coś mi tu na lekcjach historii pominęli...
coś mi tu na lekcjach historii pominęli...
@Poroniony Płód - uważaj z określeniami "wszyscy", "zawsze", "nigdy". I nie nazywaj kretynami patriotów. Ja sam uważam się za patriotę - kocham mój kraj wyłącznie dlatego że się w nim urodziłem i interesuję się tym co się w nim dzieje. Studiowałem rok w Anglii i mogłem tam zostać, ale wróciłem do Polski i tu pracuję. Więc jednak nie "wszyscy" spierdalają. Spierdalają ci, którzy nie mają w kraju perspektyw i myślą że gdzie indziej jest kraina mlekiem i miodem płynąca. A zapierdalać wszędzie trzeba. I wszędzie znajdzie się rząd który przyjdzie po część tego co zarobiłeś, malkontencie. Myślałem do dziś że nie ma nic gorszego od narzekania na życie starej baby. Ale gorsze jest narzekanie młodych(?) i inteligentnych(???). Łatwo jest zrzucać winę na innych i uwalniać się od odpowiedzialności, nie? Łatwiej jest powiedzieć "rząd jest chujowy bo nie mam pracy" i się opierdalać niż wziąć się w garść i coś znaleźć.
@Poroniony Płód - uważaj z określeniami "wszyscy", "zawsze", "nigdy". I nie nazywaj kretynami patriotów. Ja sam uważam się za patriotę - kocham mój kraj wyłącznie dlatego że się w nim urodziłem i interesuję się tym co się w nim dzieje. Studiowałem rok w Anglii i mogłem tam zostać, ale wróciłem do Polski i tu pracuję. Więc jednak nie "wszyscy" spierdalają. Spierdalają ci, którzy nie mają w kraju perspektyw i myślą że gdzie indziej jest kraina mlekiem i miodem płynąca. A zapierdalać wszędzie trzeba. I wszędzie znajdzie się rząd który przyjdzie po część tego co zarobiłeś, malkontencie. Myślałem do dziś że nie ma nic gorszego od narzekania na życie starej baby. Ale gorsze jest narzekanie młodych(?) i inteligentnych(???). Łatwo jest zrzucać winę na innych i uwalniać się od odpowiedzialności, nie? Łatwiej jest powiedzieć "rząd jest chujowy bo nie mam pracy" i się opierdalać niż wziąć się w garść i coś znaleźć.
Ja nie narzekam a krytykuje a to różnica. A co Ty myślisz, że mi o prace tylko chodzi?
No i znam sporo osób które narzekały, krytykowały, po studiach wyjechali i sobie życie ułożyli, po za granicami Polski, totalnie anty-socjalnego państwa. Oczywiście tam zapierdalają, ale przynajmniej dostają za to kase, mogą (teoretycznie) spać spokojnie i nie martwić się za co kupią leki jak będą na emeryturze.
Aaa przepraszam pan tusk podał dobry sposób na emeryturę, mamy wszyscy kupic sobie mieszkania i je wynajmować
Tak więc przepraszam, wyjeżdżają tylko Ci którzy, są ogarnięci i zdolni ale nie mają znajomości by tutaj liczyć na dobrą prace.
Ja kocham miejsce w którym się urodziłem ale patriota nie jestem i nie będę.
Tak więc bądź sobie patriota, kochaj ten kraj, próbuj coś zmienić, jak Ci sie uda, złoże serdeczne gratulacje pełne podziwu.
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.- Wam to kury szczać prowadzać a nie wojnę prowadzić
- Naród jest dobry ale ludzie to chuje
- (do rannego żołnierza z urwaną nogą) Czego się drzesz?! Temu głowę urwało i się nie drze
Józef był pierwszym mistrzem ciętej riposty.
Uwielbiam cytaty z Piłsudskiego(autentyczne)
- Wam to kury szczać prowadzać a nie wojnę prowadzić
- Naród jest dobry ale ludzie to chuje
- (do rannego żołnierza z urwaną nogą) Czego się drzesz?! Temu głowę urwało i się nie drze
Józef był pierwszym mistrzem ciętej riposty.
Chyba zasłużyłeś sobie na miano debila roku 2012!
Brawo! Powiedz, jakim trzeba być idiotą, że cytat, który się pojawił już wcześniej parokrotnie, napisać i znów i w z dupy wziętej formie?
Tak, tak hejtusy. Jestem patriotą.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".- Stanisław LemA ja znam sporo zdolnych i ogarniętych ludzi po studiach którzy nie narzekają tylko działają. Pracują lub szukają pracy w wyuczonym zawodzie, ewentualnie zakładają własne małe biznesy. Mam też kumpla który bez znajomości i bez matury nawet prowadzi sklep odzieżowy i firmę eksportową. I nikt nie myśli o opuszczaniu kraju. Jak się skończyło Wyższą Szkołę Gotowania na Gazie to nie ma co się dziwić że trzeba iść sprzątać do biura a nie w nim siedzieć.
Ja znalazłem pracę bez znajomości. Ale trzeba się o to starać po pierwsze na studiach nabywając umiejętności, a po drugie CZYNNIE jej później poszukiwać.
Poza tym - krytyka to analiza dobrych lub złych stron. Ty tylko wymieniasz:
-rząd jest chujowy
-tylko kretyn to patriota
-wszyscy stąd spierdalają
Analizy brak. Więc to narzekanie. A to różnica.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów