📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Joker ma tak demoniczny uśmiech że aż mnie ciarki przechodzą.
Zawsze to złoczyńcy byli najlepszymi "bohaterami". A Joker to the best z DC (IMO). Żaden Superman, Batman, Flash, Zielona Latarnia, czy inny pozytywny, tylko Joker i długo długo nikt. Tak samo w DBZ, nie Goku, czy Vegeta, tylko Freeza i Cell.
Ale co to by było, jakby w komiksach/kreskówkach czy mangach/anime wygrywało zło
Ale co to by było, jakby w komiksach/kreskówkach czy mangach/anime wygrywało zło
Nasi lektorzy i tłumacze odwalają kaszankę. Oglądałem Hangover ostatnio chyba na polsacie z lektorem i koleś zabił cały film. Taki przykładzik ''meth-head butt-fucking his corpse'' -> ''ktoś bezcześci jego ciało''. Sens ten sam, ale dosadność przekazania informacji zupełnie inna. I tak przez cały film no kurwa.
Pierwszy lektor zawsze podchodził mi najbardziej, dobrze że nie zabrał się za to Knapik, koleś ma głos jak rozpędzona 16sto kołowa ciężarówka.
Tim Burton zrobil kawal dobrej roboty...Za dzieciaka sie ogladalooo... I ten mroczny klimat specyficzny dla jego filmow^_^ Nie to co te nowe propagandowo amerykanskie chujstwo i na sile wrzucanie Gotham na mape stanow.Pewnie mnie zaraz zajebia jakies rejdze, ale osobiscie uwazam ze Nicolson zagral Jokera perfekcyjnie i mysle ze najlepiej.
Moim zdaniem Jack Nicholson, jest najlepszym odtwórcą roli szalonego Jokera. Śmieje się jak szaleniec, zachowuje się jak szaleniec, myśli jak szalony przestępca z poważną wizją
@up: Trochę chujowo, bo Joker powinien cały czas się uśmiechać. Chodzi o to, że wpadł do kwasu jakiegoś i dlatego twarz mu wybieliło i sparaliżowało nerwy twarzy tak, że niby ciągle się śmieje.
Ostatnio oglądałem jakąś durną komedie to lektor tak mnie bawił z tym tłumaczeniem lepiej od niego W Norwegii czy innym skandynawskim kraju w TV są napisy, bo większość programów jest anglojęzycznych, dzięki temu dodatkowo młodzież uczy się języka, który teraz jest bardzo potrzebny do zaistnienia w jakiejkolwiek branży.
a co ma lektor (który tylko czyta) wspólnego z tekstem tłumaczonym przez tłumacza??
Dwa pierwsze tłumaczenia zajebiste.
@Zarammoth: Tak naprawdę to nie wiadomo co się stało, bo Joker za każdym razem przedstawia inną wersję. A co do polskich tłumaczeń to czasem mi aż smutno. To aż boli, takie rzeczy jak "He hanged himself in a closet" jako "Powiesił się w klozecie" : / Ostatnio oglądam Breaking Bad z polskim lektorem i płacze słuchając tego : (
Iperyt669 napisał/a:
Pierwszy lektor zawsze podchodził mi najbardziej, dobrze że nie zabrał się za to Knapik, koleś ma głos jak rozpędzona 16sto kołowa ciężarówka.
Człowiek jest tak "skonstruowany", że w 90% przypadków podoba mu się coś co słyszy pierwszy raz. Zobacz po sobie: niektóre piosenki lubisz z koncertów, a niektóre ze studia. To naturalne dla ludzi
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów