Z serii: "Czy wiesz, że...?", z dedykacją dla kierowców, którzy uważają, że kierunkowskazów używać nie trzeba.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Z serii: "Czy wiesz, że...?", z dedykacją dla kierowców, którzy uważają, że kierunkowskazów używać nie trzeba.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nieużywanie to jedno, włączanie w ostatniej chwili to drugie.
Nieraz jedzie się za pacjentem, który zdąży wyhamować do 5km/h i dopiero zasygnalizuje, że chce skręcić.
Nieraz jedzie się za pacjentem, który zdąży wyhamować do 5km/h i dopiero zasygnalizuje, że chce skręcić.
Chciałbym przypomnieć, że sadol to nie kwejk! Ten portal z założenia ma wyższy poziom i jest kierowany do osób co najmniej pełnoletnich. A problem przedstawiony tutaj jak najbardziej jest zjawiskiem, które należy potępiać. Czasami mam ochotę wysiąść z auta, urwać imbecylowi ten 'wihajster' i wsadzić głęboko do gardła. Drugim problemem według mnie jest podjeżdżanie na milimetry. Tym bardziej jeśli jest pod górę jezdnia. Nie, że jestem niedojebany i nie umiem ruszać pod górę bo ruszę bez używania ręcznego i nie zjadę nawet centymetra, ale do kurwy nędzy różni ludzie są i różne przypadki. Auto zgaśnie, zjedzie te 5cm i jebnie w imbecyla, który musi na dupie siedzieć. Nie wspominając już o jeździe na dupie z prędkością od 50 do grubo ponad 100.
I jeszcze warto zaznaczyć żeby sygnalizować ten kierunek w którym się zamierza skręcać.
a co kogo obchodzi gdzie skrecam?!
na jebzdzidy z tym PAJACU
Najbardziej wkuriwają tępe lachony co to se jadą, nagle kurwa hamują tak, że ledwo co idzie uniknąć wjebania się w dupe i.. dopiero kierunkowskaz..
A mi nie działa prawy migacz od pół roku... Uwielbiam patrzeć na wkurwiających się ludzi przy skręcie w prawo
Dokładnie. To ma fukncję informacyjną kurwa, więc się nauczcie cymbały włączać ten jebany kierunkowskaz wcześniej, a nie dopiero jak już zakręcacie! Wkurwiacie w ten sposób ludzi! Czasami przez takich udupów kwitnie się na skrzyżowaniach...
Kierunkowskazy są dla leszczy, twardziele ich nie znają. Zawsze ktoś może dać nam nowe auto z AC, a po reinkarnacji możemy urodzić się królem Anglii. Choć jest opcja na brudasa
ehhh aż mi głupio, bo dziś też nie używałem kierunków... Na swoją obronę mogę powiedzieć tyle, że coś mi się zjebało w aucie i albo nie ma ładowania, albo aku nie trzyma. A jechałem do domu, bo wczoraj u kumpla się to stało i dziś z kabli odpaliłem.
ja bym jeszcze przy okazji zwrócił uwage na napierdzielanie światłami stopu po oczach, o ile w dzień to nie przeszkadza o tyle gdy sie robi ciemno to jest po prostu uciążliwe, w korku czy na jakichś dłuższych światłach czasami mam wrażenie że wzrok mi sie odbarwił po takiej solidnej dawce naświetlania kolorem czerwonym bo przecież tak trudno ten ręczy zaciągnąć i nie trzymać już nogi na hamulcu ...
@soczi, jeszcze ręką można sygnalizować. Co prawda większość nie zauważy, albo nie będzie wiedziała o co chodzi, ale można!
MiSTZRU napisał/a:
najgorzej jest na tych jebanych rondach. Stoisz i czekasz jak ta pizda by wjechac na rondo, a jakis pajac zjezdzajac z niego nie włączy kierunku albo włączy go w ostatniej chwili tak, ze nie masz już szans by wjechac.
Święta racja . Wystarczy aby zjeb włączył kierunkowskaz , a w bezpieczny sposób ruch płynąłby szybciej
We Wrocławiu po prostu PATOLOGIA! Połowa kierowców to zadufani w sobie debile, którzy ani myślą używać kierunkowskazów. Ale skąd mają brać przykład, skoro nawet policja ich nie używa?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów