla zjednoczenia Europu zrobiło Cesarstwo Rzymskie niż kościół. Słowianie w ciemię bici nie byli i wiedzieli co oznacza nie przyjmowanie chrztu. Wyrżnięcie w pień przez lepiej uzbrojonych rycerzy.
@McMenel dokładnie jak ładnie zostało opisane 2 tematy niżej. Chuj już nawet, pomińmy to wyrżnięcie i wojny ku chwale wielkiej religii. Jakiekolwiek układy z krajem chrześcijańskim nie wchodziła w grę.
Co nie zmienia tego, że takie pierdolenie i gdybanie co by się stało, gdyby nie ta regligia są najdebilniejszym argumentem, jakim można by się posłużyć. Równie dobrze ja mógłbym stwierdzic, że gdyby 900 lat temu ludzie wierzyli w Ctulhu, to dziś nie byłoby Islamu, II WŚ, niemców, ruskich, komunizmu i chuj wie jeszcze czego.
Co nie zmienia tego, że takie pierdolenie i gdybanie co by się stało, gdyby nie ta regligia są najdebilniejszym argumentem, jakim można by się posłużyć. Równie dobrze ja mógłbym stwierdzic, że gdyby 900 lat temu ludzie wierzyli w Ctulhu, to dziś nie byłoby Islamu, II WŚ, niemców, ruskich, komunizmu i chuj wie jeszcze czego.
@McMenel Lekcje historii się kłaniają. Wszelkie imperia rozpadały się i jedyne co pozostawało po nich to gruzy. Cesarstwo Rzymskie tym się różniło że miało katolicyzm. Gdyby nie duchowni to gówno by zostało po Rzymie w kulturze Europy.
A jeśli chodzi o Słowian to byśmy mieli większe problemy gdyby Imperium Ottomańskie dotarło do Tatr a ze strony Rusi Muzułmańscy Mongołowie. No i jeszcze wyprawy wikingów.
A jeśli chodzi o Słowian to byśmy mieli większe problemy gdyby Imperium Ottomańskie dotarło do Tatr a ze strony Rusi Muzułmańscy Mongołowie. No i jeszcze wyprawy wikingów.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów