Apel Janusza Korwin-Mikke
partiawip.pl/sztab/
partiawip.pl/m/files/formularz_na_podpisy_pdf.pdf
Drukujcie, zbierajcie, wysyłajcie!
Przeczytaj jeszcze raz to co wstawilem, jak za glupi jestes, zeby za pierwszym zrozumiec.Z -30 na -28 nie jest źle bo to tylko 2 stopnie? Kurwa mać czy Wy widzicie antarktyde jako to coś białe na dole, i że to całe białe ma -30C średnio?
No wlasnie, wiec nie ma po co wydawac biliardow euro, zeby przesunac te zmiany o tydzien w czasie, co za roznica czy oziebi sie 1maja 2025r czy 7maja 2025r? A ludzie wplywu nawet takiego na to nie maja.Kula ziemska to taki wynalazek, która sama robi co chce i wszystkie zmiany same z siebie prędzej czy później zajdą, niezależnie od człowieka.
Stereotypy... i to w dodatku 30lat temu obalone, przykro mi, ze informacje ekonomiczne z filmow hollywoodu ciagniesz/Chin i pracuj za dolara dziennie
Inaczej - jesli teraz nie dajesz rady, to nie oczekuj, ze dzieki kapitalizmowi staniesz sie milionerem, ale latwiej bedzie ci wiesc swoj nieudolny zywot, dzieki temu ze ci ktorzy juz oscyluja w granicach milionerstwa, beda mogli zbudowac wiecej miejsc pracy za mniejsze pieniadze.Skoro w socjaliźmie nie dajesz sobie rady tym bardziej na wolnym rynku chuja osiągniesz,
Nie zmienia to faktu, ze produkuja nadal wiecej i lepiej niz polacy, nawet w przeliczeniu na mieszkanca, a produkuja duzo wiecej niz ryz, tylko ze nieoryginalne wiec nierozpoznawalne, i to tylko dlatego, ze tak im sie bardziej oplaca.Sami z siebie to tylko ryż mogą produkować.
Dlaczego to państwo ma decydować o czyjejś śmierci czy wolności? Szach mat korwiniści....
@mekarolly
Czyli według Ciebie polityk, który ma swoje idee, swoje poglądy, które głosi niezmiennie od X lat i nie kłamie aby dojść do władzy, jest chorym człowiekiem?
Głosujcie, głosujcie, dwóch Januszów debili w sejmie, to dopiero będzie kabaret.
Korwin jak sam mowi woli dostac 5% od ludzi ktorzy go naprawde rozumieja i popieraja, niz 50% od takiej pani Halinki, ktorej spodoba sie pomysl wyzszego zasilku.
mekarolly, on chce zaprowadzić w przybliżeniu takie zasady jakie panują lub panowały w najszybciej rozwijających się lub najbogatszych krajach na świecie. Jeżeli z tego powodu myślisz, że on jest chory, a jego poglądy są nierealne to wiedz, że masz wypraną głowę przez TVN i inne lewackie, socjalistyczne pierdolenie. Socjalizmowi jest bliżej do nierealności ze względu na to, że nieważne co robisz, jesteś z każdym równy. Co jest niemożliwe, dla przykładu wyobraź sobie sytuację w której każda osoba będzie chciała czerwone ferrari, no nie da się tak, ale jak nie każdy będzie to miał to znaczy, że są nierówności społeczne i ten system się w tym momencie wali. Ja nie rozumiem co takiego złego JKM mówi, co was tak boli i niepokoi w otrzymaniu wolności w podejmowaniu własnych decyzji? Ja chciałbym żyć w kraju w którym sam mogę podejmować decyzję o tym co będę robić z moimi pieniędzmi, gdzie, jak i ile będę odkładać na emeryturę. Chcę być po prostu wolny, nie chcę aby ktoś mi mówił co jest dla mnie i dla moich bliskich lepsze. nie podoba mi się, że cygańskie rodziny dostają darmowe mieszkania za nasze pieniądze. Nie podoba mi się, że nieroby i lenie dostają pieniądze (nagrodę) za to, że nie pracują. Nie podoba mi się, że nasze pieniądze są marnowane, np. na walkę z nie istniejącym globalnym ociepleniem... Co was w tym wszystkim przeraża? Strach przed swoją głupotą i nieuniknionymi błędami? Czy może nie potrafilibyście się ogarnąć i samemu zadecydować o własnym losie? Wolicie żyć jak niewolnicy i słuchać każdych, nawet najgłupszych rozkazów biurokratów? Jak ktoś się boi o to, że będzie tu jak w Chinach, to niech wie, że tu już tak jest, a może nawet gorzej, bo my biedniejemy, a oni się bogacą z dnia na dzień. Jak mówisz o nierealności jego poglądów to proszę o konkrety a nie ogólniki, bo jak na razie to tylko obrażasz kogoś, kto swoją wiedzą i inteligencją cię przytłacza.
Co to za wolność jeśli to osoby trzecie o niej decydują? Zastanów się przyjacielu..