18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
kawał
Labalbal • 2013-02-21, 23:58
Pewnego dnia przybiegłem do Tomka. Po lunchu gadaliśmy i podzielił się ze mną sensacją.
- Marek - powiedział - Beata i ja rozwodzimy się.
Byłem zdumiony.
- Dlaczego? Co się stało?! Wyglądaliście na szczęśliwą parę!
- No cóż - powiedział - odkąd się pobraliśmy, żona próbowała mnie zmienić. Oduczyła mnie picia, palenia, powrotów w środku nocy. Nauczyła mnie, jak się elegancko ubierać, oglądać dobrą sztukę, wyrobić sobie gust kulinarny, muzyczny i robić zapasy w sklepie.
- I co, jesteś teraz zgorzkniały, bo tak bardzo cię zmieniła?
- Nie, nie jestem zgorzkniały. Teraz jestem tak dobry, że ona na mnie nie zasługuje.
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
mihaueeek 2013-02-22, 0:03 15
Kurwa nie mogłeś zmienić tego lunchu na obiad...

''lunch to taki obiad tylko że w warszawie''
Zgłoś
Chwytak 2013-02-22, 0:36
@up: jeśli jesz dwa główne posiłki zamiast jednego obiadu, to jak je według ciebie rozróżniać? obiad jeden i obiad dwa? lunch (nie tylko w Warszawie) jada się mniej więcej w południe, obiad grubo po południu, a podwieczorek pod wieczorek
nie rozwija się tylko łacina, bo to martwy język, a zapożyczenia są elementem tego rozwoju. zapytaj prof. Miodka jeśli masz wątpliwości.
Zgłoś
damianwro 2013-02-22, 0:49 37
Labalbal napisał/a:

zapasy w sklepie

Zgłoś
Bladź 2013-02-22, 12:06 2
To do kogo przyszedł do Tomka czy do Marka?
Zgłoś
P................a 2013-02-22, 12:12 4
Chwytak napisał/a:

@up: jeśli jesz dwa główne posiłki zamiast jednego obiadu, to jak je według ciebie rozróżniać? obiad jeden i obiad dwa? lunch (nie tylko w Warszawie) jada się mniej więcej w południe, obiad grubo po południu, a podwieczorek pod wieczorek
nie rozwija się tylko łacina, bo to martwy język, a zapożyczenia są elementem tego rozwoju. zapytaj prof. Miodka jeśli masz wątpliwości.

Pierwsze danie i drugie danie. Takie kurwa trudne?
Zgłoś
lukevmax 2013-02-22, 12:14 2
LUNCH to jedzą Warszawiacy, u nas się jada obiad.
Zgłoś
S.O.A.D. 2013-02-22, 12:16 3
@Bladź

Doradzam powrót do gimnazjum, albo i nawet podstawówki, może tam nauczysz się czytać ze zrozumieniem.

Little children, near and far,
Don't know where your parents are,
Cry directly in this jar,
I will drink it at the bar,
Sip sippin' on Orphan Tears.
Zgłoś
Bladź 2013-02-22, 12:22 1
No chyba ty masz z tym problem. Przeczytaj jeszcze raz ten kawał a potem się weź za porady.

Jeśli Tomek by opowiadał o Marku to autor nie powinien pisać "Wyglądaliście na szczęśliwą parę!" tylko jak już "Wyglądali na szczęśliwą parę" jeśli już rozmawiają o nieobecnych.
Zgłoś
auliszek 2013-02-22, 12:23 4
Jak czytam tytuł "kawał", "dowcip", "żart" albo coś co sugeruje, że będzie kawał, to szybko sprawdzam czy to nie BongMan wrzucił, żebym mógł się psychicznie przygotować.

A za kawał piwko, nie powala ale często prawdziwy.

Bladź napisał/a:

Jeśli Tomek by opowiadał o Marku to autor nie powinien pisać "Wyglądaliście na szczęśliwą parę!" tylko jak już "Wyglądali na szczęśliwą parę" jeśli już rozmawiają o nieobecnych.

Miałeś kiedyś otwartą książkę w ręku? Jakąkolwiek?
Zgłoś
S.O.A.D. 2013-02-22, 12:35 1
@Bladź

Poświęcę swój czas i ci to wytłumaczę, bo chyba nie widzisz dokładnie ekranu z kołyski własnej głupoty.

Marek przychodzi do Tomka, który mówi mu, że on i Beata się rozwodzą (Tomek nie opowiada o tym, że Marek rozwodzi się z Beatą, no kurwa). Nie wiem dlaczego uważasz, że powinno być napisane "Wyglądali na szczęśliwą parę", bo kurwa nie rozmawiają o nieobecnych. Tomek tam jest i rozwodzi się z Beatą, więc "Wyglądaliście na szczęśliwą parę" jest jak najbardziej na miejscu.

Człowieku, ty naprawdę masz problem z rozumieniem tego co czytasz. W kawale nie ma żadnego błędu merytorycznego.

Little children, near and far,
Don't know where your parents are,
Cry directly in this jar,
I will drink it at the bar,
Sip sippin' on Orphan Tears.
Zgłoś
Bladź 2013-02-22, 12:38
A no widzisz bo nie wiedziałem że Marek to główny bohater teraz już się zgadza.
Zgłoś
byszek 2013-02-22, 14:52
no i gdzie ten kawał?

zesraj się a nie daj się
Zgłoś
Chwytak 2013-02-22, 16:48
PustaKiermana napisał/a:

Pierwsze danie i drugie danie. Takie kurwa trudne?

trudne to było twoje dzieciństwo skoro nie rozumiesz, że nie chodzi o podział na dania tylko na posiłki o różnych porach. obiad jest zwykle 2-3 daniowy, z lunchem bywa różnie, ale w rozróżnieniu chodzi o PORĘ tych posiłków. przyjmij do wiadomości jeśli nie przekracza to twoich zdolności poznawczych, że istnieją też inne posiłki między śniadaniem a kolacją, a zdrowo odżywiający się człowiek jada pięć razy dziennie, stąd potrzeba słowotwórczego rozróżnienia między lunchem a obiadem. ty możesz tej potrzeby nie zauważać, bo sądząc po twoim nicku swoją dzienną dawkę paszy wpierdalasz na raz i każdy posiłek, danie, przekąska to dla ciebie OBIAD, zgadza się?
Zgłoś
Aro1 2013-02-22, 19:49 1
@up to się nazywa drugie śniadanie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów