Według specjalistów samolot malezyjskich linii Air Asia rozbił się ponieważ wznosił się zbyt szybko. Żaden ze mnie specjalista ale byłem pewien, że rozbił się bo zbyt szybko spadał.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
wpadł w korkociąg płaski i spadał powoli jak liść...
~ekspert z onetu
~ekspert z onetu
Zapomniałeś podpisu - J.Clarkson.
Uwaga! Jestę ekspertę:
Gdy samolot wznosi się zbyt szybko może nastąpić efekt przeciągnięcia, gdzie traci on wtedy prędkość i spada.
Gdy samolot wznosi się zbyt szybko może nastąpić efekt przeciągnięcia, gdzie traci on wtedy prędkość i spada.
Ale z was debile. Samolot się rozbił ponieważ wystartował.
Bańka z helem i do tego elektro-magnes. Dla pewności w 2 minuty po starcie strzelano do niego stalowymi wierzbami.
Skoro uderzył w wodę, a jak powszechnie wiadomo, woda jest miękka, to jakim cudem się rozbił?
Jestę ekspertę.
To było następstwo wlecenia w obszar silnych podmuchów pionowych. Wg danych z czarnych skrzynek nawet 8000ft/min na FL300 jeśli dobrze pamiętam co jest olbrzymim sprawdzianem dla konstrukcji samolotu. Wg. mnie i nie tylko samolot wpadł w ten obszar i po prostu "zaklaskał" skrzydłami bo dźwigary skrzydeł nie wytrzymały naprężeń. Podkreślam, że są to moje przypuszczenia jak i moich kolegów, jesteśmy pilotami więc co nieco wiemy na temat lotnictwa, pogody i samej konstrukcji samolotów . Poczekajmy na dokładną ekspertyzę FDR i CVR to będziemy wiedzieć co dokładnie się wydarzyło.
To było następstwo wlecenia w obszar silnych podmuchów pionowych. Wg danych z czarnych skrzynek nawet 8000ft/min na FL300 jeśli dobrze pamiętam co jest olbrzymim sprawdzianem dla konstrukcji samolotu. Wg. mnie i nie tylko samolot wpadł w ten obszar i po prostu "zaklaskał" skrzydłami bo dźwigary skrzydeł nie wytrzymały naprężeń. Podkreślam, że są to moje przypuszczenia jak i moich kolegów, jesteśmy pilotami więc co nieco wiemy na temat lotnictwa, pogody i samej konstrukcji samolotów . Poczekajmy na dokładną ekspertyzę FDR i CVR to będziemy wiedzieć co dokładnie się wydarzyło.
@Wojtasso, z całym szacunkiem, ale obawiam się że dowiemy się tego że samolot się rozbił...
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów