Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dwa lata temu miałem taką sytuację, wyprzedzałem ciąg trzech samochodów oraz pojazd rolniczy. Samochód z za traktorem włączył kierunkowskaz do skrętu w lewo (posesja a nie skrzyżowanie) w momencie gdy ja zdążyłem wyprzedzić pierwszy pojazd (kamerka samochodowa) i gdy znalazłem się na jego wysokości uderzył w mój pojazd. Policja orzekła jego winę -gościu nie przyjął mandatu bo twierdził że upewniał się że nikt go nie wyprzedza. Sprawę w sądzie przegrałem bo miał kierunkowskaz do skrętu w lewo, i upewnił się że nikt go nie wyprzedza.. Dodam że warunki pogodowe były optymalne a prędkość podczas wyprzedzania nie przekraczała dopuszczonej oraz wyprzedzałem zgodnie z przepisami..
Reasumując. Twoja kamerka nagrała, że zanim zacząłeś wyprzedzać pojazd przed tobą zaczął sygnalizować zamiar manewru. Twoja wina. Proste.
Gdybyś był w trakcie wyprzedzania i dopiero wtedy zacząłby sygnalizować zamiar skrętu to byłaby jego wina. Logiczne.
Reasumując. Twoja kamerka nagrała, że zanim zacząłeś wyprzedzać pojazd przed tobą zaczął sygnalizować zamiar manewru. Twoja wina. Proste.
Gdybyś był w trakcie wyprzedzania i dopiero wtedy zacząłby sygnalizować zamiar skrętu to byłaby jego wina. Logiczne.
Napisałem to jakoś mało składnie, generalnie chłop włączył kierunkowskaz gdy ja już wyprzedziłem pierwszy samochód, więc nie miałem możliwości zrezygnowania z manewru wyprzedzania. Więc ni chuj nie spojrzał w lusterka tylko skręcił na pałę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów