Reszta w komentarzu.
Reszta w komentarzu.
@dionizodoros
Ale św. Augustynowi cyganie nie zajebali portfela, bo w tamtych czasach nacje tego typu mordowało się tysiącami, tak dla twojej tylko informacji, jak Turcy chcieli wizy i emigrowali masowo do Europy, to nasi przodkowie wyrżnęli ich kilkadziesiąt tysięcy pod Wiedniem, dla zasady, jak Chingis-Chanowi się nudziło i ruszył na podbój wszechrzeczy, to Mongołowie dostali wpierdol i też ich wybito dziesiątkami tysięcy, też dla zasady. Obecnie jednak oczywiście, mamy inne czasy, teraz dajemy takim ludziom socjalki za frajer, pomoce finansowe i spożywcze, a pozwalamy głodować i umierać pod mostem naszym, z własnej krwi wyhodowanym nierobom dumnie nazywającymi się polakami.
Coś tu kurwa jest nie tenteges.
Poza tym, Cyganie mają własny kraj, nazywa się Somalia (idealne warunki dla nich! Anarchia!). Deportowałbym.
Za czasów Augustyna nie było wielkich czystek rasowych w ogóle... Przynajmniej w świecie cywilizowanym, a to znaczy - rzymskim. Rzym bowiem to było pierwsze iście "lewackie" państwo . Nie jesteś najlepszy z historii, nie?
I dalej nie rozumiesz: Augustyn chciał się zrzec wszelakich korzyści, które nie prowadzą do Boga. I to on wskazywał drogę KK. Czy nazwiesz więc katolików lewakami? W końcu i św. Tomasz, od którego imienia nazwano oficjalną filozofię kościoła katolickiego, uznawał autorytet św. Augustyna.
Po pierwsze to nie odniosłeś się ni w ząb do mojej wypowiedzi. A po drugie to nie oceniaj mnie "wyłącznie opierając się przy tym na świadectwie zmysłu"
Poza tym św. Augustyn to czasy bardzo nam odległe i nie ma sensu porównywać ich do naszych czasów.
Ty jesteś po prostu głupi. Wytłumaczę ci krok po kroku, tak byś zrozumiał: napisałeś - "Ale czemu, kurwa, czemu tylko faceci, którzy się ubierają jak pizdeczki tłumaczą, że przez to dbają o siebie?". Ta akcja nie dotyczy jednak jakiegoś "tłumaczenia się", a oceny jedynie ze względu na ogląd zmysłowy - i tę starają się piętnować te plakaty.
Co ty pierdolisz za głupoty?
A to pierdole: to państwo ma ciebie, nie ty je. Uczestnicząc w społeczeństwie zgadzasz się zarazem poświęcać część swojej wolności na poczet konsensusu, którym to jest umowa społeczna, zwana PAŃSTWEM.
Dość zabawne jest z drugiej strony, że właściwie nie możesz nie partycypować w tym projekcie - jeśli się nie podporządkujesz, poświęcisz więcej wolności, niż jak gdybyś się podporządkował; no, chyba że znajdziesz niezaludniony prezydentami i burmistrzami kawałek ziemi...
Heh, w przyszłym tygodniu będę miał okazję naocznie zobaczyć (no dobra pleonazm) te "dzieła" o ile jeszcze będą tam stały. W sumie to nie pierwsza taka zjebana akcja - przypominam sobie te hipstersko ciotowate mordy reklamujące otwarcie galerii przy dworcu...
Ty jesteś po prostu głupi. Wytłumaczę ci krok po kroku, tak byś zrozumiał: napisałeś - "Ale czemu, k***a, czemu tylko faceci, którzy się ubierają jak p*zdeczki tłumaczą, że przez to dbają o siebie?". Ta akcja nie dotyczy jednak jakiegoś "tłumaczenia się", a oceny jedynie ze względu na ogląd zmysłowy - i tę starają się piętnować te plakaty.
A ja nie odniosłem się konkretnie do tego plakatu tylko do przykładów z życia. Proste?
Nierobskie szumowiny.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów