Dlaczego nie ma światła*?Bo bezpieczni(a)ki nawalili!
Dlaczego towarzysze z KC mrużą oczy? Bo ich światło razi!
Jak się masz Apfelbaum - pyta Rozenblum spotkanego na ulicy przyjaciela. - Nie widziałem Cię od wyjścia z getta! Na to Apfelbaum: - Po pierwsze nie nazywam się Apfelbaum, tylko Jabłkowski! Sy, git! A Twoja rodzina, synowie żyją?
-Oczywiście!
- I co robią ?
-Icek buduje komunizm w ZSRR, Josek socjalizm w PRL. Mosze utrwala władze radziecką w NRD.
-A Aaron?
-Zdaje się, że wyjechał do Izraela.
-Czy też buduje komunizm?
-Coś Ty, głupi?! U siebie?!
Breżniew zaprosił swoją matkę do Moskwy. Babuszka oniemiała patrzą na wszystkie cuda, a gdy breżniew pokazując jej daczę, samochód i wreszcie Kreml powiedział:
-Mamasza, to moje.
Pokiwała głową i odpowiedziała:
-Leonia daragoj, charaszo, czto tebie tak powiezło, no czto ty zdielajesz, kak bolszewiki prijdut?
*Chodzi oczywiście o Józefa Światło.
Dlaczego towarzysze z KC mrużą oczy? Bo ich światło razi!
Jak się masz Apfelbaum - pyta Rozenblum spotkanego na ulicy przyjaciela. - Nie widziałem Cię od wyjścia z getta! Na to Apfelbaum: - Po pierwsze nie nazywam się Apfelbaum, tylko Jabłkowski! Sy, git! A Twoja rodzina, synowie żyją?
-Oczywiście!
- I co robią ?
-Icek buduje komunizm w ZSRR, Josek socjalizm w PRL. Mosze utrwala władze radziecką w NRD.
-A Aaron?
-Zdaje się, że wyjechał do Izraela.
-Czy też buduje komunizm?
-Coś Ty, głupi?! U siebie?!
Breżniew zaprosił swoją matkę do Moskwy. Babuszka oniemiała patrzą na wszystkie cuda, a gdy breżniew pokazując jej daczę, samochód i wreszcie Kreml powiedział:
-Mamasza, to moje.
Pokiwała głową i odpowiedziała:
-Leonia daragoj, charaszo, czto tebie tak powiezło, no czto ty zdielajesz, kak bolszewiki prijdut?
*Chodzi oczywiście o Józefa Światło.
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis