📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jest "policjant" i "policjantka", jest "pielęgniarz" i "pielęgniarka", jest "striptizer" i "striptizerka" więc czemu niby "sędzia" i "pani sędzia"? Czemu do chuja pana "sędzina" to tylko żona sędziego?
bloodwar napisał/a:
Czemu do chuja pana "sędzina" to tylko żona sędziego?
Wyraźnie mówił że sędzina to też mięso z sędziego.
Ten ambasador to dopiero kartofel. Skąd on wytrzasnął takiego menela?
Sędzina to żona sędziego. Na kobietę mówi się, że jest "Panią sędzią". Ano dlatego, że w dawnych czasach stanowisko to piastowali wyłącznie mężczyźni. Dlatego też trzeba było jakoś określić żonę sędziego. Dla przykładu mąż Pani sędzi będzie adekwatnie sędzinem...brzmi głupio ale tak jakoś się utarło. Zgadzam się, że trzeba wychowywać bo inaczej każdy mówiłby że "jadzie do kolegi" albo "włancza światło"
@up czyli wiedźmin to mąż wiedźmy?
Pani sędzia, sędzina, oj tam. To jak z lataniem, są piloci, a pilotki to w zasadzie czapki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów