sankers92 napisał/a:
W kraju chujnia bo się robić nie chce! Taka prawda. Na palcach jednej ręki mogę policzyć znajomych, którzy poszli do pracy w wakacje czy w czasie szkoły. Kiedy ja od ostatniej klasy gimnazjum co wakację pracuję (nie, rodzice mi nigdy nie załatwili pracy), sam sobię załatwiam i jakoś daję radę. Tylko się nie chce kurwa robić. Nic tylko narzekać, że źle. Ja proponuję, żeby maruderzy pospierdalali do Anglii, Niemiec i Włoch. Wtedy kraj się uzdrowi.
Wiem, o czym mówisz, zgadzam się tutaj z Tobą, prawda jest taka, że większości nie chce się robić, praca jest, tylko trzeba chcieć i się nie bać pracować. W tym momencie przychodzi jednak problem w postaci podatków, sam osobiście zająłem się projektowaniem ciuchów i opychaniem tego, idzie super ale że nie jestem potężną firmą i robie dużo samemu raazem ze wspólnikami to czasami nie opyla mi się czegoś zacząć produkować i sprzedawać z powodu podatków. Tak tak te boskie podatki, gdyby nie one to miałbym prawie 20% więcej pieniędzy ze samej sprzedaży jak nie więcej bo pewnie oszczędziłbym na prądzie, paliwie, dystrybucji. Z pozoru może się wydawać, że wszystko jest w porządku w tym kraju, tylko w rządzie jest takie wielki bałagan, przecież buduje się wszystko, powstają drogi, firmy dostają dofinansowania, żyć nie umierać ale czy jest tak do końca ? Ze swoich zarobków oddajemy im 83% (powołuje się tutaj na Korwina) czy to jest normalne ? Za te pieniądze to powinniśmy tak jak mówi Korwin latać już na Marsa, służba zdrowia to powinna być za darmo a benzyna za 1 zł bo taki nadmiar kasy by był. Ale tak to jest, jak część kasy się rozpieprzy, cześć ukradnie, cześć wyda na samoloty i inne zabawki polityków, część odda UE (bo przecież z dupy tych dofinansowań Ci nie dadzą). Dodatkowo wszędzie tylko zakazy, nakazy w imię Twojego dobra, przecież sam dobrze wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. I czy to wygra prawica czy lewica nie ma żadnego znaczenia jeśli pieniądze zostaną w państwie i będą dobrze gospodarowane. Trzeba obywatelom pozwolić normalnie żyć tak żeby mogli wszystko, a na pewno źle nie będzie. Przemyśl sobie to co tak naprawdę możesz, ile czasu zajmuje Ci załatwienie jakiejś sprawy, po ile jest jest benzyna w tym kraju, jakie są miesięczne opłaty porównaj to z zarobkami, przeanalizuj ile mógłbys mieć gdyby nie podatki. Pomyśl gdzie nasza tożsamość narodowa jeśli promuje się wszędzie tą zasraną UE a nie Polskość, kraj to kraj, tu jest nasze miejsce, nie za granicą a tutaj, tutaj każdy człowiek powinnien mieć możliwosć godnego dorobienia się, szybkiego załatwienia spraw urzędowych, spokojnego życia, kto ma ten ma, ale nawet Ci co mają dużo pięniędzy to firmy im padają, mam wielu takich znajomych i gdyby nie to że zarobili w ciągu lat 90 i części paru pierwszych lat XXI wieku to teraz by gówno mieli. Zobacz jakie afery śmieszne wynikały, chociażby to że Polskie firmy nie mogą produkować więcej cukru niż ileś tam ton bo Unia zabrania wskutek czego cena cukry poszła w górę. Polska miała najtańszy cukier w Europie i eksportowała gdzie się dało to zobacz jak pięknie obcięli skrzydła Polskim firmom. Banda urzędników decyduje o tym jak zachowa się rynek, czy to nie jest to samo co za komuny ? Gospodarka centralnie planowana ? W mediach Cie wszędzie ogłupiają gejami, transseksualistami aby odciągnać Cię od prawdziwych problemów. Korwin jest kreowany na oszłoma bo pokazuje prawde, nie pierdoli głupot, mówi o tym jak powinno być ale to nie jest w interesie władzy mieć takiego wichrzyciela narodu. Czasami jego wypowiedzi są niespójne ale inteligentny człowiek zrozumie przeslanie, dlatego ma tak małe poparcie bo w tym kraju jest wiele głąbów i nie rozumieją. Nie zgadzam się z nim w kilku sprawach ale ogólnie kreowana przez niego wizja państwa bardzo do mnie przemawia. Dlatego chętnie chłonę to co mówi, potem sprawdzam, analizuję i staram sie przekazać innym chociaż jest to czasami trudne. To tyle ode mnie, nie spinaj się tak nastepnym razem.